Katastrofiški rezultatai – kuo pavojingos naminės grožio procedūros

Manikiūras ir pedikiūras

 Nusprendus namuose dažyti plaukus ar atlikti kitas procedūras, reikia būti itin atsargiam.<br>  123rf asociatyvioji nuotr.
 Nusprendus namuose dažyti plaukus ar atlikti kitas procedūras, reikia būti itin atsargiam.<br>  123rf asociatyvioji nuotr.
 Dažna pedikiūro klaidų pasekmė - įaugęs nagas.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Dažna pedikiūro klaidų pasekmė - įaugęs nagas.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Plaukų šviesinimą geriau patikėti profesionalams.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Plaukų šviesinimą geriau patikėti profesionalams.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 19, 2019, 2:27 PM, atnaujinta Mar 19, 2019, 4:50 PM

Manikiūras ir pedikiūras

Namuose atlikti manikiūrą gana paprasta, reikia tik pasirinkti tinkamus įrankius ir nesusižeisti. Pavojus vienas: šalinant odeles aštriu įrankiu rizikuojate susižeisti. Pažeidus odą galite užsikrėsti įvairiomis infekcijomis, o nuo nešvarių žirklučių – ir nagų grybeliu. Svarbu tinkamai valyti manikiūro reikmenis ir procedūrą atlikti atsargiai.

Įaugęs kojos nagas – didelė problema, galinti atsirasti po netinkamai atlikto pedikiūro. Kai nagas nukerpamas per trumpai ir nukarpomi jo kampučiai, šie tampa aštrūs. Toliau augdamas nagas gali įaugti į piršto odą.

Tuomet pirštas tampa skausmingas, oda paburkusi, ilgainiui galite pradėti šlubčiojimo. Tam, kad išvengtumėte šios bėdos, nagus rekomenduojama kirpti tiesiai, o kampučius užapvalinti dilde.

Depiliacija

Šalinti plaukelius peiliukais – įprasčiausias ir gan saugus būdas. O kaip visi kiti? Depiliacija kremu ar putomis atrodo estetiškiau, tačiau svarbu gerai įsiskaityti į perkamos priemonės sudėtį ir prieš procedūrą ant odos išbandyti nedidelį jos kiekį. Netinkamai pasirinktas kremas gali sukelti alerginę reakciją, be to, cheminės tokiuose kremuose esančios medžiagos labai sausina odą.

Skutimas epiliatoriumi pavojingas dėl dažno plaukelių įaugimo. Taip nutinka tada, kai nuskutus vieną plaukelį naujas pradeda augti po oda ir neprasimuša viršum jos. Įaugusio plaukelio vietoje atsiranda guburėlis (gali būti ir pūlingas), oda patamsėja ir patinsta, gali prasidėti uždegimas.

Jei uždegimas dar neprasidėjęs, pašalinti tokią bėdą galite mėginti ir namuose – internete apstu receptų ir vaizdo medžiagos, kurioje pavaizduotos naminės pagalbos sau procedūros. Tačiau neverta prisižaisti: uždegimui prasidėjus, rekomenduojama kuo greičiau kreiptis į gydytoją.

Plaukų šviesinimas

Tamsiai nusidažyti plaukus namuose lengviau, nors irgi verčiau eiti pas specialistą. Tačiau šviesinimas namuose – didelė klaida.

Pirmiausia, spalva gali išeiti visiškai ne tokia, kokios tikitės. Kirpėja, matydama plauką, parenka ir atitinkamus dažus. Be to, profesionalių dažų sudėtis ir kokybė smarkiai skiriasi nuo perkamų paprastose parduotuvėse. Tikriausiai esate girdėję istorijų, kaip šviesiai dažiusios namuose plaukus moterys paskui galėjo „džiaugtis“ oranžinėmis arba – dar geriau! – žaliomis sruogomis?

Kitas pavojus – alergija ir nudeginta galvos oda. Šviesūs plaukų dažai maišomi su balinančiais, spalvą iš natūralaus plauko ištraukiančias milteliais arba peroksidu. Tiek miltelių, tiek peroksido kiekį, stiprumą ir laikymo trukmę geriausiai žino profesionalas.

Naudodama per stiprias jums priemones arba palikdama jas veikti per ilgai, galite skaudžiai nudeginti galvos odą. Menkas graužimas dažymo pradžioje atrodys vienas niekas, palyginus su po dažymo likusiais šašais ant galvos odos.

Atsargumas svarbus namuose atliekant bet kokias grožio procedūras. Juk jos turėtų padėti, o ne pakenkti, ar ne?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.