Tai sužinoję skustuvus išmesite – štai koks metodas yra iš tiesų ilgalaikis

Viena dažniausiai pasitaikančių ir nemaloniausių moterų problemų – ant veido ar kitose neįprastose vietose augantys plaukeliai. Deja, šiandien apie tai kalbėti viešai moterys vis dar nesiryžta, tačiau nuolat ieško būdų kaip veiksmingai juos pašalinti.

 Plaukuotumas gali tapti tikru galvos skausmu.<br> 123rf nuotr.
 Plaukuotumas gali tapti tikru galvos skausmu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2019, 5:41 PM, atnaujinta Jul 9, 2019, 5:43 PM

Tam, kad laikas nebūtų šaistomas veltui, svarbu žinoti, kokie šiuo metu siūlomi plaukų šalinimo būdai yra efektyviausi. Veido ir kitų kūno vietų depiliacijos būdus, jų privalumus ir trūkumas pristatė elektroepiliacijos specialistė Santa Neimanė.

1. Skutimas, depiliacija kremais ir putomis.

Pirmasis būdas šalinti plaukus yra, turbūt, ir pats populiauriausias. Jis taip pat ir pigus bei greitas. Aštrūs peiliukai plaukelius nupjauna palei odos paviršių todėl iš karto galima džiaugtis lygia oda. Visgi yra ir kita skutimo pusė. 

„Po skutimo plaukai ima atauginėti, tampa šiurkštesni ir vizualiai storesni. Taip nutinka todėl, kad įprastai plaukeliai turi smailas ir minkštas viršūnes, kurios išlindusios iš odos yra mažiau pastebimos. Jas nupjovus su peiliuku atauga buki, stori ir šiurkštūs plaukai. Šis veido depiliacijos būdas populiarus tarp vyriškos lyties atstovų, tačiau moterims reikėtų gerai pagalvoti ar šis variantas joms yra tinkamas. Trumpalaikiai skutimo rezultatai gali labai nuvilti, nes paprastai plaukeliai atauga jau po 1 – 3 dienų", – teigė Santa.

Šalinant veido plaukelius šiuo būdu, depiliacinis kremas ar putos užtepamos ant norimo depiliuoti odos ploto ir paliekamos kelias minutes. Tokiu būdu kreme esantys chemikalai ištirpdo plaukuose esantį keratiną, todėl vėliau kremas lengvai su mentele nuvalomas. Šiuo depiliacijos būdu pašalinami ties odos paviršiumi prasidedanti plaukelių dalis, todėl plaukeliai atauga labai greitai, vidutiniškai po 1 – 3 dienų.

2. Depiliacija vašku. 

Tai vienas iš populiariausių ir moterų mėgstamiausių veido depiliacijos būdų. 

„Ant norimo depiliuoti odos ploto užtepamas vaškas, kuris pašalinamas specialia prie užtepto vaško prilipinama juostele. Atsižvelgiant į vaško rūšį galima nuplėšti ir jį patį, o specialių juostelių naudoti nereikia. Toks vaškas yra vadinamas kietuoju.

Depiliavimo vašku paslaugą galima rasti daugelyje grožio salonų, be to ją galima pasidaryti ir namie. Visgi namuose ši procedūra tampa gana sudėtinga ir, neteisingai atlikta, gali būti pavojinga. Galimi odos nudegimai, odos paraudimas, sudirgimas, gali susidaryti šašiukai, įaugti plaukeliai. Norint plaukelius pašalinti iš naujo, teks palaukti kol šie ataugs ir pasieks bent pusės centimetro ilgį. Įprastai plaukeliai atauga po 2 – 6 savaičių“, - teigė specialistė.

Labai panaši į depiliacijos vašku procedūrą, depiliacija cukrumi nuo jos skiriasi ne tik pagrindine priemone, bet ir plauko rovimo principu. Jos metu tiršta cukraus masė paskirstoma ant odos pagal plaukų augimo kryptį, o šalinama pirštais pagal plaukų augimą.

Depiliacijos cukrumi rezultatas paprastai būna geresnis už depiliacijos vašku. Taip pat ji mažiau skausminga, pašalinami net ir trumpiausi plaukeliai, kurių įprastai neišrauna vaškas. Be to švelnia oda galima džiaugtis ilgiau, o plaukeliai atauga šiek tiek lėčiau, maždaug per 3 – 6 savaites.

3. Rovimas siūlu ar epiliatoriumi

Depiliacija siūlu – tai seniausias plaukelių šalinimo būdas, atkeliavęs iš Indijos ir Egipto. Ši procedūra atliekama naudojant medvilninį siūlą, kuris sukamais judesiais ištraukia plaukelius su visais svogūnėliais bei nepažeidžia veido odos. Šis depiliacijos būdas pašalina net ir labai trumpus plaukelius, todėl plaukeliai atauga po 2 – 6 savaičių. Deja, tokia veido depiliacija siūlu gali būti iš tiesų skausminga, bet taip pat yra greita ir veiksminga.

Depiliacija epiliatoriumi – nesudėtingas, bet skausmingas depiliacijos būdas, kurį galima atlikti namuose. Epiliatoriaus besisukanti galvutė išrauna plaukelius su šaknimis, todėl jie atauga tik po 2 – 6 savaičių silpnesni nei buvo.  Dažnai išraunami ne visi plaukeliai, o ataugantys yra linkę įaugti po oda, gali susidaryti pigmentiniai dariniai odoje, atsirasti plauko folikulo uždegimai.

4. Depiliacija lazeriu ir fotoepiliacija

Depiliacija lazeriu – tai ilgalaikis ir brangus plaukų šalinimo būdas. Jo metu plaukeliai šalinami lazerio šviesos impulsais, kurie siunčiami į plauko folikulą. Lazerio šviesos impulsai naikina plaukuose esantį melaniną, kuris atsakingas už šviesos pasisavinimą. 

„Patekusi į plauke esantį pigmentą, intensyvi pulsinė šviesa virsta šiluma, kuri sunaikina plauko svogūnėlį, todėl plaukeliai nebeatauga ilgą laiką. Kuo didesnis plauko pigmentas, tuo procedūra veiksmingesnė. Lazerinės depiliacijos būdu maksimaliai sumažinti plaukuotumui vidutiniškai prireikia 8 procedūrų. 

Procedūras reikia kartoti kas 4 savaites, o kadangi po tam tikro laiko organizmas vėl pradeda gaminti melaniną, procedūrą profilaktiškai reikia kartoti kas pusę metų. Šį depiliacijos būdą patartina rinktis, toms, kurios turi labai šviesią odą ir labai tamsius plaukelius ir jos nedaryti siekiant sumažinti plaukuotumą virš viršutinės lūpos, mat ūseliai paprastai yra šviesūs.

Fotoepiliacija – tai ilgalaikis, brangus plaukų šalinimo būdas, kurio technologija labai panaši į lazerinę depiliaciją. Fotoepiliatorius skleidžia platesnio spektro šviesos impulsus nei lazeris, todėl depiliacija saugesnė, bet norint pašalinti plaukelius šiuo depiliacijos būdu būtina žinoti fotoepiliacijos veikimo technologiją. Fotoepiliacija paveikia ir pašalina tik augimo fazėje esančius, tamsius plaukelius“, – pasakojo specialistė.

5.  Elektroepiliacija 

Elektroepiliacija – tai permanentinis ir visiškai plauką pašalinantis depiliacijos būdas, po kurio plaukeliai nebeatauga. Elektroepiliacijos būdu plaukeliai šalinami po vieną į kiekvieno plauko šaknį įvedinėjant ploną zondą, kuriuo paleidžiamas elektros impulsas. Zondų ir elektros impulsų pagalba plaukų folikulai ir šaknys suardomos, todėl jie daugiau nebeatauga. Elektroepiliacijai taip pat svarbu plaukelių augimo ciklai, kurių yra trys: augimo, regresijos ir ramybės. 

Procedūros turi būti atliekamos būtent kai daugiausia plaukelių yra augimo fazėje, todėl norint galutinai pašalinti plaukelius visam laikui, procedūras reikia kartoti maždaug kas 3 savaites, o vidutiniškai procedūras tenka pakartoti 8 kartus. Šios procedūros privalumas toks, kad tinka įvairios odos spalvos žmonėms, bei galima pašalinti šviesesnius plaukelius veido srityje. Šiuo metu tai vienintelis būdas pasaulyje pripažintas kaip plaukus pašalinantis visam gyvenimui. 

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų liepos 17 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.