Blogai išsimiegate? Šie patarimai pagerins jūsų miego kokybę

 

 Čiužinį keiskite kas 9–10 metų, o pagalvę kas 2, taip išvengsite alergenų ir miegosite švarioje lovoje.
 Čiužinį keiskite kas 9–10 metų, o pagalvę kas 2, taip išvengsite alergenų ir miegosite švarioje lovoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2017, 5:24 PM

Ne paslaptis, jog geras miegas yra labai svarbus ne tik sveikatai, bet ir grožiui išsaugoti. Prasta miego kokybė gali sumažinti darbingumą, paveikti nuotaiką ar net prišaukti ligas. Tačiau turime jums gerų naujienų! Jūs galite lengvai pagerinti savo miego kokybę ir gyventi pilnavertį gyvenimą. 

Prieš miegą venkite mėlynosios šviesos 

Mėlynoji šviesa klaidina žmogaus smegenis ir neleidžia joms pasiruošti miegui. Matant mėlyną šviesą smegenys suvokia, kad yra dienos metas, todėl nesiruošia poilsiui. Ją skleidžia įvairūs ekranai: mobilieji telefonai, kompiuteriai, televizoriai ir kiti. 

Norint apsaugoti savo miegą reikėtų riboti šių prietaisų vartojimą vakare arba naudoti apsaugines priemones:

  Mėlynąją šviesą blokuojančiu akinius; 
  Programas, kurios blokuoją mėlynąją šviesą kompiuterio ir telefono ekrane; 
  Patartina nežiūrėti televizoriaus vėlai vakare; 
  2 valandas prieš miegą išjungti ryškias šviesas. 
  Eikite miegoti ir kelkitės vienodu laiku 
  
Vienodas miego rėžimas padeda ne tik geriau ir ramiau išsimiegoti, bet ir palengvina kėlimąsi ryte. Kūnas pripranta ir natūraliai jaučia kada jam laikas miegoti, todėl lengvai užmiega. Geras įprotis ir aiškus miego rėžimas iš esmės pagerina miego kokybę. Vakare nuraminkite savo mintis ir kūną Sportas turi didelę reikšmę geram miegui ir savijautai, tačiau sportuoti vakare – nepatartina. Prieš miegą vertėtų nurimti ir atsipalaiduoti. Šilta vonia atpalaiduoja kūno raumenis, o gera knyga ar meditacija padės nuraminti mintis. Skirkite laiko sau ir pamatysite, kaip lengvai užmigsite ir gerai pailsėsite.  
  
Paruoškite miegamąjį ramiam miegui   


Išvėdinkite savo miegamąjį, įsijunkite ramią muziką, išjunkite ryškias šviesas ir pasimėgaukite vakaru. Kambarys turėtų būti tvarkingas, neapkrautas nereikalingais daiktais. Miego kokybę gali lemti ir dulkės bei aitrūs kvapai, tad pasirūpinkite, kad jokie pašaliniai veiksniai jums netrukdytų. Miegamajam labai tiks lengvas levandų ir eukalipto kvapas. 
  
Pasirinkite kokybišką lovos čiužinį ir pagalvę, kad kūnas galėtų atsipalaiduoti ir gerai pailsėti jam būtina tinkama atrama. Patogi lova – vienas iš svarbiausių gero miego receptų. 
  
„Atidžiai pasirinkite jums patogų kokybišką čiužinį ir pagalvę. Patogi kūno pozicija miego metu nevers jūsų vartytis ir pabusti naktį. Pagalvė turėtų pakelti galvą tiek, kad visas stuburas būtų tiesus. Čiužinį keiskite kas 9–10 metų, o pagalvę kas 2, taip išvengsite alergenų ir miegosite švarioje lovoje. Senas ar nepatogus čiužinys gali sukelti nugaros ir kaklo skausmus. Todėl miegodami nepailsėsite, o jausitės dar labiau pavargę“ – teigė Classmed čiužinių Lietuvoje atstaovai kurie dirba ir su gydimo įstaigomis.  

Ribokite kofeino kiekį 
  
Kavos puodelis ryte gali būti didelis pagalbininkas norint greičiau prabusti ir būti aktyvesniam, tačiau per didelis kofeino kiekis gali pakenkti miego rėžimui. Norint išvengti neigiamo poveikio patartina jau 6 valandas prieš miegą jo nevartoti. Jei visgi norite kavos ir vakare, patariama ją gerti be kofeino.

Pasirūpinkite savo miego aplinka ir savimi. Geras miegas turi didžiulę naudą bendrai savijautai, pozityvioms mintims, sveikatai ir grožiui. Juk jausdamiesi gerai galite „nuversti kalnus“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.