Specialistas patarė, kaip per kelias dienas atsikratyti iki 5 kg, nealinant organizmo

Vis labiau populiarėja tobulo kūno kultas. Sporto klubų vis daugėja, o tuo pačiu ir sveiko maisto restoranų bei užkandinių.

Per kelias dienas atsikratyti net iki 5 kg ir galbūt tilpti į norimą suknelę visiškai įmanoma.<br> 123rf nuotr. 
Per kelias dienas atsikratyti net iki 5 kg ir galbūt tilpti į norimą suknelę visiškai įmanoma.<br> 123rf nuotr. 
Anot Pauliaus Ratkevičiaus, pats efektyviausias ir paprasčiausias būdas mesti svorį yra derinti fizinį krūvį su tinkama mityba.
Anot Pauliaus Ratkevičiaus, pats efektyviausias ir paprasčiausias būdas mesti svorį yra derinti fizinį krūvį su tinkama mityba.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-11-30 14:57, atnaujinta 2018-11-30 15:14

Interneto platybėse pilna informacijos apie tai kaip atsikratyti nereikalingų kilogramų, tačiau ko griebtis, norint greitai atsikratyti antsvorio: sveikos mitybos ar sporto?

Lrytas.tv laidos „Virtuvės revizija“ vedėjas asmeninis treneris ir Europos kultūrizmo čempionas Paulius Ratkevičius tikina, kad net 80 proc. rezultato sudaro tai, ką valgome ir dalinasi patarimais, kaip per kelias dienas atsikratyti net iki 5 kg ir galbūt tilpti į norimą suknelę, o tuo pačiu nenualinti organizmo.

Jėgos ar kardiotreniruotė?

Anot P.Ratkevičiaus, didžiausią naudą gauname tuomet, kai deriname abu dalykus, tai sportą ir mitybą. Nesvarbu, koks jūsų tikslas, tinkamai derindami šiuos du dalykus pasieksite aukščiausių rezultatų. Treneris siūlo panagrinėti mitybą ir sportą atskirai.

Maždaug 80 proc. žmonių, kurie pradeda sportuoti ir/arba derinti mitybą, tai daro norėdami atsikratyti nereikalingų kilogramų, tad kas nutiks, jei tokio tikslo vedamas žmogus tik sportuos, arba susikoncentruos tik ties mityba?

Sportuojant yra deginamos kalorijos, dėl ko, pasirinkus tinkamą krūvį, nekeičiant mitybos įpročių ir suvalgomo maisto kiekio, kūno svoris turi pradėti mažėti.

„Kai kuriais atvejais, jei pasirenkama daugiau jėgos krūvio (pvz., kilnojamos štangos, dirbama su jėgos treniruokliais arba daromi sunkūs pratimai su savo kūno svoriu) negu kardio, kūno svoris nemažėja dėl to, kad degančius riebalus keičia naujai besiformuojanti raumeninė masė.

Žinoma, vaizdas gražėja, apimtys mažėja, nes raumenys sveria daugiau nei riebalai, bet ne visi žmonės nori didesnių raumenų. Tai ypač aktualu merginoms, kurios nori numesti svorio ir tik šiek tiek sutvirtinti ir sustangrinti kūną.

Būtent šiuo atveju rekomenduoju pasirinkti tinkamą kardio ir jėgos krūvio balansą. Pasirinkus tinkamą krūvį ir nedidinant maisto porcijų, svoris kris, kadangi sudeginsite daugiau kalorijų nei suvalgysite.

Jeigu norite tik sportuoti ir nesukti galvos dėl mitybos (nes dažnu atveju maisto norisi daugiau, kadangi sportuodami išnaudojome kalorijas, kurias kūnas mielai susigrąžintų), tuomet sportuojant kūnas gražės, įgaus geresnes formas, tačiau lieknėsite ypač lėtai“, – įspėjo treneris.

Kas bus, jei laikysitės dietos, bet nesportuosite

Nesportuojant, tačiau tinkamai maitinantis, valgant „švariai“ (kuomet renkamės ne gaminius, o produktus) ir stengiantis suvartoti mažiau kalorijų, nei reikia jūsų organizmui per dieną, svoris taip pat mažės. Taip yra todėl, kad sukursite kalorijų deficitą, kuris yra pagrindinis svorio metimo veiksnys, tačiau lieknėsite kitaip, nei sportuojant, paaiškino treneris.

„Kūnas negaus krūvio, tad formos bus geresnės tik tuo aspektu, kad būsite lieknesni, bet apie tvirtesnį kūną ar stangrias kūno formas galėsite pamiršti. Nebent jūsų genetika yra puiki ir, atsikračius nereikalingų riebalų, išryškės net mažai treniruojami, gamtos padovanoti raumenys“, – sakė P.Ratkevičius.

Geriausia išeitis

Anot specialisto, pats efektyviausias ir paprasčiausias būdas mesti svorį yra derinti fizinį krūvį su tinkama mityba.

„Jeigu esate naujokas šioje srityje, negalvokite, kad tik bėgiojimas, štangų kilnojimas ir virtos vištienos krūtinėlės su agurku valgymas yra raktas į tinkamą svorį, geras kūno formas bei puikią savijautą.

Įsivaizduokite save vieną kartą darant kardio pratimą, kurio metu galite žiūrėti mėgstamą serialą savo mobiliajame telefone, ar ausinukuose girdėti jums malonią muziką, valgantį subalansuotą ir pagal jūsų mėgstamus produktus greitai pagaminamą maistą bei porą kartų savaitėje apsilankantį sporto salėje – ir viso to rezultatas, nepriekaištingos kūno formos! Manote tai neįmanoma?

Tai yra įmanoma ir galiu patikinti, kad toks mėgavimasis maistu ir sportu užtikrina ilgalaikį rezultatą, kadangi nejaučiate per didelio krūvio ir savęs nealinate dietomis bei nesijaučiate alkanas. Subalansavus sportą ir mitybą jūs atjaunėsite tiek fiziškai tiek dvasiškai, turėsite daug energijos ir puikią nuotaiką, tad kviečiu jus jau nuo šiandien pradėti veikti“, – žadėjo P.Ratkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.