Plaukų tiesinimas nėra toks nekaltas, kaip galvojote: sužinokite apie grėsmes

80 proc. mūsų plaukų sudaro keratinas – natūralus baltymas, atsakingas už jų struktūrą ir būklę. Būtent šis komponentas nulemia, ar plaukai bus tiesūs, ar banguoti.

Net pačiuose brangiausiose ir profesionaliausiose plaukų tiesinimo keratinu priemonėse gali būti sintetinis tikrojo keratino analogas, kuris tik sukuria vaizdą, kad atstato plaukus, bet iš tiesų taip nėra.<br>123rf nuotr.
Net pačiuose brangiausiose ir profesionaliausiose plaukų tiesinimo keratinu priemonėse gali būti sintetinis tikrojo keratino analogas, kuris tik sukuria vaizdą, kad atstato plaukus, bet iš tiesų taip nėra.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2020, 11:02 AM

Būtent keratinas ir naudojamas plaukų tiesinimo priemonėse. Teigiama, kad tiesinant plaukus keratinu grožio meistras ant jų užtepa specialias chemines priemones, patenkančias į plaukų struktūrą, užpildančias plyšius ir įtrūkimus bei atkuriančias plauką.

Nors skamba labai įmantriai, visa tai gana paprasta, tačiau ne viskas taip gražu, kaip mums tvirtina grožio salonuose.

Išties svarbu atskirti natūralų mūsų plaukuose esantį keratiną nuo to, kurį kirpėjai naudoja procedūros metu.

Net pačiuose brangiausiose ir profesionaliausiose plaukų tiesinimo keratinu priemonėse gali būti sintetinis tikrojo keratino analogas, kuris tik sukuria vaizdą, kad atstato plaukus, bet iš tiesų taip nėra.

Taip ištiesinus plaukus, kurį laiką jie išties spindės ir atrodys minkštučiai, bet, kai sintetinio keratino poveikis pasibaigs, jūsų šukuosena atrodys it varnų lizdas. Garbanos pasidarys trapios ir pastirusios, o pažeistą plauko struktūrą bus labai sunku atstatyti.

Net jeigu meistras naudos vien priemones su natūraliu keratiniu, tai nereiškia, kad jos yra saugos. Į natūralios kosmetikos su keratinu sudėtį įeina ir formaldehidas (tas pats, kurio yra mirusiųjų balzamavimo skysčiuose). Jis turi išlaikyti plaukuose baltymus.

Formaldehidas yra labai nuodinga medžiaga, kuri neigiamai veikia kvėpavimo takus. Alergiškiems klientams dėl jo gali atsirasti plaučių edema.

Priemonės, kurių yra profesionalioje kosmetikoje su keratinu, ardo plaukų struktūrą, ištraukdamos iš jų naudingąsias medžiagas. Tada jokie baltymai nepadės. Po tiesinimo procedūros reikės ilgai ir varginančiai atstatinėti plaukus.

Kartais vietoje formaldehido vartojamas glutaraldehidas. Tačiau jo cheminė sudėtis yra tokia pati, tad rizikuojate ne mažiau.

O jūs ar tiesinate savo plaukus?

Parengta pagal „Lifter“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.