Žadama, kad šie 4 pratimai padės sulaukti 108 metų: išbandyti galėsite ir jūs

„Mažas vaikas sveikina Budą“, „Budos ranka stebi vaizdinius“, „Nemirtinga gervė geria vandenį“, „Stebuklingas drakonas maišo vandenį“. Šie pavadinimai – ne eilėraščių ar sakmių, tai – keturių bazinių kinų joga vadinamo Čigongo pratimų pavadinimai. Sakoma, net kiekvienas jų atskirai gali reikšmingai sustiprinti sveikatą reguliariai praktikuojant.

Atlikta gausybė tyrimų, kad pasaulyje sparčiai populiarėjančios sveikatingumo makštos Čigongas ir jo labiau žinomas „giminaitis“ – Taiči yra laimingesnio, sveikesnio ir ilgesnio gyvenimo receptas.<br> 123rf nuotr. 
Atlikta gausybė tyrimų, kad pasaulyje sparčiai populiarėjančios sveikatingumo makštos Čigongas ir jo labiau žinomas „giminaitis“ – Taiči yra laimingesnio, sveikesnio ir ilgesnio gyvenimo receptas.<br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2019, 11:07 AM

Džong Juan Čigongas yra viena seniausių ir efektyviausių Čigongo krypčių. Reguliari šios krypties praktika didina žmogaus gyvybinę energiją, stiprina imunitetą, todėl, savo ruožtu, gerėja sveikata, ilgiau išsaugoma jaunystė, aktyvinant organizmo išteklius didėja atsparumas stresinėms situacijoms“, – teigia Lietuvos Džong Juan Čigongo ir kinų vaizdinių medicinos asociacijos direktorius Valdas Bauža.

Yra atlikta gausybė tyrimų, kad pasaulyje sparčiai populiarėjančios sveikatingumo makštos Čigongas ir jo labiau žinomas „giminaitis“ – Taiči yra laimingesnio, sveikesnio ir ilgesnio gyvenimo receptas. Daugybė ligoninių visame pasaulyje įsidiegia Čigongo ir Taiči užsiėmimus, kad ligoniai galėtų greičiau gyti, atsistatyti ir tuo pačiu būtų taupomi sveikatos priežiūros kaštai. Tarp verslo įmonių populiarėja panašus požiūris: praktikuojantys Čigongą ar Taiči darbuotojai tampa laimingesni, ramesni ir sveikesni, tuo pačiu auga darbo našumas.

Nenuostabu, kad praktikuojantys Čigongą siekia gyventi ne mažiau nei 108 metus. To jie mokosi iš pratimų, kuriais susitapatinama su gamta, augalais, pavyzdžiui, tūkstantmečių medžiais, bei gyvūnais. Turint omenyje, kad Lietuvos gyventojų vidutinė gyvenimo trukmė yra mažesnė nei Europos vidurkis, tokios ilgo, gero ir laimingo gyvenimo pamokos gali praversti ne vienam.

Sertifikuoti Džong Juan Čigongo instruktoriai pasaulinės Taiči ir Čigongo dienos proga balandžio 27 d. dalinsis šios ilgaamžės mokyklos pratimais, reguliuojančiais fizinę bei emocinę sveikatą. Jie visus susidomėjusius kviečia į mankštą Vilniaus universiteto botanikos sodą Kairėnuose, kuri prasidės 13 val. pievoje prie pavėsinės. Jame gali dalyvauti bet kokio fizinio pasirengimo ir amžiaus žmonės. Užsiėmimo metu bus atliekami keturi baziniai dinaminiai Čigongo pratimai.

Vieši užsiėmimai vyks pasaulinės Taiči ir Čigongo dienos proga, kuri daugiau negu 100-ame šalių yra minima balandžio 27 dieną.

Lietuvos Džong Juan Čigongo ir kinų vaizdinių medicinos asociacija veikia nuo 2017 m. Ji įkurta remiantis rytų filosofijos, energijos valdymo, meditavimo ir gydymo tradicijomis skatinti sveiką ir sąmoningą gyvenimą visose žmogaus gyvenimo srityse: asmeninėje, šeimos ir įvairiose socialinės veiklos apraiškose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.