Kasdien suvalgykite po 3 datules: rezultatai nustebins akimirksniu

Kaip ir kiti džiovinti sveiki užkandžiai, datulės turi labai daug naudos sveikatai. Pakanka vos 3 datulių per dieną, kad galėtumėte džiaugtis gera virškinimo veikla ar stipria imunine sistema.

 Datulėse yra vario, geležies, kalio, magnio, mangano, B grupės vitaminų ir ne tik.<br> 123rf nuotr.
 Datulėse yra vario, geležies, kalio, magnio, mangano, B grupės vitaminų ir ne tik.<br> 123rf nuotr.
 Datulės yra supermaistas, stiprinantis kaulus ir kovojantis su tokiomis ligomis kaip osteoporozė.<br> 123rf nuotr.
 Datulės yra supermaistas, stiprinantis kaulus ir kovojantis su tokiomis ligomis kaip osteoporozė.<br> 123rf nuotr.
 Datulėse esantis kalis padeda sumažinti insulto ir kitų su širdimi susijusių ligų riziką.<br> 123rf nuotr.
 Datulėse esantis kalis padeda sumažinti insulto ir kitų su širdimi susijusių ligų riziką.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 6, 2019, 12:58 PM

Šiuose unikaliuose vaisiuose apstu mineralų, vitaminų ir kitų sveikatai naudingų medžiagų. Juose yra vario, geležies, kalio, magnio, mangano, B grupės vitaminų, vitamino A ir K bei skaidulų, kuriuos padeda iš organizmo pašalinti toksinus.

3 datulės per dieną

Buvo atlikta daug tyrimų dėl datulių teikiamos naudos sveikatai. Vieno 2003 m. atlikto tyrimo, kuris buvo publikuotas „International Journal of Food, Sciences and Nutrition“ žurnale, metu atrasta, kad datulėse yra mažiausiai 15 mineralų. Vienas jų yra selenas – tai elementas, kuris anot mokslininkų, turi galingo priešvėžinio junginio ir padeda stiprinti imuninę sistemą.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad datulėse yra nesočiųjų riebalų rūgščių ir net 23 aminorūgščių rūšys. Geriausia tai, kad nereikia jų valgyti saujomis, pakanka vos 3 datulių per dieną, kad galėtumėte džiaugtis puikiais rezultatais.

Greitas užkandis energijai palaikyti

Datulės yra saugus ir veiksmingas būdas padidinti energijos kiekį, ypatingai jeigu nespėjate pavalgyti pietų darbe, tiesiog praalkote ar pradėjo imti miegas. Taigi, vietoje energinio gėrimo, geriau suvalgykite kelias datules. Jos ne tik padės deginti kalorijas, bet ir suteiks energijos ilgam laikui, žvalumo, budrumo.

Gerina virškinimą

Datulės valo virškinamąjį traktą, padeda pučiant pilvą ar esant viduriavimui. Taip pat šie vaisiai gelbsti subalansuojant žarnyno mikroflorą. Tad jeigu žarnyne atsirado nemalonių pojūčių, suvalgykite kelias datules, savijauta kaip mat pagerės.

Stiprina imuninę sistemą ir kaulus

Kaip jau buvo minėta prieš tai, datulėse gausu magnio, vario, mangano ir seleno, o kaip tyrimai rodo, selenas padeda užkirsti kelią vėžiui ir stiprinti imunitetą.

Be to, datulės yra supermaistas, stiprinantis kaulus ir kovojantis su tokiomis ligomis kaip osteoporozė. Jos ypač naudingos vyresnio amžiaus žmonėms, kai kaulai pradeda silpnėti.

Palaiko geležies pusiausvyrą organizme

Anemija, dar vadinama mažakraujyste, yra bene labiausiai paplitusi vakarietiškos dietos pasekmė. Datulėse yra daug geležies, tad jos padeda palaikyti šio mineralo pusiausvyrą anemija sergančių ir sveikų asmenų organizme.

Gerina širdies sveikatą

Teigiama, kad datulės padeda gerinti širdies sveikatą, ypatingai užmerkus vandenyje jas nakčiai ir ryte prieš valgymą sutrinant. Tyrimai atskleidė, kad jose esantis kalis padeda sumažinti insulto ir kitų su širdimi susijusių ligų riziką. Be to, šie vaisiai gelbsti mažinant „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje.

Sušvelnina alergijos simptomus

Datulės taip pat turi didžiulį organiškos sieros kiekį, kuris, kaip žinoma, padeda sumažinti alerginių reakcijų pasireiškimą. 2002 m. atliktas tyrimas nustatė, kad sieros junginiai gali sušvelninti sezoninio alerginio rinito simptomus ir intensyvumą.

Įspėjimas:

Primename, kad tai yra liaudies medicinos priemonės, o ne vaistai. Esant rimtesniems negalavimams būtina pasikonsultuoti su mediku arba vaistininku.

Parengta pagal „Daily Health Post“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.