Gydytojas atskleidė, kodėl turite atidžiau rūpintis švara savo bamboje: tai, ko ten randa, atima žadą

Vienų išsišokusios, kitų – viduje, bet bambas turime visi. Tačiau ne visi susimąsto, kokia svarbi šios kūno vietos reguliari higiena.

Bambos higiena - svarbesnė, nei daugelis mano.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Bambos higiena - svarbesnė, nei daugelis mano.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Bambos higiena - svarbesnė, nei daugelis mano.<br>123rf nuotr.
Bambos higiena - svarbesnė, nei daugelis mano.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 2, 2022, 9:45 PM

Socialinio tinklo „TikTok“ įžymybė ir gydytojas Karanas Rajanas paaiškino, kas nutinka, jai bamba nėra tinkamai išvaloma.

Jis patalpino vaizdo įrašą, kuriame matoma, kaip moteris išvalo savo vyro bambą po to, kai jis pasiskundė skausmu. „Giliau pasikapsčiusi“ moteris buvo šokiruota, kiek daug visko ji ištraukė iš vyro bambos.

„Visi kūno tarpai gali prisipildyti prakaitu, negyvomis odos ląstelėmis, aliejais, rūbų audinių dalimis, bakterijomis“, – paaiškino gydytojas, o tai gali sukelti išskyras ir infekciją.

2012 m. atliktas tyrimas taip pat atskleidžia, kad į bambą gali įsimesti infekcija, jei ji nėra plaunama. Nustatyta, kad tyrime dalyvavusių savanorių bambose buvo aptiktos net 67 skirtingų rūšių bakterijos, tuo metu pranešė „National Geographic“.

Gydytojas K.Rajanas pažymėjo, kad retai plaunant šią kūno sritį, bamboje gali susiformuoti „brangakmeniai“ (tikrai ne tokie, kurių daugelis geidžia).

„Reguliariai neišplaunant besikaupiančios medžiagos gali kauptis ir sukietėti. Taip suformuojamas omfalolitas – bambos akmenėlis.

„Bambos akmenukai būna įvairių spalvų, dažniausiai jie būna juodi, bet gali būti ir šviesiai rudi“, – pridūrė jis, paaiškindamas, ką moteris ištraukė iš savo vyro bambos.

Anot Healthline, pilvo srities plovimo trūkumas gali sukelti mieliagrybių infekcijas. Jos paprastai atsiranda drėgnesnėse, mažiau šviesos gaunančiose kūno vietose, kurios liečiasi su gretimos srities oda. Bamba atitinka visas šias sąlygas.

Vaizdo įrašas su naudingais gydytojo K.Rajano patarimais, buvo peržiūrėtas daugiau nei 300 tūkst. kartų, o komentaruose žmonės pasidalino savo mintimis ir pasakojo susimąstę dėl savo bambų turinio.

Vienas socialinio tinklo vartotojas klausė: „Kas dabar pasitikrinote savo bambas?“

„Aš tikrai nepuoliau valyti savo bambos iškart peržiūrėjęs šį vaizdo įrašą“, – ironizavo kitas.

„Galėjau nugyventi visą savo gyvenimą ir nesužinoti apie tai“, – pastebėjo trečias.

Parengta pagal Indy100.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business
Gyvai
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?