Už saviapgaulę tenka mokėti ir sveikata – kokių priemonių imtis?

„Statistic Brain“ tyrimų instituto duomenimis, net 67 proc. žmonių, įsigijusių narystę sporto klube, į juos nevaikšto. Nors tai – vienas populiaresnių žingsnių, susirūpinus savo sveikata, akivaizdu, kad vien abonento nusipirkimas sveikatos nepataisys. Statistiniais duomenimis, vos 30 proc. vyrų ir ketvirtadalis moterų laisvalaikio metu mankštinosi bent keturias dienas per savaitę.

 Net 67 proc. sporto salės abonementą įsigijusių žmonių juo taip ir nepasinaudoja.<br> 123rf.com nuotr.
 Net 67 proc. sporto salės abonementą įsigijusių žmonių juo taip ir nepasinaudoja.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2017, 4:41 PM

Tokie rezultatai gasdina sveikatos specialistus, mat nuo fizinio darbo perėjus prie sėdimo, judėjimas laisvalaikiu yra vienintelis būdas palaikyti tinkamą sveikatos būklę. Sporto srities specialistai teigia, kad tokios saviapgaulės priežastys gana paprastos – žmonės šiais laikais tiesiog fiziškai neturi laiko aktyviai pajudėti, todėl būtina ieškoti kitų išeičių.

„Apibūdinti šių laikų žmogų – gana nesudėtinga, mat vyrauja visuotinė nuomonė, kad žmonės yra be galo užimti, tačiau tuo pačiu gyvena nuotykių kupiną gyvenimo būdą: keliauja, užsiima įvairia aktyvia veikla, leidžia laiką su šeima ar mėgaujasi ekstremaliomis pramogomis. Tačiau tai reikštų, kad statistiniai duomenys meluoja – iš tiesų vos trečdalis vyrų ir dar mažiau moterų mankštinasi, mankšta laikant vos 30 min. aktyvesnę veiklą.

Dažniausiai dirbamas sėdimas darbas, todėl sveikatos rodikliai kasmet vis blogėja, – sako Airidas Kondratas, sporto klubų „Gym Plius“ įkūrėjas. – Patirtis rodo, kad dažniausia pasyvaus laiko leidimo priežastis – šiais laikais žmonės iš tiesų yra be galo užimti ir dirba kur kas daugiau nei 8 val. per dieną. Kiek tada lieka realių galimybių po ar prieš darbą aktyviai pajudėti?“

Anot jo, tai, kad pasaulinės tendencijos rodo, jog 67 proc. norinčių sportuoti ir įsigijusių narystę klube taip ir neatranda galimybės apsilankyti, reiškia vieną – sporto klubai pasitenkina esama padėtimi ir neieško galimybių, kaip šiems žmonėms padėti.

„Prieš imdamasis šio verslo, domėjausi, ko trūksta norintiems sportuoti žmonėms. Išaiškėjo viena stipri problema – jei žmogus nori kokybiškai pasportuoti, jis turi į sporto klubą atvykti ne vėliau, kaip apie 19.00 val.

Bėda ta, kad šiais laikais daugybė žmonių tokiu metu tik baigia darbą, taip pat nori pabendrauti su šeima, turi įvairių kitų įsipareigojimų. Tokia situacija lėmė sprendimą kurti visą parą veikiančius sporto klubus“, – sako A. Kondratas.

Per beveik dvejus metus iš vieno klubo išsiplėtus iki penkių, iš kurių du veikia Kaune, o nuo rudens – trys Vilniuje, anot A. Kondrato, jau tvirtas ženklas konkurentams, kad prisitaikymas prie besikeičiančių žmonių įpročių atneša ir teigiamų rezultatų. Suteikę galimybę sportuoti bet kuriuo paros metu jie neseka ir neriboja klubo narių apsilankymų, o tai ypač vertina jauni ir šiuolaikiški miesto klientai:

„Skatiname sportuoti be apribojimų: neturime nustatę leidžiamo apsilankymų per dieną skaičiaus ar trukmės, abonentai neskirstomi ir pagal tai, ar žmogus sportuoja tik treniruoklių salėje, ar papildomai nori lankytis ir grupinėse treniruotėse.“

Didžioji dalis apsilankančių neįprastu klubų darbo laiku, t. y. nuo 21.00 val. iki 07.00 val., yra vyriškosios lyties atstovai, kurie treniruočių laiką, greičiausiai, pasirenka pagal savo veiklos pobūdį. Naktinėti sporto klubuose mėgsta 19–25 metų amžiaus grupės nariai, tuo tarpu ankstyvą rytą, 04.00–07.00 val., dažniausiai užsuka, tikėtina, po to vykstantys į darbą, 26–35 m. amžiaus grupės atstovai. A. Kondrato teigimu, tuo metu, kai kiti klubai klientų jau nebepriima, pas juos apsilanko apie 10 proc. visos dienos klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.