Vidurio Lietuvoje užpildyta pagalbinio apvaisinimo paslaugų trūkumo niša – Kaune atidarytas medicinos ir chirurgijos centras „Northway“ su vaisingumo laboratorija

Kaune veiklą visu pajėgumu pradėjo vykdyti medicinos ir chirurgijos centras „Northway“. Stebėtina, tačiau iki šiol Vilniuje, Klaipėdoje, Kretingoje, Rygoje ir net Londone veikęs medicinos klasteris nebuvo įsikūręs vidurio Lietuvoje. Šių metų rugpjūtį „Northway“ į Kauną atvyko su stipriu regionui reikiamų specialistų būriu ir unikalia vaisingumo tyrimų laboratorija.

„Northway“ vaisingumo laboratorija Kaune.
„Northway“ vaisingumo laboratorija Kaune.
„Northway“ Kaune.
„Northway“ Kaune.
Kauno medicinos centro „Northway“ padalinio vadovė gydytoja Auksė Gečionienė.
Kauno medicinos centro „Northway“ padalinio vadovė gydytoja Auksė Gečionienė.
Medicinos ir chirurgijos centrų „Northway“ generalinė direktorė Diana Bumelytė.
Medicinos ir chirurgijos centrų „Northway“ generalinė direktorė Diana Bumelytė.
„Northway“ medicinos ir chirurgijos centras Kaune.
„Northway“ medicinos ir chirurgijos centras Kaune.
„Northway“ chirurgijos kabinetas Kaune.
„Northway“ chirurgijos kabinetas Kaune.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 17, 2023, 3:00 PM

Kaune atidarytame naujame „Northway“ medicinos ir chirurgijos centre pacientams bus teikiamos kompleksinės aukščiausio lygio paslaugos – nuo profilaktikos, ligų diagnostikos iki chirurginio gydymo bei pagalbinio apvaisinimo. Išskirtinis naujojo centro privalumas – unikali vaisingumo tyrimų laboratorija. Pirmoji Kaune privati šios srities laboratorija padidins nevaisingumo gydymo paslaugų prieinamumą regione.

„Northway“ medicinos centre įkurta vaisingumo laboratorija yra pirmoji privati tokio lygio vaisingumo laboratorija Kaune. Naujajame centre galima užsisakyti ir skubius kraujo ar kitus diagnostinius tyrimus. Priklausomai nuo tyrimo pobūdžio, išvados klientui el. paštu gali būti perduodamos per valandą.

Daugiau patogumo miesto ir rajono gyventojams

„Kaunui norėjome suteikti tai, ko miestui labiausiai trūko. Džiaugiamės atsiradusia galimybe padėti kuo daugiau žmonių, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių negali susilaukti vaikų. Pradėti veiklą Kaune planavome jau seniai, tačiau ieškojome tinkamos vietos ir laukėme tinkamo laiko. Kaunas išsiskiria turtinga medicinos istorija, čia netrūksta gerų įvairių sričių specialistų, kuriems mes suteikėme galimybę dirbti arčiau namų, mat dalis specialistų iš Kauno vykdavo dirbti į mūsų klinikas kituose miestuose. Be to, užtikrinsime patogumą ir mūsų pacientams, kurie visas paslaugas gaus arčiau namų“, – sako medicinos ir chirurgijos centrų „Northway“ generalinė direktorė Diana Bumelytė.

Kauno medicinos centro „Northway“ padalinio vadovė gydytoja Auksė Gečionienė pastebi, kad naujasis centras labiausiai palengvins Kaune ir jo apylinkėse gyvenančių žmonių, kuriems reikalingas nevaisingumo gydymas, kasdienybę. Priklausomai nuo gydymo būdo, tokie pacientai pas gydytojus tam tikrą laikotarpį turi lankytis 2–3 kartus per savaitę ar netgi dažniau. „Northway“ atidarius medicinos centrą Kaune, jiems nebereikės vykti į Vilnių, Klaipėdą ar Rygą.

„Dabar kauniečiai ir rajono gyventojai suplanuotam, kartais vos 15 minučių trunkančiam, vizitui pas gydytoją galės patogiai užsukti pas mus, o po gydytojo apžiūros grįžti prie įprastos dienotvarkės. Čia po vienu stogu darbuojasi visų svarbiausių sričių specialistai, todėl pacientams papildomai niekur nereikės važiuoti – bus teikiamos reikiamos konsultacijos, atliekami būtiniausi tyrimai ir kitos procedūros. Tai bus išties didelis palengvinimas šeimoms, bandančioms susilaukti vaikelio“, – komentuoja Kauno medicinos centro vadovė.

Siūlo kompleksines įvairių sričių specialistų paslaugas

Pasak A.Gečionienės, nors daugiausiai dėmesio Kauno padalinyje skiriama nevaisingumo gydymo paslaugoms, tam reikalingi įvairių sričių specialistai. Kartu su ginekologais ir urologais, „Northway“ medicinos centre dirba ir kardiologas, endokrinologas, vidaus ligų gydytojas ir echoskopuotojas. Anot pašnekovės, augant gydytojų komandai, plėtėsi ir teikiamų paslaugų spektras.

„Naujasis padalinys tapo mažesne Vilniuje esančio pagrindinio „Northway“ medicinos ir chirurgijos centro versija. Kaune dabar taip pat teikiame daugumą svarbiausių paslaugų, įskaitant ir chirurginį gydymą. Turime netgi savo dienos stacionarą – atliekame proktologines operacijas, lazerines hemoroidektomijas, turime savo kraujagyslių chirurgą, kuris nauju moderniu lazeriu atlieka kojų venų operacijas. Neapsiribojame vien tik nevaisingumo gydymu, teikiame ir kitas medicinos paslaugas“, – komentuoja Kauno „Northway“ medicinos centro vadovė.

„Northway“ medicinos centre Kaune iš viso dirba apie 50 įvairių sričių gydytojų. Pacientus čia konsultuoja kardiologas, neurologas, endokrinologas, radiologas, urologas, angiochirurgas, proktologas, daug ginekologų, iš kurių keturi yra reproduktologai, o jų komandoje – du embriologai ir kiti specialistai.

Centro vadovė Auksė Gečionienė akcentuoja išskirtinį medicinos centro lankstumą registruojant klientus konsultacijoms. Anot jos, visuomet bus ieškoma įvairių būdų, kaip suteikti pacientui paslaugą jo norimą dieną arba kuo arčiau pageidaujamo laiko. Pavyzdžiui, fiksuojant didesnį nei įprastai paslaugų poreikį, bus iškviečiama papildomų gydytojų iš kitų miestų.

„Northway“ medicinos centrai – vienos didžiausių kompleksinės medicinos, chirurgijos, reabilitacijos ir sveikatingumo paslaugas teikiančių gydymo įstaigų Lietuvoje, Latvijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Su ką tik duris atvėrusiu Kauno centru, „Northway“ šiuo metu jau vienija 8 medicinos centrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.