Veido spuogai liks užmaršty, tereikės atsisakyti kelių dalykų

Aknė kamuoja milijonus paauglių ir suaugusiųjų visame pasaulyje. Daugelis šią problemą pirmiausiai sprendžia išoriniais būdais, tačiau visai be reikalo. Pagrindinė priežastis, kodėl užsikemša poros – bakterijų perteklius ant odos, o kartais net grybelis, tačiau galimos ir kitos priežastys, kaip uždegimas, hormonų svyravimai, padidėjęs streso hormono kortizolio kiekis organizme.

Pirmiausiai turite į savo racioną įtraukti produktų, kurie mažina uždegimą ir didina gerųjų žarnyno bakterijų kiekį organizme.<br> 123rf nuotr.
Pirmiausiai turite į savo racioną įtraukti produktų, kurie mažina uždegimą ir didina gerųjų žarnyno bakterijų kiekį organizme.<br> 123rf nuotr.
Vartokite probiotikų gausių produktų, pavyzdžiui, natūralaus jogurto, jį galite paskaninti uogomis.<br> 123rf nuotr.
Vartokite probiotikų gausių produktų, pavyzdžiui, natūralaus jogurto, jį galite paskaninti uogomis.<br> 123rf nuotr.
Venkite cukraus.<br> 123rf nuotr.
Venkite cukraus.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 13, 2018, 7:30 AM

Gera naujiena ta, kad aknės problemą iš tiesų galite pabandyti įveikti natūraliai, tiesiog reikia laikytis tam tikros strategijos.

1. Probiotikais gausių produktų, kaip kefyras, jogurtas, raugintos daržovės.

2. Cinko gausių produktų, kaip daigintos moliūgų sėklos, linų sėmenys, chia ir kanapių sėklos. Jos pagerins imunitetą ir gydys žarnyną.

3. Vitamino A turtingų produktų, kaip špinatai, morkos, jautienos kepenys. Vitaminas A būtinas odos sveikatai užtikrinti.

4. Skaidulų gausių produktų, kaip daržovės, vaisiai, riešutai ir sėklos. Jie išvalo žarnyną ir skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi.

5. Liesų baltymų šaltinių, kaip ekologiška vištiena, žole šeriamų jaučių mėsa, laisvai laikomų vištų kiaušiniai ar žuvis. Šie baltymai padeda išlaikyti tinkamą cukraus balansą kraujyje, o tai svarbu kovojant su spuogais.

Taip pat turite ir vengti kai kurių produktų.

1. Cukraus ir angliavandenių turtingo maisto. Grūdinių produktų ir cukrų maiste perteklius padeda plisti grybeliui ir turi įtakos spuogų atsiradimui.

2. Glitimo kupinų kviečių – jų perteklius mityboje lemia uždegiminius procesus organizme, o tai turi įtakos odai.

3. Šokolado – niekam ne naujiena, kad šokolado vartojimas atsiliepia odos būklei. Jei negalite visiškai atsisakyti jo, galite suvalgyti plytelę visiškai juodo šokolado.

4. Kepto ir greitojo maisto – jis kenksmingas tiek odai, tie figūrai dėl jo sudėtyje galimai esančių hidrintų riebalų, natrio, kvapiųjų medžiagų ir, žinoma, cukraus.

5. Hidrintų riebalų – vienos iš pagrindinių spuogų priežasčių. Tokių riebalų rasite ne tik greitajame maiste bet ir picoje, sausainiuose ir kituose kepiniuose.

6.  Neraugintų pieno produktų – neretai jie taip pat būna uždegimo organizme priežastis, todėl besikamuojantiems dėl aknės jų atsisakymas neretai labai teigiamai paveikia odos būklę.

Kaip prižiūrėti aknės iškamuotą veidą? Sumaišykite 5 lašus arbatmedžio aliejaus su šauktu ekologiško medaus (jei nesate alergiškas, jei alergiją turite, maišykite su baziniu aliejumi, kuris neužkimštų porų), patepę veidą šiuo mišiniu, nuplaukite. Į mišinį taip pat galima įmaišyti levandų aliejaus. Visos sudedamosios dalys turi antiseptinių, džiovinančių savybių. Tačiau dar kartą perspėjame, kad turite būti atidūs dėl galimų alerginių reakcijų, jei nesate tikras – neeksperimentuokite!

Parengta pagal gydytojo natūropato dr. Josh Axe rekomendacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.