Prieš miegą į kojinę įkiškite svogūną, o rezultatais džiaukitės jau ryte

Kaip ir česnakas, svogūnas yra laikomas viena sveikiausių daržovių, pasiekiamų kone kiekvienam Vakarų pasaulyje gyvenančiam žmogui.

 Liaudies medicina pataria svogūną į kojinę įsikišti prieš naktį.<br>-
 Liaudies medicina pataria svogūną į kojinę įsikišti prieš naktį.<br>-
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-10 22:54

Jo nauda sveikatai sunkiai nuginčijama – nuo kaukių plaukams iki antibakterinių savybių – ši daržovė patenka į daugelį natūralios medicinos šalininkų parengtų sąrašų, rašė organicandhealthy.com.

Svogūnuose gausu vitaminų C ir B6, skaidulų. Jie kovoja su mikroorganizmais, fitochemikalais, stiprina imuninės sistemos veiklą.

Svogūnuose taip pat yra medžiagų, padedančių reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje bei gydyti infekcijas, mažinti uždegimą.

Naudingi ir svogūnų laiškai – juose randama vitamino A.

Karštyje neapdorotos daržovės valgymas padeda kovoti su bloguoju cholesteroliu ir taip sumažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. 

Be to, jame esančios medžiagos padeda malšinti vabzdžių įkandimų keliamą skausmą – užtenka pažeistą vietą patrinti perpjauta daržove ir pajausite, kaip mažėja deginantis pojūtis.

Įsidėkite į kojinę

Natūralios medicinos šalininkai tvirtina, kad svogūnas puikiai veikia ir išoriškai. Jų savybė naikinti mikroorganizmus, valyti patalpos orą bei iš kūno šalinti toksinus yra plačiai vertinama liaudies medicinos žinovų.

Neva į kojinę įsikišus didelius svogūno griežinėlius jų neišardant, juose esanti fosforo rūgštis patenka į jūsų kraujotakos sistemą ir taip padeda kovoti su organizme esančiais mikrobais. 

Norintys geriausių rezultatų turėtų sekti meridianais. Tradicinėje kinų medicinoje taip vadinami energiniai kanalai, kuriais po kūną cirkuliuoja gyvybinė jėga.

Pvz., už vidaus organų veiklą atsakingi meridianai yra išsidėstę pėdos pagalvėlėje ir tarpupirščiuose. Taip pat reikėtų kuo dažniau vaikščioti basiems, mat dažnai apavą dėvinčių žmonių meridianai apmiršta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.