9 puikios priežastys, kodėl kasdien verta gerti imbierinę arbatą

Dėl imbiero naudos sveikatai turbūt niekas neabejoja. Kadangi ši priemonė apsaugo organizmą nuo daugybės ligų, puodelis karštos imbierinės arbatos žiemą turėtų tapti jūsų geriausiu draugu.

 Dėl savo malonaus aromato ir skonio imbieras veikia kaip natūrali kūną ir protą atpalaiduojanti priemonė.<br> 123rf nuotr.
 Dėl savo malonaus aromato ir skonio imbieras veikia kaip natūrali kūną ir protą atpalaiduojanti priemonė.<br> 123rf nuotr.
 Imbieras puikiai tinka malšinti menstruacijų ciklo skausmams.<br> 123rf nuotr.
 Imbieras puikiai tinka malšinti menstruacijų ciklo skausmams.<br> 123rf nuotr.
Imbieras gali padėti gydyti kvėpavimo sutrikimus, pavyzdžiui, astmą ar alergiją.<br> 123rf nuotr.
Imbieras gali padėti gydyti kvėpavimo sutrikimus, pavyzdžiui, astmą ar alergiją.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-02-01 10:54

Imbiero nauda

1. Mažina stresą

Dėl savo malonaus aromato ir skonio imbieras veikia kaip natūrali kūną ir protą atpalaiduojanti priemonė. Šis prieskoninis augalas mažina emocinį stresą ir padeda atsigauti nervų sistemai.

2. Mažina pykinimą

Imbieras gali padėti, jei turite skrandžio sutrikimų. Vos vienas puodelis šiltos arbatos su imbieru gali nuraminti skrandžio dirglumą ir užkirsti kelią susijusių simptomų pasireiškimui.

3. Gerina virškinimą

Šis prieskoninis augalas kontroliuoja ir žarnyno sveikatą. Imbieras yra tinkamas gydyti rėmens graužimui ir pilvo pūtimui.

4. Stiprina imuninę sistemą

Dėl savo antibakterinių ir priešuždegiminių savybių imbieras padeda stiprėti imunitetui. Gerdami kasdien arbatą su imbieru pašalinsite virusus ir tapsite atsparesni ligoms.

5. Malšina skausmą

Kadangi ši priemonė turi priešuždegiminių savybių, ji gali būti naudojama įvairių tipų skausmui malšinti. Taigi, imbieras gali numalšinti raumenų ir sąnarių skausmus, migreną, mėšlungį bei skausmus, atsirandančius gripo ar peršalimo metu.

Skausmui numalšinti pamirkykite audinį ar rankšluostį į arbatą su imbieru ir uždėkite jį ant vietos, kurią skauda. Be to, šis metodas puikiai tinka malšinti ir menstruacijų ciklo skausmams.

6. Gerina kraujotaką

Kadangi šis prieskoninis augalas turi daug vitaminų, mineralų ir aminorūgščių, jis puikiai tinka širdies ir kraujagyslių sveikatos gerinimui. Imbieras valo kraują ir stimuliuoja natūralų jo tekėjimą. Tai padeda išvengti insulto bei aprūpina kūno ląsteles deguonimi.

7. Gydo kvėpavimo sutrikimus

Kaip jau buvo paminėta, imbieras yra priešuždegiminis produktas, todėl jis puikiai tinka gydyti ir kvėpavimo sutrikimams, pavyzdžiui, astmai ar alergijai.

8. Gerina vaisingumą

Imbieras jau seniai yra naudojamas kaip natūrali, vyrų lytinį potraukį skatinanti priemonė. Taip pat šis augalas kovoja su vaisingumo problemomis bei stiprina ištvermę.

9. Apsaugo nuo vėžio

Daugelyje tyrimų yra įrodyta, kad imbieras yra veiksminga prevencinė priemonė nuo vėžio išsivystymo. Kai kuriais atvejais imbieras net padėjo sumažinti esamas vėžines ląsteles.

Tyrimai, įrodantys imbiero veiksmingumą

Atlikta daug tyrimų, įrodančių imbiero naudą sveikatai. Štai 2011-aisiais m. nustatyta, kad šis prieskoninis augalas geba gydyti kepenų ligas. Imbieras gali padėti pašalinti iš kepenų riebalų perteklių ir taip jas apsaugoti.

2012-aisiais m. atskleista, kad imbieras taip pat palaiko ir gerą inkstų sveikatą. Jis apsaugo juos nuo uždegimo, valo nuo laisvųjų radikalų ir neleidžia išsivystyti inkstų nepakankamumui.

Arbata su imbieru

Norėdami sustiprinti savo organizmą ir apsaugoti jį nuo ligų, reikėtų šią arbatą gerti kasdien.

Jums reikės:

2 puodelių vandens;

1 nedidelės imbiero šaknies;

1-2 griežinėlių citrinos.

Gaminimas:

Sumaišykite visus ingredientus ir leiskite vandeniui užvirti aukštoje temperatūroje. Kai užvirs, sumažinkite temperatūrą ir leiskite pavirti dar 10 minučių. Palaukite, kol arbata šiek tiek atvės ir tada galėsite ja mėgautis.

Parengta pagal body2diefor.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.