Plaukams, odai ir nagams itin naudingas daržo augalas: natūralu ir pigu

Kuomet susiduriama su plaukų slinkimu ar plonėjimu, dažniausiai nežinome, jog yra natūralių ir pigių priemonių šioms problemoms spręsti; vienas iš tokių sprendimų – labai dažna Lietuvoje auganti vaistažolė. Dirvinis asiūklis – augalas, kurį dažnai darže sutinkame kaip piktžolę, tačiau ne kiekvienas žmogus žino, jog asiūklis – tikrų tikriausia vaistažolė, kurios gydomąsias savybes žolininkai telkiasi nuo pat senovės Graikijos laikų.

Jei pastebėjote, jog silpsta plaukai arba tiesiog norite gražiau atrodančios odos – vartokite asiūklių žolės arbatą, kurią pasidaryti itin paprasta.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Jei pastebėjote, jog silpsta plaukai arba tiesiog norite gražiau atrodančios odos – vartokite asiūklių žolės arbatą, kurią pasidaryti itin paprasta.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 7:30 AM, atnaujinta Oct 6, 2021, 2:18 PM

Kas bendro tarp asiūklių žolės ir populiariausių papildų plaukams? Abiejuose vienas iš pagrindinių komponentų, atsakingų už poveikį – mineralas silicis. Tyrimai su siliciu parodė, jog šis tikrai padeda nusilpusiems plaukams – silicio vartojimas siejamas storesnių ir stipresnių plaukų augimu, kadangi jis padeda plaukų svogūnėlius (odos struktūra, iš kurios auga plaukas) bei galvos odą aprūpinti būtiniausiomis maistinėmis medžiagomis. Silicis taip pat dalyvauja kolageno gamyboje, todėl šio mineralo vartojimas siejamas ir su geresne odos bei nagų būkle.

Tačiau skirtumų tarp populiariausių papildų plaukams ir asiūklių žolės preparatų yra daugiau, nei panašumo; didžiausias iš jų – medžiagų kiekis, kurį gauname vartodami šiuos preparatus. Skirtingai nuo tablečių ir kapsulių, asiūkliai savyje kaupia dešimtis skirtingų veikliųjų medžiagų, kurios, veikdamos kartu, suteikia teigiamą poveikį sveikatai. Negana to, jog asiūkliuose gausu organinio silicio, šiuose vaistiniuose augaluose taip pat įvairių flavonoidų, kurie veikia kaip antioksidantai bei saugo nuo oksidacinės pažaidos – vieno pagrindinių senėjimo veiksnių. Asiūkliuose taip pat randama seleno, kalcio, mangano, kalio bei gausybė kitų medžiagų.

Kitas esminis skirtumas – asiūklių žolė – natūralus produktas, kuriame, kitaip nei įvairiose kapsulėse ir tabletėse, nėra jokių sintetinių priemaišų ir pagalbinių medžiagų. Dirviniai asiūkliai auga visoje Lietuvoje, todėl jų galima nusiskinti ir prisidžiovinti patiems; net jeigu patys nenorite rinkti šios vaistažolės ar jos neskiriate nuo kitų – asiūklių žolės galima įsigyti vaistinėse, kuriose ši vaistažolė kainuoja ženkliai pigiau nei bet kokie preparatai plaukams stiprinti.

Jei pastebėjote, jog silpsta plaukai arba tiesiog norite gražiau atrodančios odos – vartokite asiūklių žolės arbatą, kurią pasidaryti itin paprasta – tereikia 3 arbatinius šaukštelius džiovintos asiūklių žolės užpilti stikline (apie 200ml) verdančio vandens bei palaikyti 10-15 minučių; tokią arbatą rekomenduojama gerti iki 3 kartų per dieną.

Kaip ir beveik visų vaistažolių, taip ir asiūklių žolės nepatariama vartoti nėščiosioms bei žindančiosioms. Asiūklių taip pat nerekomenduojama vartoti žmonėms, kurie serga inkstų ar širdies ligomis, kadangi asiūklio veikliosios medžiagos gali trukdyti veikti šių ligų gydymui vartojamų vaistų poveikiui.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su Lietuvos fitoterapijos asociacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.