Mitas ar tiesa: grožio puoselėjimui nepakanka tik išoriškai naudojamų priemonių

Lūžinėjančių ar slenkančių plaukų, išsausėjusios ar papilkėjusios odos ir skilinėjančių nagų problemos daugeliui iš mūsų pažįstamos ir bent kartą gyvenime tikrai išgyventos. Tokiu atveju vieną plaukų kaukę ar veido kremą keičia kitas. Bet ką daryti, jei atrodo, kad visos priemonės išbandytos, bet situacija – nesikeičia. Galbūt grožio puoselėjimui neužtenka tik išoriškai naudojamų priemonių?

Svarbu žinoti, kokios maistinės medžiagos yra svarbiausios gerai odos, plaukų ir nagų būklei.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Svarbu žinoti, kokios maistinės medžiagos yra svarbiausios gerai odos, plaukų ir nagų būklei.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2021, 11:31 AM

Oda kaip ir visi kiti kūno organai: plaučiai, širdis irgi yra mūsų kūno organas. Tai reiškia, kad jo funkcijai palaikyti reikia maistinių medžiagų, vitaminų, mikroelementų, kuriuos gauname su maistu.

Dėl to, svarbu yra tai, ką tepame išoriškai, tačiau ne mažesnę reikšmę turi ir tai, ką mes valgome, kokia mūsų mityba. Mokslininkų teigimu, mityba odai įtakos turi maždaug 25 proc. Kiti lemiantys faktoriai – miegas, hormonai, genetika, stresas. Tačiau net 25 proc. priklauso būtent nuo mitybos. Iš tiesų gana nemažai!

Svarbu žinoti, kokios maistinės medžiagos yra svarbiausios gerai odos, plaukų ir nagų būklei. Kadangi odos dariniai: nagai ir plaukai priklauso tai pačiai odai, tai reikalingiausios medžiagos yra labai panašios. Ko reikia odai, to reikia ir nagams, ir plaukams. Iš vitaminų svarbiausi yra vitaminai A, E ir C, kurie yra antioksidantai. Jie reikalingi normaliai odos ir jos darinių funkcijai palaikyti. Taip pat labai svarbūs yra cinkas ir selenas.

Odai ir plaukams taip pat labai svarbus yra kolagenas – vienas svarbiausių ir gausiausių organizmo baltymų. Pats tobuliausias būdas visas tas išvardintas medžiagas gauti su maistu. Bet žinoma ne visada mitybos pakanka užtikrinti visų tų medžiagų gavimui.

Galima išskirti keletą labiau pažeidžiamų grupių, kurių mityboje gali trūkti odai reikalingiausių medžiagų:

  • Vegetarai ir veganai – kurie nevalgo tam tikrų maisto produktų.
  • Žmonės, kurie serga įvairiomis virškinamojo trakto, lėtinėmis ligomis, kuomet medžiagų pasisavinimas yra sutrikęs arba nepakankamas.
  • Nereikėtų pamiršti nėščiųjų bei maitinančių moterų, kurioms yra didesnis daugelio medžiagų poreikis ir ne visada užtenka kiek gaunama su maistu.
  • Sportuojantys žmonės, kurie daugiau išprakaituoja. Jei esate iš nuolat skubančių žmonių, kurie ne visada valgo visavertį ir įvairų maistą, tuomet patartina papildyti mitybą maisto papildais, kuriuose yra suderintos svarbiausios plaukams, nagams ir odai medžiagos.

Pastebėjus odos, plaukų ar nagų būklės pablogėjimą, nereikėtų į tai žiūrėti atsainiai. Kartais šie požymiai gali būti tam tikros ligos signalas, todėl rekomenduojama kreiptis į specialistus, kurie išsiaiškins tikrąją priežastį.

Taigi, naudoti išorines grožio priemones: serumus, kaukes ar kremus yra naudinga, tačiau to – tikrai nepakanka. Svarbiausia – kokybiškas poilsis, pakankamas suvartojamo vandens kiekis ir organizmo užtikrinimas būtiniausiomis maistinėmis medžiagomis, kurios per kraujotaką pasiekia giliausius odos sluoksnius bei plaukų folikulus ir veiksmingai padeda jais pasirūpinti.

Grožio ekspertai rekomenduoja rinktis tik kokybiškus ir moksliškai patvirtintus grožio vitaminus, kurie padeda puoselėti grožį iš vidaus ir pamaitina net giliausius sluoksnius.

Novatoriškas klinikinis tyrimas pirmą kartą parodė, kad subalansuoti grožio vitaminai gali padėti apsisaugoti nuo odos senėjimo, kurį sukelia šaltas ir atšiaurus žiemos oras. Tyrimas atliktas Prancūzijoje prestižiniame dermatologijos tyrimų centre – University Hospital of St Jacques, Besançon. Buvo įrodyta, kad geriamieji papildai „Perfectil Platinum“ yra veiksminga, šalutinio poveikio neturinti priemonė, sumažinanti arba visiškai apsauganti odą nuo neigiamo žiemos periodo poveikio.

VITABIOTICS – pirmoji ir vienintelė istorijoje Jungtinės Karalystės vitaminų kompanija 2 kartus gavusi Karalienės apdovanojimą už inovacijas.

Naujausias apdovanojimas kompanijai suteiktas už „Perfectil“ grožio vitaminus. Šios linijos produktai reprezentuoja daugybę mokslo inovacijų mitybos ir kosmetikos srityje, kurie apsaugoti patentais ir garantuoja „Perfectil“ išskirtinumą.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su UAB Entafarma plius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.