Šie aliejai turi stebuklingą poveikį: metų naštos atsikratysite natūraliai

Eterinius aliejus galima panaudoti įvairiais būdais. Vienas iš jų — kova prieš odos senėjimą. Juk dauguma žmonių nerimauja dėl senstančio organizmo bei vystančio grožio. Padėti gali šie natūralūs eteriniai aliejai, kuriuos galbūt galite rasti savo namuose ar parduotuvės lentynoje.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Bosvelijų aliejus stiprina odą, padaro ją elastingesnę, todėl juo galima tepti paakių sritį ar kitas vieta
Bosvelijų aliejus stiprina odą, padaro ją elastingesnę, todėl juo galima tepti paakių sritį ar kitas vieta
Sumaišytas su alijošiumi ar kokosų aliejumi, levandų aliejus padės gydyti žaizdas bei sudrėkins sausą odą.
Sumaišytas su alijošiumi ar kokosų aliejumi, levandų aliejus padės gydyti žaizdas bei sudrėkins sausą odą.
Granatų aliejus yra tamsiai raudonos spalvos dėl to, kad jame gausu bioflavanoidų (vitamino P)<br> 123rf nuotr.
Granatų aliejus yra tamsiai raudonos spalvos dėl to, kad jame gausu bioflavanoidų (vitamino P)<br> 123rf nuotr.
Jojojbos aliejus turi drėkinančių savybių, tačiau nėra itin riebus.<br> 123rf nuotr.
Jojojbos aliejus turi drėkinančių savybių, tačiau nėra itin riebus.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 23, 2018, 6:11 PM, atnaujinta Sep 23, 2018, 6:12 PM

 

1. Jojobos aliejus

Šis aliejus vertinamas visame pasaulyje. Jis turi drėkinančių savybių, tačiau nėra itin riebus. Jame gausu vitamino E, B grupės vitaminų, silikono, chromo, vario bei cinko. Taip pat šis aliejus vertinamas dėl jo sudėtyje esančios itin didelės jodo koncentracijos. Būtent dėl to jis puikiai gydo įvairias žaizdas.

Senstant mūsų odoje silpsta natūralių aliejų gaminimo procesas, todėl oda tampa sausa. Jojobos aliejus savo sudėtimi labai panašus į organizmo gaminamus aliejus, todėl jis puikiai sudrėkina tiek odą, tiek plaukus. Kita vertus, dažnai pasitaiko, jog organizmas dėl įvairių hormoninių problemų pradeda gaminti per daug aliejų ir oda tampa riebi, spuoguota. Būtent jojobos aliejus gali padėti pašalinti šį riebalų perteklių ir subalansuoti natūralių aliejų išskyrimo procesą.  Dėl to šis aliejus tinka žmonėms, kenčiantiems nuo egzemos bei aknės.

Jojobos aliejaus sudėtis užtikrina tobulą odos drėkinimą bei raminimą. Tokiu būdu ne tik pašalinamos egzistuojančios problemos, bet ir kovojama prieš senėjimą. Jame esantys antioksidantai efektyviai sumažina net gilias raukšles bei stimuliuoja kolageno gamybą.

2. Granatų sėklų aliejus

Granatai visada buvo žinomi kaip puikūs pagalbininkai nuo senėjimo, o geriausiai jų savybės atsiskleidžia būtent aliejaus forma.

Šis aliejus yra tamsiai raudonos spalvos dėl to, kad jame gausu bioflavanoidų (vitamino P). Jie naudingi tiek odai, tiek bendrai organizmo būklei. Jie apsaugo odą nuo žalingo saulės poveikio ir gydo ją jau nudegus.

3. Bosvelijų aliejus

Šis aliejus padeda suvienodinti odos spalvą bei atsikratyti saulės bei senėjimo sukeltų tamsių plotelių. Jis sutraukia odą ir tokiu būdu apsaugo ląsteles. Šis aliejus puikiai tinka, jei skundžiatės įvairiais bėrimais, akne, išsiplėtusiomis poromis bei raukšlėmis. 

Bosvelijų aliejus stiprina odą, padaro ją elastingesnę, todėl juo galima tepti paakių sritį ar kitas vietas, kur oda yra linkusi susilpnėti. Jis efektyviai mažina strijas bei operacijų paliktus randus.

 

4. Levandų aliejus

Levandų aliejus yra laikomas vienu naudingiausių vaistų odai. Jis gydo nudegimus, įpjovimus bei kovoja su laisvaisiais radikalais, kurie kasdien puola mūsų odą. Levandų eterinis aliejus padeda kūnui gaminti tris stipriausius antioksidantus, kurie ir padeda išvengti žalingo aplinkos poveikio.

Sumaišytas su alijošiumi ar kokosų aliejumi jis padės gydyti žaizdas bei sudrėkins sausą odą. O kartu su bosvelijų eteriniu aliejumi jis sumažins dėl senėjimo patamsėjusią odą.

Eteriniai aliejai yra natūralūs ir beveik niekada nesukelia alerginės reakcijos, todėl juos naudoti gali visi. Žinoma, jei jūsų oda itin jautri, vertėtų pasitarti su dermatologu. Taip pat rekomenduojame atlikti alergijos testą: ant nedidelio plotelio odos užtepkite šiek tiek eterinio aliejaus ir stėbėkite organizmo reakciją. Jei jaučiate perštėjimą ar kitokius nemalonius pojūčius, vertėtų daugiau būtent to aliejaus nenaudoti.

Parengta pagal gydytojo natūropato dr. Josh Axe rekomendacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?