Prasidėjo pavasarinis NTAKD žingsnių iššūkis „Ženk nerūkęs“: pasirink sveikiau

Kviesdamas minėti Pasaulinę dieną be tabako, kuri yra minima gegužės 31 d., Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas pradeda neeilinę socialinę kampaniją „Ženk nerūkęs‘‘.

Kviesdamas minėti Pasaulinę dieną be tabako, kuri yra minima gegužės 31 d., Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas pradeda neeilinę socialinę kampaniją „Ženk nerūkęs‘‘.<br>V.Ščiavinsko nuotr.,
Kviesdamas minėti Pasaulinę dieną be tabako, kuri yra minima gegužės 31 d., Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas pradeda neeilinę socialinę kampaniją „Ženk nerūkęs‘‘.<br>V.Ščiavinsko nuotr.,
Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas pradeda neeilinę socialinę kampaniją „Ženk nerūkęs‘‘.<br>NTAKD inf.
Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas pradeda neeilinę socialinę kampaniją „Ženk nerūkęs‘‘.<br>NTAKD inf.
Daugiau nuotraukų (2)

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas

May 3, 2022, 3:13 PM, atnaujinta Jun 13, 2022, 9:46 PM

„Vienas iš svarbiausių Departamento uždavinių yra psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencija. Šiandien viskas kinta itin greitai – atsiranda naujų tabako vartojimo būdų bei naujų gaminių, todėl turime orientuotis į dabar vykstančius pokyčius ir reiškinius. Jei dabar aktyvus laisvalaikis yra populiarus, tai tebūnie tai bus laikas be dūmų.

Kviesdamas minėti Pasaulinę dieną be tabako, Departamentas pradeda socialinę kampaniją „Ženk nerūkęs‘‘, kuria norime atkreipti visuomenės dėmesį, kad bet kokios formos rūkymas ir tabako gaminių vartojimas yra žalingas bei gali sukelti priklausomybę“ – sako Stebėsenos ir analizės skyriaus vedėja, laikinai atliekanti direktoriaus funkcijas Evelina Pridotkienė.

Gegužės 2-30 d. – socialinės kampanijos „Ženk Nerūkęs‘‘ metu – visiems drauge siūlome kurti sveikesnį ir švaresnį pasaulį ir žengti kuo daugiau žingsnių link nerūkymo bei taip prisidėti prie viso pasaulio tabako pramonės keliamos globalios problemos ir taip alinamos žemės.

Juk ne paslaptis, kad pagaminti cigaretei reikia ne tik papildomai naudoti žemės resursus tabako auginimui, medžius – cigarečių pakelių gamybai, o jau nekalbant apie tai, kiek cheminių elementų reikia pagaminti tabako cigaretėms, kurios vėliau pavirsta anglies dvideginiu.

Elektroninių cigarečių pramonei reikia dar įvairesnių žaliavų, kaip pavyzdžiui sunkiųjų metalų (antai kadmis, kuris naudojamas elektroninių cigarečių baterijose).

Dalyvaudami „Ženk Nerūkęs“ socialinėje kampanijoje dalyviai patys galės pajusti, kaip lengvai ir paprastai, nepaisant amžiaus, išsilavinimo, pomėgių ar pan., galima atsipalaiduoti ir išsilaisvinti nuo patiriamos kasdieninės įtampos.

Kiekvienas mūsų šių dienų kontekste patiriame nepatogius jausmus: baimę, nerimą, nusivylimą, liūdesį ir t.t., tačiau kiekvienas renkamės individualiai – kaip su tomis patiriamomis emocijomis gyvename.

„Iniciuodamas šią socialinę akciją Departamentas kviečia nepradėti rūkyti, o jei žalingą įprotį jau turite – keisti jį įpročiu žingsniuoti“ – sako E. Pridotkienė.

Iššūkio „Ženk Nerūkęs“ dalyviais gali būti visi, tad kviečiame visus kartu ir kiekvieną atskirai aktyviai dalyvauti Departamento organizuojamoje socialinėje kampanijoje – žingsnių akcijoje ne tik prisidedant prie sąmoningesnės visuomenės kūrimo, bet ir patiems pajusti ėjimo teikiamą naudą mūsų psichinei ir fizinei sveikatai.

O kad pirmas žingsnis pokyčių link būtų dar lengvesnis, kiekvienas, gegužės 2- 30 d. dalyvaujantis „Ženk Nerūkęs“ ir nuėjęs bent 50 000 žingsnių, akcijos pabaigoje – gegužės 31 d., atsitiktiniu atrankos būdu dalyvaus loterijoje ir turės galimybę laimėti 1 iš 10 įvairių prizų.

Lai tai bus maža paskata, įkvėpimas žengti sveikesnio gyvenimo keliu.

Registracija vyksta per mobiliąją programėlę #walk15.

  • Parsisiųskite programėlę „#walk15“ spustelėję ČIA.
  • Spauskite „taurės“ ikoną.
  • Prisijunkite prie iššūkio „Ženk Nerūkęs“ ir eikite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.