Lietuvių nuo seno pamėgta žolelė tinkama ne tik ligoms gydyti

Žolelėmis galima ne tik gydytis, paskaninti maistą ar suteikti kambariui gaivų kvapą. Jos taip pat atlieka ir daugybę kitų funkcijų, rašė prevention.com.

 Ramunėlės tinkamos ne tik arbatai plikyti.<br> 123rf.com nuotr.
 Ramunėlės tinkamos ne tik arbatai plikyti.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2017, 4:34 PM

Viena iš žolelių, kuri yra dažnai pamirštama nors ir turi daug gydomųjų savybių, yra ramunėlė. Pasak Maisto ir Vaistų Asociacijos, esančios Merilande, JAV, ramunėlės gydo uždegimą, bakterines ir kvėpavimo takų infekcijas.

Kalkutoje gyvenanti homeopatijos specialistė gydytoja M.Das teigė, kad ramunėlių arbata turi raminamąjį poveikį nervinei sistemai bei padeda lengviau susidoroti su kasdieniniu stresu. Be to, ši arbata gali padėti įveikti nemigą.

Taip pat pateikiame dar šešis ramunėlių privalumus, dėl kurių turėtumėte gerti šių žolelių arbatą kas vakarą prieš miegą.

1. Mažina nerimą

Klinikinis tyrimas parodė, kad pacientai, kurie turi nerimo sutrikimą, vartodami kapsules su ramunėlių žolelėmis, stipriai sumažino nerimą. Dar stipresnį efetką suteikė kvėpavimas ramunėlių eteriniu aliejumi arba paprasčiausias ramunėlių arbatos gėrimas.

2. Ramina žarnyno veiklą

Ramunėlių ekstraktas, sumaišytas su kitomis žolelėmis, mažina opų atsiradimą, skrandžio virškinimo sutrikimus ir dirgliosios žarnos sindromo riziką. Sudirgus skrandžiui patartina išgerti silpnos ramunėlių arbatos, jokiu būdu jos nesaldinant medumi – tai gali padidinti skrandžio rūgštingumą.

3. Šviesina plaukus

Ramunėlės nuo seno naudojamos plaukams šviesinti. Tyrimai parodė, kad šios žolelės padidina šviesos spindulių atspindėjimą.   

4. Padeda gydyti odos sudirgimą

Ramunėlės gydo uždegimą ir drėkina odą. Jos gydo nedidelius odos sudirgimus, pavyzdžiui, bėrimą ar niežulį. Klinikiniai tyrimai parodė, kad odos kremas su ramunėlių ekstraktu padėjo išgydyti egzemą ir nudegimą saulėje.

5. Mažina skausmą

Ramunėlių aliejus padeda kovoti su migrenos, riešo kanalo sindromo, osteoartrito ar net gimdymo skausmais. Taip pat ramunėlių arbata padeda sumažinti menstruacijų keliamus skausmus.

6. Gydo gyvūnus

Ramunėlių maisto papildai arba koncentruota arbata gali būti naudojama gydyti gyvūnams, ypač šunims ir katėms. Ši žolelė padeda sumažinti gyvūnų odos uždegimą, gydyti skrandžio opas, pilvo skausmus ir sumažinti nerimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.