Kosmetologė patarė, kaip atgauti odos skaistumą be brangių kremų

Artėjant šiltajam sezonui, oda dažnai atrodo papilkėjusi, pavargusi, netekusi gyvybingumo. Žiemą susiduriama su dideliais temperatūros skirtumais lauke ir patalpoje, itin sausu patalpų oru, mažiau judama, gaunama mažiau gryno oro. Kaip greičiau atgauti odos skaistumą ir kokių odos priežiūros klaidų vengti, pasakoja kosmetologė Erika Kolesnikovienė.

Kosmetologė pasakoja, kokių odos priežiūros klaidų vengti.<br>lrytas.lt koliažas
Kosmetologė pasakoja, kokių odos priežiūros klaidų vengti.<br>lrytas.lt koliažas
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Kosmetologė Erika Kolesnikovienė<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Kosmetologė Erika Kolesnikovienė<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 16, 2023, 6:29 PM, atnaujinta Apr 12, 2023, 10:23 AM

„Pirmiausia patarčiau ne skubėti pirkti brangų kremą, o išsimiegoti, atsisakyti žalingų įpročių ir susitvarkyti mitybą. O norint atnaujinti kosmetikos krepšelį pavasariui pritaikytais profesionalios kosmetikos produktais, reiktų pirmiausia pasitarti su kosmetologu, kad nepakenktumėte savo odai. Internete pirkti profesionalią kosmetiką be konsultacijos – tarsi dalyvauti loterijoje“, – kalba E. Kolesnikovienė.

Krepšelyje – 5 pagrindiniai produktai

Pagrindiniai tinkamos odos priežiūrose komponentai yra keturi: valymas, šveitimas, drėkinimas ir SPF apsauga. Dėl to kiekviename odos priežiūros krepšelyje turėtų būti makiažo valiklis, prausiklis, tonikas, drėkinantis kremas ir SPF kremas. Pavasarį odos drėkinimas tampa ypač svarbus.

„Žiemą, einant į lauką, odai reikalingiausios maitinamosios priemonės, kurių pagrindą sudaro riebalai. Maitinamasis kremas atstato viršutinį odos sluoksnį, pripildo būtinais vitaminais ir mineralais, apsaugo odą nuo šalčio. Žiemą oda paprastai drėkinama naktį.

Pavasarį poreikis maitinti odą sumažėja, tačiau drėkinimas išlieka svarbiausias poreikis ištisus metus. Kai odai trūksta drėgmės, matomas pleiskanojimas, rekomenduojama rinktis profesionalų, aktyviomis medžiagomis praturtintą, lengvos tekstūros drėkinamąjį kremą“, – kalba E. Kolesnikovienė.

Oda pilkėja ne tik po žiemos

Temperatūrų skirtumai ir sausas oras yra tik vieni iš odą alinančių veiksnių. Odai ypač kenkia piktnaudžiavimas saulės spinduliais, kurį žiemos metu dažnai keičia ne mažiau kenksmingas deginimasis soliariumuose. Skaistumo neprideda neišsimiegojimas, stresas ir, žinoma, žalingi įpročiai.

Labai stipriai neigiamai odą, kaip ir visą organizmą, veikia rūkymas. Rūkančių asmenų oda tampa pilkesnė, kai kada įgauna gelsvą atspalvį, dažnai matosi išsiplėtusios kraujagyslės, o skaistinančios veido procedūros rūkantiems padeda labai trumpam. Norint turėti gražią ir švytinčią odą, reiktų atsisakyti šio žalingo įpročio.

Jeigu rūkymas jau tapęs priklausomybe ir iš karto mesti rūkyti sunku, rekomenduojama mažinti ir retinti šį blogą įprotį, taip pat galima pasitarti su savo šeimos gydytoju dėl pagalbos suteikimo, laikinai pereiti prie mažiau žalingomis laikomų nikotino formų, pavyzdžiui, kaitinamojo tabako gaminių.

Odai kenkia ir nepakankamas odos valymas, nekokybiška kosmetika, eksperimentai su ja ar kremų nenaudojimas apskritai.

„Pastaruoju metu neretai pastebiu, kad, nuvalius odą, nenuplaunamas micelinis vanduo. Kai kurie gamintojai teigia, kad jų micelinio vandens nereikia nuplauti, tačiau micelinis vanduo ant veido palieka riebalinę plėvelę, oda nekvėpuoja ir ilgainiui atsiranda bėrimų, paraudimų, išsausėjimų. Panaudojus micelinį vandenį, būtina jį nuplauti odos tipui tinkančiu prausikliu“, – kalba E. Kolesnikovienė.

Anot jos, pasitaiko ir tokių atvejų, kai riebios odos turėtojos visai nenaudoja kosmetikos, argumentuodamos tuo, kad jų oda ir taip yra riebi ir blizga. Tačiau kokybiškas, odos tipą atitinkantis kremas suteikia odai komforto ir nepalieka nemalonaus riebumo ant veido.

Kokiais mitais vis dar tikime?

E. Kolesnikovienės teigimu, mūsų moterys veido priežiūros sferoje tampa vis labiau apsišvietusios, domisi kosmetikos sudedamosiomis dalimis ir procedūrų įvairove. Vis dėlto apie veido odos priežiūrą tebėra nemažai mitų, kurie trukdo turėti sveiką ir gražią odą. Kosmetologė išvardijo keletą jų.

Mitas, kad jei paauglystėje atsirado spuogų, tai suaugus jie dings savaime arba po gimdymo. Tik prasidėjus odos problemoms, būtina pradėti naudoti profesionalią kosmetiką namuose. Šios priemonės gali sustabdyti aknę ir padėti išvengti jos paliekamų dėmių ir randų.

Taip pat netiesa, kad brangesnė kosmetika parduotuvėje geresnė už pigią. Net vaistinėse parduodama brangi kosmetika dažniausiai nėra profesionali ir gali netikti. Kosmetologas patars, kokia kosmetika geriausiai tinka konkretaus kliento odai. Kokybiška profesionali kosmetika nebūtinai bus brangesnė už brangius išreklamuotus produktus, o dažnu atveju net pigesnė.

Mitas, kad injekcijos yra efektyvesnės nei neinvazinės procedūros. Nors grožio injekcijos tampa vis populiaresnės, ilgalaikiai tyrimai rodo, kad, pavyzdžiui, prie botulino toksino injekcijų oda pripranta. Jei tokios injekcijos atliekamos per dažnai, jos gali net paskatinti senėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.