Biofitus maisto papildai atskleidžia įpročius imunitetui gerinti

Organizmo imuninė sistema kovoja su bakterijomis ir virusais, kad apsaugotų mus nuo ligų. Ši sistema visą mūsų gyvenimą kinta, nes kasdien susiduriame su įvairiais mikrobais. Mūsų sistema mokosi juos atpažinti ir su jais kovoti. Kuo stipresnis imunitetas, tuo atsparesnis įvairių rūšių infekcijoms yra mūsų organizmas. Deja, imuninė sistema po kovos su bakterijomis ir virusais gali susilpnėti, todėl turime pasirūpinti jos atstatymu. Maisto papildų gamintojas Biofitus dalijasi 3 kasdieniais įpročiais, kurie gali būti naudingi palaikant ir stiprinant imuninę sistemą.

Geram imunitetui reikia subalansuotos mitybos. Imuninei sistemai reikia įvairių mikroelementų ir vitaminų, o jų turėtume gauti su maistu.
Geram imunitetui reikia subalansuotos mitybos. Imuninei sistemai reikia įvairių mikroelementų ir vitaminų, o jų turėtume gauti su maistu.
Biofit ciberžolė.
Biofit ciberžolė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 8, 2023, 10:23 AM

Tinkamai maitinkitės

Kaip ir bet kuri jėga, jūsų imuninės sistemos galia prasideda nuo... jūsų pilvo. Geram imunitetui reikia subalansuotos mitybos. Imuninei sistemai reikia įvairių mikroelementų ir vitaminų, o jų turėtume gauti su maistu. Pasirūpinkite, kad jūsų racione būtų visų grupių medžiagų, valgykite daugiau vaisių ir daržovių, nepamirškite riešutų ir sėklų.

Deja, su maistu gauti pakankamai medžiagų kartais gali būti sudėtinga, tad praturtinkite savo mitybą maisto papildais. Imunitetui stiprinti tiks kvercetinas, ciberžolė, vitaminas C. Jei nežinote, kokius papildus pasirinkti gera išeitimi gali būti multivitaminai, kuriuose yra platus spektras įvairių medžiagų. Tačiau nepamirškite, papildus reikia rinktis atsakingai, nes veiksmingi bus tik geros kokybės, natūralūs produktai. Jei jaučiate kokius simptomus ir įtariate vitaminų trūkumą, verta pasitikrinti – tai tiksliausias būdas nustatyti trūkstamas medžiagas.

Venkite streso

Šiuolaikinėje medicinoje psichinė ir emocinė sveikata yra glaudžiai siejama su fizine. Visi žinome, kad stresas gali sukelti įvairius negalavimus nuo virškinimo problemų iki dermatito ar rimtesnių būklių. Itin pavojingas yra ilgai trunkantis, lėtinis stresas – jis labai alina visą organizmą, taigi ir imuninę sistemą.

Jei norite išvengti susirgimų, turėtumėte pagalvoti, kaip iš savo gyvenimo pašalinti stresą. Ar bent jau jį sumažinti. Taip pat verta pasimokyti ramiai reaguoti į situacijas, ypač jei esate linkę nervintis dėl nereikšmingų smulkmenų. Nors tikslus streso ir imuninės sistemos ryšys nėra įrodytas, sutariama, kad lėtinis stresas yra žalingas organizmui.

Įveikti kasdienį stresą padės meditacija – tai puikus būdas nusiraminti ir atsikratyti įtampos. Skirkite šiek tiek laiko meditacijai kasdien ir pastebėsite, kad jaučiatės geriau. Tai naudingas kasdienis įprotis, kuris padės lengviau įveikti užduotis, su kuriomis susiduriate.

Grūdinkite organizmą

Maudynės lediniame vandenyje pastaruoju metu tampa itin populiarios, tačiau norint turėti gerą imunitetą nebūtina griebtis tokių ekstremalių metodų. Visiškai pakaks ir kontrastinio dušo, kuriuo kasdien galite pasimėgauti savo vonioje. Vandens temperatūrų kaitaliojimas padeda stiprinti kraujagysles, tonizuoja odą, gerina kraujotaką, o tai teigiamai veikia imuninę sistemą.

O geriausia yra tai, kad organizmo grūdinimas duše nereikalauja daug laiko ir pastangų. Tiesiog prauskitės kaip įprasta, po šiltu vandeniu ir maudynių pabaigoje pasukite čiaupą į priešingą pusę. Pradėkite pratintis palengva, nuo kojų ir kilkite pečių link. Vos kelios minutės po šalto vandens srove suteiks energijos, atgaivins ir sumažins stresą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.