Kas trečias žmogus turi problemų dėl skydliaukės. Todėl kiekvienas privalo atkreipti dėmesį į šiuos 6 maisto produktus, norėdamas išvengti problemų su skydliauke arba jų atsikratyti.
1. Cukrus
Mažinkite suvartojamo cukraus kiekį. Valgant saldžius maisto produktus – cukrus gali lemti hormonų kiekio sumažėjimą ir padidinti atsparumą insulinui, o tai pablogintų skydliaukės sveikatą.
2. Keptas maistas
Keptame maiste gausu riebalų, kurie gali slopinti skydliaukės hormonų gamybą ir vaistų veiksmingumą. Sveikatos priežiūros specialistai patarė vartojantiems hormoninius preparatus, skirtus skydliaukei gydyti, visiškai pašalinti keptus maisto produktus iš mitybos.
3. Soja
Jei gydotės nuo hipotirozės, atkreipkite dėmesį į tai, kiek suvartojate sojos produktų, nes jie gali turėti įtakos organizmo įsisavinimui į gydančius vaistus. Prieš valgydami soją, palaukite 4 valandas po medikamentų išgėrimo.
4. Kryžmažiedžių daržovės
Tai yra tokios daržovės kaip brokoliai, kopūstai ir pan. Žinoma, jas valgyti yra sveika, bet tik ne tada, kai sergate skydliaukės ligomis. Tačiau jei savo mitybos racione palaikysite reikalingų maistinių medžiagų įvairovę – tai šios daržovės nepakenks.
5. Kava
Kavos vartojimas gali pakenkti antinksčiams ir jų funkcijai, todėl gali atsirasti skydliaukės sutrikimų. Taigi, jei neįsivaizduojate nei vieno ryto be kavos, bet tuo pačiu esate susirūpinę dėl skydliaukės – stenkitės palengva mažinti išgeriamos kavos kiekį.
6. Gliutenas
Kalbant apie gliuteną ir skydliauke kompromisų beveik nėra. Gliutene esantis baltymas, vadinamas gliadinu, yra svetimas žmogaus organizmui. Vartojant gliuteno turinčių produktų, imuninė sistema inicijuoja atsaką į šį baltymą, todėl skydliaukė gali patirti didelę žalą.
Sveika skydliaukė yra svarbi visai organizmo sistemos sveikatai, todėl norint jai padėti – geriausia būtų vengti minėtųjų produktų. Išskyrus daržovių, kurių vartojant tinkamą kiekį kartu su kitomis maistinėmis medžiagomis – neturės jokio blogo poveikio sveikatai.