Baltos dėmelės ant nagų? Gali būti, jums trūksta svarbios medžiagos

Ar esate pastebėję baltų taškelių ant savo nagų? Galbūt jie jus išgąsdino? Šie balti taškeliai – tai atsidėjęs keratinas naguose. Specialistai šią problemą vadiną leukonichija. Ši nagų būklė taip pat gali atrodyti kaip baltos linijos, einančios išilgai per nagą.

Nagai<br>123rf nuotr.
Nagai<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Parengė Ugnė Kalniūtė

Dec 25, 2022, 10:20 PM

Kas sukelia leukonichiją?

Šios baltos dėmelės dažniausiai yra nago pažeidimo ženklas, susijęs su sausumu ar nago trauma. Žmonės, kramtantys nagus, dažnai atliekantys gelinį manikiūrą pažeidžia nago plokštelę.

Itin retais atvejais šią būklę sukelia cinko ir kalcio trūkumas. Taip pat šios dėmelės gali būti paveldimos, indikuoti grybelinę infekciją, alergiją akrilui, geliui.

Traumos atveju dėmelė bus sukoncentruota į vieną lokalizaciją, o kitu – išsibarščiusi. Žinoma, nagų problemos gali būti susijusios ir su rimtesnėmis būklėmis (širdies ligomis, inkstų nepakankamumu, pneumonija), tad verta pasikonsultuoti su gydytoju.

Kaip atsikratyti šių dėmelių?

Jei nagus traumavote, teks palaukti, kol nagas ataugs. Jei esate alergiškas tam tikrai medžiagai, būtina vengti alergeno – medžiagos, sukeliančios alergiją.

Jei galvojate, jog turite grybelinę infekciją, būtina pasikonsultuoti su dermatologu, kuris paskirs gydymą.

Nepamirškite subalansuotos mitybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.