5 gėrimai, kurie per naktį išvalys kepenis ir padės greičiau mesti svorį

Kepenų veikla yra labai svarbi bendrai mūsų sveikatai ir savijautai, nes jos padeda organizmui atsikratyti kenksmingų medžiagų. Tai sunkiausias ir vienas iš didžiausių organų žmogaus organizme.

 Kartais kepenų veikla gali sutrikti dėl prastų mitybos įpročių.<br> 123rf nuotr.
 Kartais kepenų veikla gali sutrikti dėl prastų mitybos įpročių.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2019, 2:09 PM

Kiekvieną minutę į kepenis patenka 30 proc. mūsų sistemoje cirkuliuojančio kraujo, o cheminės reakcijos padeda pašalinti kenksmingas medžiagas ir kaupti naudingas maistines medžiagas.

Priklausomai nuo to, kiek daug ar mažai šių maistinių medžiagų yra organizme, kepenų ląstelės jas kaupia ir išlaisvina, kai organizmui jų labiausiai reikia. Šis gyvybiškai svarbus procesas yra vadinamas medžiagų apykaita. Taigi, kalbant kiek paprasčiau, kepenys myli ir rūpinasi mūsų organizmu.

Kartais kepenų veikla gali sutrikti dėl prastų mitybos įpročių, aplinkoje esančių kenksmingų medžiagų ir ne tik. Dėl šios priežasties joms gali prireikti papildomos pagalbos, tad toliau nurodyti 5 vakare geriami detoksikuojantys gėrimai padeda išvalyti kepenis, skatinti jų veiklą ir atsikratyti papildomų kilogramų.

Tradicinė kinų medicina tiki, kad kepenys savo funkcijas geriausiai atlieka 1-3 val. nakties, todėl šiuos gėrimus reikėtų gerti prieš einant miegoti. Svarbu paminėti, kad jeigu turite virškinimo sistemos sutrikimų ar graužia rėmuo, prieš vartodami nurodytus gėrimus, pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

1. Vanduo su citrinos sultimis

Šilto vandens stiklinė su citrinos sultimis puikiai tinka tiek dienos pradžiai, tiek jos pabaigai. Šis gėrimas išvalys kepenis, suteiks energijos kūnui ir sustiprins imuninę sistemą.

2. Arbata su citrina ir imbieru

Šioje arbatoje gausu vitamino C ir antioksidantų, padedančių apsaugoti organizmą nuo sutrikimų ir ligų. Ji valo organizmą ir žarnyną, stiprina imunitetą bei apsaugo nuo pilvo pūtimo.

3. Avižų ir cinamono gėrimas

Avižos turi daug ląstelienos, mineralų ir vitaminų, todėl atpalaiduoja kūną, valo kepenis ir žarnyną bei padeda virškinimo procesui.

Užvirinkite 6 puodelius filtruoto vandens ir maždaug 7 valandoms užmerkite puodelį ekologiškų avižų. Tada nukoškite avižas, į vandenį įberkite 1 arbatinį šaukštelį cinamono ir galite mėgautis gėrimu.

4. Pipirmėčių arbata

Ši arbata gali padėti palaikyti virškinimo sistemos funkcijas, teigiamai veikti inkstus ir kepenis. Be to, ji turi raminantį poveikį, tad pipirmėčių arbata vakare atpalaiduos kūną ir padės greičiau užmigti.

5. Ramunėlių arbata

Ši arbata pagerina miego kokybę, malšina stresą ir ramina nervų sistemą. Be to, ji turi priešuždegiminių savybių, kurios malšina uždegimus, kilusius organizme.

Parengta pagal „Love Your Liver“ ir „Healthy Food House“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.