Vanduo padeda mesti svorį: kaip tai daryti

Labai dažnai girdime, kad vandenį gerti sveika, bet ar žinojote, kad vanduo turi ir gydomųjų savybių? Mitybos specialistas ir treneris Paulius Ratkevičius mielai pasidalino su mumis patirtimi bei įžvalgomis, kuo konkrečiai vanduo mums naudingas, ir kokių gydomųjų savybių turi. Taip pat atskleidė, kiek vandens rekomenduojama išgerti, norint pajausti pilnavertę naudą. Kaip tai apskaičiuoti?

 Vanduo taip pat labai svarbus akcentas norintiems numesti svorio.<br> 123rf nuotr.
 Vanduo taip pat labai svarbus akcentas norintiems numesti svorio.<br> 123rf nuotr.
 Paulius Ratkevičius.
 Paulius Ratkevičius.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 20, 2018, 1:43 PM

– Kiek vandens reikėtų iš tikrųjų išgerti?

– Dažnas iš mūsų išgeria per mažai vandens, nes apie jį tiesiog pamirštame, o apie tai, kad stiklinė vandens, likus 10-20 minučių iki valgymo, gali prisidėti prie puikios savijautos – net nesusimąstome. Todėl rekomenduoju išgerti vandens tiek, kiek jūsų organizmui jo reikia ir padėti savo organizmui išlikti energingam, jaunam ir sveikam.

Sužinoti reikiamą vandens normą galite labai paprastai: padauginkite savo kūno svorį iš 0,03 ir gausite skaičių, kiek litrų jums rekomenduojama išgerti. Tiems, kurie sportuoja – treniruotės metu rekomenduoju išgerti 6-8ml (priklauso nuo treniruotės intensyvumo) vandens vienam kūno kilogramui, kadangi sporto metu per prakaitą pasišalina druskos bei įvairios mineralinės medžiagos, tad vanduo puikus pagalbininkas jas atstatant.

– Kokį vandenį geriausia gerti?

– Iš klientų dažnai sulaukiu klausimo, ar galima gerti gazuotą vandenį, ir atsakymas yra – tikrai galite, ir nebus labai didelio skirtumo nuo negazuoto, nebent turite jautrų skrandį, tada didesnis gazuoto vandens kiekis gali jį sudirginti.

Svarbiau yra atsisakyti saldintų gėrimų, kurie turi labai daug kalorijų ir organizmui nesuteikia jokios naudos, o ir troškulį numalšina trumpam, tad pasirinkę gazuotą ar paprastą vandenį be priedų, ilgainiui pajusite naudą.

– Kuo žmogaus organizmui naudingas vanduo?

– Yra įrodyta, kad vanduo gali padėti nuo tokių negalavimų kaip silpnumas, galvos svaigimas, skausmas ar prasta odos būklė, tad pastebėję šiuos negalavimus visų pirmą pamėginkite išgerti padidintą kiekį vandens (apie tris litrus tą dieną), ir tikėtina, jog visi išvardinti simptomai ar odos būklė per kelias dienas pagerės, o galbūt susitvarkys pilnai, taip pat jausitės žvalus ir energingi. Vanduo – jaunystės šaltinis visomis prasmėmis, tik kartais mes tai pamirštame.

– Girdėjome, kad vanduo taip pat padeda numesti svorio?

– Vanduo taip pat labai svarbus akcentas norintiems numesti svorio. Dažnai, kai jaučiame alkio jausmą, iš tiesų mes norime atsigerti, bet mūsų smegenys tą jausmą priima kaip alkį, todėl geriant nepakankamai vandens, mūsų dienos kalorijų kiekis būna didesnis nei tuomet, kai geriame pakankamai. Išgerkite didesnę stiklinę vandens tuomet, kai pajaučiate pirmuosius alkio pojūčius, ir dar visą valandą būsite sotus, o ir porcijos nebesirinksite tokios didelės, nes skrandis jau bus šiek tiek užpildytas. Triukas paprastas, tačiau taip darant visą dieną galite be jokio vargo suvalgyti keliais šimtais kalorijų mažiau. O tai yra puiku metant svorį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.