Geriausias natūralus imuniteto stiprintojas: užteks 1 šaukšto per dieną

Atsparumas antibiotikams tampa vis didesne problema visame pasaulyje. Atlikus analizę nustatyta, kad mirčių, kurias sukelia antibiotikams atsparios infekcijos, skaičius per pastarąjį dešimtmetį padidėjo trigubai.

 gamtoje galima rasti keletą natūralių produktų, kurie kovoja su antibiotikams atspariomis bakterijomis.<br> 123rf nuotr.
 gamtoje galima rasti keletą natūralių produktų, kurie kovoja su antibiotikams atspariomis bakterijomis.<br> 123rf nuotr.
 gamtoje galima rasti keletą natūralių produktų, kurie kovoja su antibiotikams atspariomis bakterijomis.<br> 123rf nuotr.
 gamtoje galima rasti keletą natūralių produktų, kurie kovoja su antibiotikams atspariomis bakterijomis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-12-14 13:58

Vis dėlto gamtoje galima rasti keletą natūralių produktų, kurie kovoja su antibiotikams atspariomis bakterijomis, rašo dailyhealthpost.com.

Kaip pasigaminti natūralų antibiotiką?

Jums reikės:

1 česnako skiltelės;

2 valg. šaukštų medaus;

2 valg. šaukštų imbiero miltelių;

½ arb. šaukštelio maltų aštriųjų pipirų;

½ arb. šaukštelio cinamono;

100 ml šviežių citrinų sulčių.

Gaminimas:

- sutraiškykite česnaką ir palikite jį 10-15 minučių, kad galėtų išsiskirti veiksmingiausia jo sudedamoji dalis – alicinas;

- sudėkite į vieną dubenį česnaką, imbiero miltelius, maltus aštriuosius pipirus, cinamoną ir citrinų sultis;

- viską gerai išmaišykite; 

- sudėkite medų ir vėl išmaišykite;

- palikite sirupą 3 valandoms kambario temperatūroje;

- tada supilkite mišinį į stiklinį indą ir laikykite šaldytuve.

Naudojimas:

Norėdami sustiprinti imuninę sistemą, kasdien išgerkite po 1 valgomąjį šaukštą šio mišinio, o jeigu kenčiate nuo infekcijos, tada rekomenduojama išgerti 1 valgomąjį šaukštą sirupo tris kartus per dieną prieš valgį.

Įspėjimas:

Jeigu turite problemų su virškinamuoju traktu, prieš vartodami šį natūralų antibiotiką pasitarkite su savo šeimos gydytoju. Be to, jeigu vartojant sirupą pasireiškė koks nors nemalonus šalutinis poveikis, nutraukite jo vartojimą.

Kuo kiekvienas ingredientas yra vertingas?

1. Česnakas

Česnakas yra tiek antibiotikas, tiek antiseptikas, o tai reiškia, kad šis augalas geba užkirsti kelią infekcijoms bei jas gydyti. Jis yra veiksminga priemonė, kovojanti su bakterijomis, atspariomis penicilinui ir amoksicilinui.

2. Medus

Medus turi antimikrobinių savybių ir gali puikiai kovoti bei apsaugoti organizmą nuo infekcijų, net ir tų, kurios yra atsparios antibiotikams.

3. Imbieras

Imbieras yra kur kas veiksmingesnė priemonė už antibiotikus gydant auksinį stafilokoką. Įrodyta, kad jis turi antibakterinį poveikį gydant kvėpavimo takų ir periodonto infekcijas. Be to, imbieras gali būti ir puiki prevencinė priemonė prieš vaistams atsparius grybus.

4. Aštrieji pipirai

Teigiama, kad šie pipirai turi antimikrobinį poveikį, kuris gali veikti prieš 15 bakterijų rūšių ir vieną mielių rūšį.

5. Cinamonas

Tyrimai nustatė, kad cinamonas slopina įvairių bakterijų, grybų, mielių ar pelėsių vystymąsi bei leukemijos ir limfomos vėžių ląstelių dauginimąsi. Jis kovoja su E. coli bakterijomis, o vartojant jį kartu su medumi galima sumažinti artrito skausmus.

6. Citrina

Citrinos pasižymi antiseptinėmis savybėmis, gebančiomis apsaugoti nuo mikrobų ir padedančiomis sergantiesiems virusinėmis infekcijomis, inkstų akmenlige bei šlapimtakių uždegimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti