„Siūlai“ po banano žieve: daugiau nebandykite jų išmesti

Tikriausiai ne kartą, lupdami bananą, esate atkreipę dėmesį į savotiškus „siūlus“, esančius po banano žieve išilgai palei visą vaisių. Jie atrodo ne itin estetiškai, o ir nėra labai skanūs, todėl dažnas gaišta keletą sekundžių, kol tuos „siūlus“ nuima.

 Po bananų žieve esančius siūlus galima valgyti.<br> 123rf nuotr.
 Po bananų žieve esančius siūlus galima valgyti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-14 16:04

O visai be reikalo.

Iš tiesų šių „siūlų“ paskirtis yra visai ne erzinti bananų mėgėjus. Jie vaidina įdomų ir svarbų vaidmenį.

Šie „siūlai“ iš tiesų yra kaip augalo kraujagyslės. Jų svarbiausia paskirtis – transportuoti maisto medžiagas į tolimiausius banano kampelius.

Jeigu norite iš bananų gauti daugiau naudos, patartina valgyti juos kartu su šiais „siūlais“.

Bananai itin naudingi kraujotakai – jie turi daug geležies, kuri skatina raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino gamybą, bei kalio, kuris labai naudingas širdžiai. 

Bananai padeda reguliuoti kraujospūdį ir netgi užkirsti kelią infarktui.

Taip pat juose esančios medžiagos padeda esant padidėjusiam skrandžio rūgštingumui.

Bananų valgymas skatina smegenų veiklą ir net padeda išvengti depresijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.