3 patarimai, kaip kasdien gauti daugiau energijos

Kova su energijos trūkumu yra dažna šiuolaikinio gyvenimo problema. Daugelis stebisi, kodėl. Energijos trūkumas žmones dažniausiai kamuoja dėl menkavertės mitybos, kuri galimai yra didelio užimtumo pasekmė. Tarptautinės bendrovės „Herbalife Nutrition“ ekspertai dalijasi paprastais patarimais, kurie gali padėti išlikti energingiems visą dieną.

Mažos detalės ir kasdieniai sprendimai turi įtakos energijos kiekiui, kuris veikia gebėjimą tinkamai išnaudoti laiką.
Mažos detalės ir kasdieniai sprendimai turi įtakos energijos kiekiui, kuris veikia gebėjimą tinkamai išnaudoti laiką.
Mažos detalės ir kasdieniai sprendimai turi įtakos energijos kiekiui, kuris veikia gebėjimą tinkamai išnaudoti laiką.
Mažos detalės ir kasdieniai sprendimai turi įtakos energijos kiekiui, kuris veikia gebėjimą tinkamai išnaudoti laiką.
Mažos detalės ir kasdieniai sprendimai turi įtakos energijos kiekiui, kuris veikia gebėjimą tinkamai išnaudoti laiką.
Mažos detalės ir kasdieniai sprendimai turi įtakos energijos kiekiui, kuris veikia gebėjimą tinkamai išnaudoti laiką.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 20, 2021, 8:00 AM, atnaujinta Sep 21, 2021, 3:05 PM

Kuo tolygesnė energijos apykaita, tuo žmogus yra produktyvesnis. To pasiekti galima tik supratus, kaip gauti energijos ir pernelyg greitai jos neišeikvoti.

Remiantis „Herbalife Nutrition“ ekspertų patirtimi ir žiniomis, maistas žmogaus organizmui yra tarsi degalai, tik energijos forma. Kūnas įsisavina energiją skaidydamas maisto medžiagas: baltymus, riebalus ir angliavandenius.

Kiekvienas iš šių makroelementų yra savaip svarbus: angliavandeniai veikia kaip greiti degalai, riebalai teikia labai daug koncentruotos energijos, o baltymai energijai gauti gali būti vartojami nebent kaip paskutinis šaltinis, nes jie pirmiausia yra pagrindinė organizmo naujų ląstelių statybinė medžiaga.

Be maisto dar yra keletas kitų veiksnių, turinčių įtakos mūsų energijai kasdien, pavyzdžiui, fizinis aktyvumas ir streso valdymas. Tačiau vitaminai ir mineralai, kurie yra būtini visų organizmo sistemų, įskaitant ir nervų, funkcionavimui yra gaunami su maistu.

1. Aprūpinkite organizmą energija, o ne persivalgykite

Pasak „Herbalife Nutrition“ ekspertų, subalansuota mityba yra stabilios energijos apykaitos pagrindas.

Rekomenduojama valgyti 3 kartus per dieną, įskaitant pusryčius, ir tarp valgymų du kartus užkandžiauti. Kadangi žmogaus kūnas energiją gamina iš maisto, optimaliai energijos apykaitai reikalingas pakankamas visų makro ir mikro elementų kiekis, priešingu atveju – jaučiamas nuovargis ir vangumas.

Bet kurios subalansuotos mitybos sistemos pagrindas yra optimalus baltymų kiekis, kadangi baltymai suteikia energijos audiniams atsistatyti ir formuotis, taip pat veikia kaip ilgalaikis energijos šaltinis.

„Svarbu prisiminti, kad be tinkamo baltymų kiekio gali būti neįmanoma palaikyti energijos reikalaujančių procesų. „Herbalife Nutrition“ sukūrė 12 skirtingų produktų programų, kurių kiekviena skirta vis kitam geros savijautos tikslui.

Visi programų produktai kaip dėlionės dalys papildo vienas kitą ir sudaro subalansuotos mitybos pagrindą.

Pavyzdžiui, produktų programa „Energija“ gali būti ypač naudinga norintiems palaikyti tolygią energijos apykaitą.

Pasirinkę „Energijos“ produktų programą ir kasdien vartodami „Herbalife Nutrition Formula 1“ baltymų kokteilį, įsitikinsite, kad jis yra patogi, sveika alternatyva daug kalorijų turinčiam maistui.

Jo sudėtyje yra pagrindinių mikro ir makro elementų, kurių reikia organizmui, jis puikiai tinka skubantiems.

Prireikus greitai papildyti energijos atsargas, išeitis – papildomų kalorijų išvengti padėsiantis „Express“ batonėlis, kuriame gausu pagrindinių maistinių medžiagų – baltymų ir skaidulų*“, – sako „Herbalife Nutrition“ mitybos ir grožio ekspertė Irina Lizun.

Pasak jos, kiekviena produktų programa turi 3 lygius, kurių kiekvienas siūlo skirtingą produktų rinkinį žmogaus pasirinktam tikslui – bazinį, išplėstinį ir pažangų.

2. Mankštinkitės, kad įveiktumėte nuovargį

Dauguma žmonių fizinės veiklos metu ir po jos yra patyrę euforiją, laimės jausmą ir energijos pliūpsnį. Tai nėra magija – tai cheminiai procesai, vykstantys organizme treniruotės metu ir po jos.

Laimės hormonai, tokie kaip serotoninas, dopaminas, endorfinai, gali išsiskirti smegenyse treniruotės metu.

„Net greitas 10 minučių pasivaikščiojimas gali padidinti energijos kiekį ir pagerinti nuotaiką. Kalbant apie maisto papildus, vienas mano mėgstamiausių energijos lygį prieš treniruotę pakeliančių papildų yra „Herbalife Nutrition Liftoff“**. Rekomenduoju juos vartoti likus pusvalandžiui ar valandai iki treniruotės*. Maisto papilduose esantis kofeinas bei guarana kartu su vitaminu C padeda mažinti nuovargį ir suteikia energijos fiziniam aktyvumui“, – sako „Herbalife Nutrition“ fitneso ekspertė Linda Patkovska.

3. Susikurkite kasdienę rutiną, kuri padės išlaikyti energiją

Mažos detalės ir kasdieniai sprendimai turi įtakos energijos kiekiui, kuris veikia gebėjimą tinkamai išnaudoti laiką. Todėl svarbu susikurti paprastą kasdienę rutiną, prisidedančią prie energijos resursų ir produktyvumo didinimo.

Vienas svarbiausių kasdienių įpročių, anot fitneso ekspertės L. Patkovskos, yra ryte pabudus išgerti stiklinę vandens. Tai organizmą aprūpina skysčiais, kuriuos jis naudojo miego metu. 3–5 maudynės kontrastiniame duše gali pagerinti kraujotaką.

Ekspertės teigimu, trumpa, 10–15 minučių, lengva fizinė veikla, pvz., jogos pratimų kompleksas „Saulės pasveikinimas“ ar paprasti tempimo pratimai** gali padidinti kūno temperatūrą, pagreitinti kraujotaką ir pagerinti deguonies įsisavinimą.

„Svarbu prisiminti, kad miego režimas turi tiesioginį poveikį kitos dienos savijautai. Rekomenduoju vartoti maisto papildus „Herbalife Nutrition Niteworks“***, kurie taip pat įtraukti į produktų programą „Energija“. Nakčiai skirto maisto papildo sudėtyje yra amino rūgščių L-arginino ir L-citrulino, kurios padeda organizme sukurti daugiau gyvybę palaikančio azoto oksido: pastarasis gerina kraujotaką, būtiną geresnei širdies, smegenų ir kitų organų veiklai“, – aiškina L.Patkovska.

Apsilankykite „Herbalife Nutrition“ puslapyje www.herbalife.lt, kur sužinosite daugiau apie produktų programas ir rasite asmeninį konsultantą.

* Jei jums taikomas gydymas ar sergate lėtinėmis ligomis, prieš keisdami mitybą ir pradėdami vartoti „Herbalife Nutrition“ produktus, turėtumėte pasikonsultuoti su gydytoju.

** Maisto papildas nepakeičia visavertės ir subalansuotos mitybos, todėl negali būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.

*** Prieš keičiant fizinio aktyvumo režimą, rekomenduojama pasikonsultuoti su specialistu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?