5 žingsnių atmintinė: kaip paruošti odą šventėms

Žiemą odai tenka atlaikyti ne tik šventinio makiažo blizgučius, bet ir daugybę kitų iššūkių – vaišėmis nukrautus stalus, saldumynus, kurie gali daryti neigiamą įtaką ne tik kūno apimtims ar bendrai savijautai, bet ir odos būklei. O kur dar bemiegės naktys, šventiniai kokteiliai ir rytais kamuojanti odos dehidratacija. Tačiau gera žinia ta, kad susikūrus tinkamą odos priežiūros rutiną, rimtų odos problemų galima išvengti. „Eurovaistinė internete“ specialistė Orinta Ramanauskaitė dalijasi 5 žingsnių atmintine, kaip paruošti savo odą šventiniams vakarėliams ir kaip atstatyti jos balansą po jų.

Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūros specialistė Orinta Ramanauskaitė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Odos priežiūros specialistė Orinta Ramanauskaitė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
vandens stiklinė<br>123rf nuotr.
vandens stiklinė<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 22, 2022, 6:04 PM

„Šventinis laikotarpis – tai pasimėgavimo metas, kai leidžiame sau truputį daugiau. Daugiau saldaus ir riebaus maisto, daugiau vakarėlių, daugiau ilgų vakarų prie televizoriaus. Tačiau visa tai dažniausiai palieka ženklą ir mūsų odoje – gali išprovokuoti odos dehidrataciją, spuogelių atsiradimą, limfinės sistemos sutrikimus – paburkimus. Organizme gali kauptis toksinai, oda gali tapti papilkėjusi. Todėl šiuo laikotarpiu jai reikia ypatingos priežiūros – tiek prieš ruošiantis šventėms, tiek ir atstatant odos balansą po jų“, – sako O. Ramanauskaitė.

Kokių žingsnių nereikėtų praleisti?

Prieš šventinį maratoną

1. Pašalinkite nešvarumus ir odą kruopščiai nušveiskite

Pirmasis žingsnis, nuo kurio turėtų prasidėti jūsų odos priežiūros rutina – tai šveitimas. Šaltuoju sezonu oda greičiau išsausėja, todėl jos paviršiuje gali kauptis negyvų odos ląstelių sluoksnis. Jūsų tikslas numeris vienas – šį sluoksnį pašalinti.

„Pradėkite nuo prausiklio – juo pašalinsite susikaupusius nešvarumus, išskirtą riebalų ir pakaito sekretą, dulkes. Po to atlikite odos šveitimą. Rekomenduojama naudoti enziminį šveitiklį, kuris tinka visiems odos tipams, nes švelniai eksfoliuoja negyvas odos ląsteles, suteikia švelnumo ir neišbalansuoja odos lipidinio barjero. Galiausiai, po šveitimo pravartu naudoti toniką, kuris padės atstatyti odos rūgščių bei šarmų balansą“, – teigia odos priežiūros specialistė.

Anot O. Ramanauskaitės, šiame žingsnyje labai svarbu pasirinkti priemones, kurios tiktų jums pagal odos tipą ar problematiką. Jeigu dvejojate, kas jums tiktų labiausiai, galite nemokamai pasikonsultuoti su odos priežiūros specialistais internetu arba telefonu.

2. Drėkinkite, drėkinkite ir dar kartą drėkinkite

Anot specialistės, žiemą mūsų odai tenka atlaikyti didelius temperatūrų kontrastus – nuo sauso, šilto patalpų oro iki šalto, vėjuoto ir žvarbaus oro lauke. Šie aplinkos veiksniai gali lemti odos šerpetojimą ar net dehidrataciją – didžiulius tolygaus makiažo priešus. Todėl šiuo periodu drėkinimas ypatingai svarbus.

Drėkinamasis kremas yra geriausias jūsų odos draugas, kuris ne tik padės atstatyti drėgmės balansą, bet ir leis makiažui tolygiau ir gražiau pasidengti bei ilgiau išsilaikyti. Todėl prieš šventinį laikotarpį rekomenduojama palepinti odą ne tik kasdieniais kremais, bet ir drėkinančiomis kaukėmis ir serumais.

Jų sudėtyje ieškokite tokių veikliųjų medžiagų kaip hialurono rūgštis, alavijas, natrio PCA, pieno rūgštis, niacinamidas, glicerinas, šlapalas, sorbitolis“, – sako O. Ramanauskaitė.

Odos priežiūros specialistė priduria, kad labai svarbu prieš naudojant makiažą, leisti odos priežiūros priemonėms įsigerti į odą – po užtepimo reikėtų palaukti 2–5 minutes. Tokiu būdu makiažas pasidengs lygiau.

Po šventinio maratono

3. Pašalinkite paburkimą ir stimuliuokite kraujotaką

Gausus riebaus ir sūraus maisto vartojimas, piktnaudžiavimas alkoholiu ar tiesiog miego trūkumas gali palikti žymę – veido paburkimą ir patinimą.

„Norint sumažinti veido paburkimą, svarbu pagerinti kraujotaką. Tam į pagalbą galite pasitelkti odos priežiūros priemones su kofeinu, žaliosios arbatos ekstraktais, niacinamidu, peptidais. Taip pat paburkimus galima sumažinti dedant šaltus kompresus, vėsinančias odą lakštines kaukes“, – teigia odos priežiūros specialistė.

Dar vienas puikus odos atgaivinimo būdas – veido masažas. O. Ramanauskaitė teigia, kad į pagalbą galite pasitelkti natūralaus akmens masažo įrankį.

„Vadinamasis „Gua Sha“ masažuoklis gali padėti sumažinti veido raumenų įtampą, gerinti limfos cirkuliaciją, kraujotaką. O tuo pačiu, jis gali padėti pagerinti kitų priemonių įsisavinimą. Patariama laikyti natūralaus akmens masažuoklį šaldytuve – jo vėsumas dar labiau atpalaiduoja veido raumenis, gali padėti sumažinti patinimą ir paburkimą“, – sako odos priežiūros specialistė.

4. Gerkite pakankamai vandens

Nors gali atrodyti, kad žiemą troškulys kamuoja rečiau, nevertėtų apsigauti – žiemą galime dehidratuoti taip pat greitai, kaip ir vasarą, o ypač šventiniu periodu. Todėl, anot O. Ramanauskaitės, vienas svarbiausių žingsnių sveikos odos link – net ir žiemą išsiugdyti įprotį gerti šiltą vandenį.

„Vanduo padės mums išvalyti ir detoksikuoti organizmą po gausaus šventinio maratono ir jo metu. Kartu su organizmo skysčiais kaip šlapimas ar prakaitas pasišalina ir mums nenaudingi toksinai. Jeigu skysčių organizmui trūksta, toksinų šalinimo funkcija gali sutrikti.

Susikaupę toksinai gali pabloginti odos išvaizdos būklę – oda tampa papilkėjusi, gali atsirasti bėrimų. Galiausiai, kai odos ląstelėms trūksta vandens, susidaro tinkamos sąlygos bakterijoms daugintis, todėl oda gali būti linkusi į spuogų, inkštirų atsiradimą“, – sako specialistė.

5. Nepamirškite odos pagalbininkų – antioksidantų

Po intensyvaus švenčių maratono mūsų odos ir organizmo išsivalymui gali prireikti papildomos pagalbos. Čia pravartu atkreipti dėmesį į antioksidantus, kurie yra ypač svarbūs viso organizmo sistemų veikimui, o taip pat ir odos balanso atstatymui.

„Antioksidantais, visų pirma, galite papildyti organizmą valgydami jų gausius maisto produktus, pavyzdžiui, daugelį vaisių, uogų ir daržovių. Taip pat antioksidantais galite stiprinti savo odą ir išoriškai. Pavyzdžiui, galite ieškoti odos priežiūros priemonių su vitaminu C – vienu svarbiausių antioksidantų, padedančių gamintis kolagenui, palaikančiam odos elastingumą.

Taip pat svarbus retinolis, kuris gali padėti kovoje su odos senėjimu. Antioksidantas niacinamidas (vitaminas B3) taip pat dažnai sutinkamas odos priežiūros priemonėse, nes turi priešuždegiminį ir raminantį poveikį“, – sako specialistė.

O. Ramanauskaitė priduria, kad šalia visų šių odos priežiūros žingsnių, net ir švenčių laikotarpiu, svarbus ir subalansuotas gyvenimo būdas: tinkama miego rutina, poilsis, visavertė mityba ir pakankamas fizinis aktyvumas – visų šių veiksnių visuma gali padėti išvengti odos problemų ir pasiekti geresnės savijautos švenčių maratone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.