6 maisto produktai, galintys sukelti rimtų sveikatos problemų

Skydliaukės veiklos sutrikimas gali turėti blogą poveikį energijos kiekiui, svoriui ir bendrai sveikatos būklei. Taip yra todėl, kad ji atsakinga už hormonų gamybą, organizmo medžiagų apykaitos reguliavimą, širdies bei virškinimo funkcijas ir ne tik, rašė dailyhealthpost.com.

Kas trečias žmogus turi bėdų dėl skydliaukės.<br> 123rf.com nuotr.
Kas trečias žmogus turi bėdų dėl skydliaukės.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2017, 10:28 AM, atnaujinta Dec 19, 2017, 10:34 AM

Kas trečias žmogus turi problemų dėl skydliaukės. Todėl kiekvienas privalo atkreipti dėmesį į šiuos 6 maisto produktus, norėdamas išvengti problemų su skydliauke arba jų atsikratyti.

1. Cukrus

Mažinkite suvartojamo cukraus kiekį. Valgant saldžius maisto produktus – cukrus gali lemti hormonų kiekio sumažėjimą ir padidinti atsparumą insulinui, o tai pablogintų skydliaukės sveikatą.

2. Keptas maistas

Keptame maiste gausu riebalų, kurie gali slopinti skydliaukės hormonų gamybą ir vaistų veiksmingumą. Sveikatos priežiūros specialistai patarė vartojantiems hormoninius preparatus, skirtus skydliaukei gydyti, visiškai pašalinti keptus maisto produktus iš mitybos.

3. Soja

Jei gydotės nuo hipotirozės, atkreipkite dėmesį į tai, kiek suvartojate sojos produktų, nes jie gali turėti įtakos organizmo įsisavinimui į gydančius vaistus. Prieš valgydami soją, palaukite 4 valandas po medikamentų išgėrimo.

4. Kryžmažiedžių daržovės

Tai yra tokios daržovės kaip brokoliai, kopūstai ir pan. Žinoma, jas valgyti yra sveika, bet tik ne tada, kai sergate skydliaukės ligomis. Tačiau jei savo mitybos racione palaikysite reikalingų maistinių medžiagų įvairovę – tai šios daržovės nepakenks.

5. Kava

Kavos vartojimas gali pakenkti antinksčiams ir jų funkcijai, todėl gali atsirasti skydliaukės sutrikimų. Taigi, jei neįsivaizduojate nei vieno ryto be kavos, bet tuo pačiu esate susirūpinę dėl skydliaukės – stenkitės palengva mažinti išgeriamos kavos kiekį.

6. Gliutenas

Kalbant apie gliuteną ir skydliauke kompromisų beveik nėra. Gliutene esantis baltymas, vadinamas gliadinu, yra svetimas žmogaus organizmui. Vartojant gliuteno turinčių produktų, imuninė sistema inicijuoja atsaką į šį baltymą, todėl skydliaukė gali patirti didelę žalą.

Sveika skydliaukė yra svarbi visai organizmo sistemos sveikatai, todėl norint jai padėti – geriausia būtų vengti minėtųjų produktų. Išskyrus daržovių, kurių vartojant tinkamą kiekį kartu su kitomis maistinėmis medžiagomis – neturės jokio blogo poveikio sveikatai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.