Tai išvydusi manikiūrininkė nustėro: klientės nagas išdavė mirtiną ligą

Jean Skinner jau daugelį metų teikia nagų lakavimo paslaugas, tačiau vienos dienos vizitas jai buvo išskirtinis. Kai į saloną atėjusi, iš anksto neužsiregistravusi klientė atsisėdo priešais, moteris paprašė jos parodyti savo nagus ir išdėstyti pageidavimus. 

 Juodas brūkšnys ant nago gali įspėti apie mirtiną ligą.<br> Soc. tinklų / 123rf.com nuotr.
 Juodas brūkšnys ant nago gali įspėti apie mirtiną ligą.<br> Soc. tinklų / 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2017, 9:37 PM, atnaujinta Sep 1, 2017, 10:22 PM

Vienintelis ir pats svarbiausias buvo prašymas parinkti pakankamai tamsią, ant nago esantį brūkšnį paslėpsiančią nagų lako spalvą. Pasirodo, moteris jau kurį laiką vaikščiojo į kitą saloną, kurio meistrai teigė, jog po nagu esantis brūkšnys tėra kraujosrūva, kiti manė, kad tai kalcio trūkumas, treti gūžčiojo pečiais.

Tačiau Jean nebuvo tokia naivi. Ji tuoj pat atpažino grėsmingos vėžio formos simptomą ir nedelsdama įspėjo klientę, kad ši turi tuojaus pat apsilankyti pas gydytoją. 

„Šis ant nago esantis brūkšnys – ne kas kita kaip melanoma! Ne, tai ne kraujosrūva, ir ne, tai nėra paveldima. Tai vėžio simptomas. 

Klientės nenorėjau gąsdinti, tik nurodžiau, kad ji kuo greičiau kreiptųsi į medikus. Moteris taip ir padarė, o šiandien sulaukiau skambučio, kad gydytojai diagnozę patvirtino: tai itin agresyvios formos vėžys, kuris moteriai jau buvo išplitęs į limfmazgius.

Prašau, atkreipkite dėmesį į savo nagus! Netikėti formos, spalvos pasikeitimai gali pranešti apie daug rimtesnę ligą, nei manėte.

Atkreipkite dėmesį ir į artimųjų rankas bei pėdas, o pamatę įtartinus simptomus bemat juos perspėkite. Ankstyva diagnozė gali išgelbėti gyvybę!“, – viešame Facebook pranešime rašė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.