5 ryto įpročiai geresnei savijautai, kuriuos atskleidė Biofitus

Tikriausiai girdėjote posakį: „Gera pradžia – pusė darbo.“ Jis labai taikliai apibūdina mūsų rytus – juk dienos pradžia turi labai daug įtakos visai dienos eigai, o smagus ir energingas rytas leidžia per dieną daug nuveikti siekiant savo tikslų. Rytas yra puikus metas pasirūpinti savo savijauta, o tai padaryti galima visai paprastai – ugdant naudingus įpročius. Kokie jie galėtų būti, kad nuo dienos pradžios pajustumėte geros energijos antplūdį, pataria BIOFITUS maisto papildai. Skaitykite ir susikurkite savo ryto rutiną, kuri gali padėti diena po dienos gerinti savijautą.

Rytas yra puikus metas pasirūpinti savo savijauta, o tai padaryti galima visai paprastai – ugdant naudingus įpročius.
Rytas yra puikus metas pasirūpinti savo savijauta, o tai padaryti galima visai paprastai – ugdant naudingus įpročius.
Biofitus polifenoliai 1000+ maisto papildas su natūraliu polifenolių kompleksu: imunitetui, cholesterolio kontrolei, kepenims ir kraujagyslėms.
Biofitus polifenoliai 1000+ maisto papildas su natūraliu polifenolių kompleksu: imunitetui, cholesterolio kontrolei, kepenims ir kraujagyslėms.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-04-25 16:57

Kelkitės anksčiau

Taip, daugeliui rytais pristinga laiko, o pamiegoti dar valandėlę kitą juk taip norisi... Vis dėlto tai nėra geras pasirinkimas – daug daugiau „laimėsite“ iš patalo pakildami anksčiau. Įprotis anksti keltis netruks susiformuoti ir jau po savaitės ar dviejų prabusite be žadintuvo, o jei miego laiko stinga, galite eiti gultis anksčiau.

Ankstyva ryto pradžia yra puikus būdas įtvirtinti dienos režimą, o tai naudinga ne tik savijautai, bet ir sveikatai apskritai. Turint daugiau laiko, nereikės rytais skubėti ir nervintis, išvengsite bereikalingo streso. Priešingai, kai rytas ilgesnis galėsite pasimėgauti akimirka ramybės, o tai puikiai nuteiks visai dienai, padės palaikyti emocinį balansą.

Sąmoningas judėjimas

Į savo ryto rutiną naudinga įtraukti mankštą ar bent jau kelis pratimus, kuriuos galite atlikti valant dantis ar pjaustant salotas. Žinoma, jei turite bent pusvalandį, galite išmėginti jogą, tempimo ar aerobikos pratimus. Judėjimas ir fizinis aktyvumas ryte yra itin svarbus, jis tarsi padeda pažadinti mūsų organizmą, todėl pasikrauname energijos visai dienai (nors kartais atrodo, kad turėtų būti priešingai!). Fiziniai pratimai paskatina kraujotaką, atpalaiduoja raumenis, o taip pat gerina nuotaiką ir mažina streso lygį.

Maistingi pusryčiai – energija visai dienai

Atsisakote pusryčių? Tuomet darote didžiulę klaidą, juk tai viena svarbiausių dienos mitybos raciono dalių. Jei norite gerai jaustis, jūsų pusryčius turėtų sudaryti įvairūs maisto produktai, kuriuose gausu vitaminų, mineralų, baltymų. Maistas turėtų būti lengvai virškinamas ir suteikti ilgalaikė energijos, tad drąsiai rinkitės salotas, kiaušinius, košes, vaisius, viso grūdo produktus.

Baiminatės, kad pradėjus valgyti pusryčius padidės svoris? Visai be reikalo, nes gali nutikti net ir priešingai: po pusryčių sotumo jausmą jausite iki pat pietų, todėl organizmas nejus alkio ir nesiųs klaidingų signalų persivalgyti. Antra vertus, virškinimo sistema dar iki pietų turės darbo, todėl galės sklandžiai dirbti, o kūnas gaus taip reikalingos energijos dienos darbams.

Virškinimo sistemą rytais puikiai sužadina šiltas gėrimas, pavyzdžiui, arbata ar vanduo su citrina. O dar vienas naudingas įprotis – pasirūpinti organizmo atsargomis, juk rytas yra geriausias metas vartoti maisto papildus. Galite išmėginti Biofitus polifenoliai 1000+ maisto papildą su natūraliu polifenolių kompleksu: imunitetui, cholesterolio kontrolei, kepenims ir kraujagyslėms.

Skirkite dėmesio savo savijautai

Kiekvieną rytą skirkite bent kelias minutes tik sau, susikurkite savo atsipalaidavimo ritualą. Tai gali būti meditacija, kvėpavimo pratimai ar kita sąmoningumo praktika, kuri jums patinka ir tinka. Galite užrašyti ar perskaityti anksčiau užrašytas savo mintis, pagalvoti apie gerus dalykus, mažus vakarykštės dienos džiaugsmus. Tai padės sumažinti stresą ir pozityviau vertinti aplinką, save, su didesniu entuziazmu judėti į priekį.

Poilsis nuo ekranų

Rytas yra puikus metas pailsėti nuo šiuolaikinių technologijų ir ekranų, su kuriais teks praleisti visą dieną. Dėl to venkite ryte apkrauti savo protą ir mintis televizijos laidų žiūrėjimu, radijo naujienomis ar naršymu telefone. Paprasčiausiai visą rytą praleiskite savo natūralioje aplinkoje, o jei jau labai norisi garsinio fono, užuot įsitraukus į nesibaigiantį naujienų srautą, paklausykite savo mėgstamos muzikos. Atrodo, kad šis pokytis išties nedidelis, tačiau išbandę netruksite suprasti – tokia ekranų „detoksikacija“ tikrai naudinga ir padeda pasijusti geriau!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.