Seime vyks neatlygintinos kraujo donorystės akcija

Pirmadienį Seimo rūmuose esančioje Baltijos Asamblėjos salėje vyks neatlygintinos kraujo donorystės akcija, kurią organizuoja Nacionalinis kraujo centras kartu su Seimo kanceliarija. Akcijos metu kraujo paaukoti kviečiami Seimo nariai ir Seimo kanceliarijos darbuotojai. 

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2017, 7:50 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 7:51 AM

Kiekvieną dieną Nacionalinis kraujo centras skirtingoms Lietuvos gydymo įstaigoms perduoda nuo 150 iki 250 kraujo maišelių. Tai rodo didžiulį kraujo poreikį mūsų šalyje. Ir nors šiuolaikinė medicina yra smarkiai pažengusi į priekį, tačiau pakaitalo kraujui dar niekas nesukūrė, ir yra daugybė atvejų, kada žmogaus gyvybės neįmanoma išgelbėti niekaip kitaip, tik perpilant kitų žmonių paaukotą kraują. Šiomis dienomis labiausiai jaučiamas O(I)RhD-, A(II)RhD+, B(III)RhD-, AB(IV)RhD– grupių kraujo poreikis, tačiau jis dažnai kinta.

Todėl Nacionaliniame kraujo centre, kuris rūpinasi, kad visose šalies ligoninėse nepritrūktų kraujo, nuolat laukiami bet kurią kraujo grupę turintys geros valios žmonės. 

Nacionalinis kraujo centras primena, kad prieš duodant kraujo reikia atsigerti daugiau skysčių, būti pavalgius ir pailsėjus, gerai jaustis ir su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.