UV spinduliai gali pakenkti plaukams: patarė, kaip juos saugoti vasaros sezonu

Kone kiekvienas žino, kad vasarą būtina pasirūpinti odos apsauga nuo saulės. Tačiau kur kas rečiau susirūpinama savo plaukais. Jų priežiūra vasarą yra ypatingai svarbi, todėl „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė dalinasi paprastais praktiniais patarimais, padėsiančiais net ir karščiausiomis dienomis apsaugoti savo plaukus nuo išsausėjimo ir galiukų skilinėjimo.

Plaukų priežiūra<br>Asociatyvinė 123rf nuotr.
Plaukų priežiūra<br>Asociatyvinė 123rf nuotr.
Aušra Vareikienė<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Aušra Vareikienė<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 10, 2024, 9:19 AM

„Nesisaugant kenksmingųjų UV spindulių, saulės vonios gali atnešti daugiau problemų nei džiaugsmo. Šiuo metu svarbu pasirūpinti ne tik savo oda, bet ir plaukais. Jeigu oda savaime gali atsinaujinti kas 28 dienas, plaukai tokios savybės neturi. Jie patys iš savęs neatsinaujina ir gali nebent ataugti nuo šaknų.

Būtent dėl to juos ypatingai svarbu saugoti nuo ultravioletinių saulės spindulių, kurie gali pažeisti plauko struktūrą“, – teigia A. Vareikienė.

Todėl grožio specialistė dalinasi praktiniais lengvais patarimais, padėsiančiais netgi vasarą džiaugtis išpuoselėtais plaukais.

Dėvėkite skrybėles ir skareles

„Pats paprasčiausias būdas apsaugoti savo plaukus nuo ultravioletinių spindulių – dėvėti skrybėles ir skareles. O jeigu norisi papildomai drėkinti savo plaukus, prieš išeinant į paplūdimį prabraukite juos drėkinančiu aliejumi, susukite į kuoduką arba susiriškite kasą ir pasipuoškite skrybėle“, – pataria grožio specialistė A. Vareikienė.

Drėkinkite plaukus

„Drėkinamieji aliejai plaukams – tai viena labiausiai gelbstinčių priemonių vasarą. Jie savo augaline sudėtimi gali apsaugoti plauką nuo saulės žalos, išsausėjimo, jūros ar baseino vandens. O jeigu neturite specialaus drėkinančio aliejaus, galite jį pakeisti drėkinančiomis plaukų kaukėmis“, – teigia A. Vareikienė.

Pasak jos, paplūdimyje pasitepę plaukus aliejais, apsaugosite juos nuo saulės. Tačiau jeigu drauge su savimi pamiršote jį pasiimti, tiesiog perbraukite plaukus savo odos apsauginiu SPF kremu.

Saugokitės sūraus arba chloruoto vandens

„Dažnai saulės voniomis mėgaujamės šalia jūros ar baseino. Nepamirškite, kad mūsų plaukai yra paveikūs sūriam jūros ir chloruotam baseino vandeniui. Todėl pasiplaukiojus viename iš jų vertėtų grįžus namo iškart išsiplauti galvą – tai padės išsaugoti sveikus, švelnius ir žvilgančius plaukus“, – sako grožio specialistė A. Vareikienė.

Maitinkite plauką iš vidaus

Norint užtikrinti visokeriopą plaukų sveikatą, reikėtų plauką puoselėti ne tik iš orės, bet ir vidaus. Specialūs vitaminai, jų kompleksai bei maisto papildai gali išties praturtinti jūsų plauką naudingosiomis medžiagomis. Čia gali pagelbėti biotinas, kolagenas, geležis, cinkas, taip pat vitaminai C ir D.

Naudokite dulksnas

„Šampūnai, kaukės, SPF apsaugos ir aliejai – ne kiekvienas iš mūsų esame nusiteikę tokiam priemonių papildymui savo vonioje. Tokiais atvejais galima naudoti daugiafunkcines dulksnas, kurios tinkamos tiek veido, tiek kūno ar plaukų apsaugai. Jos itin gerai apsaugo nuo kenksmingųjų UV spindulių, bet ir tuo pat metu neapsunkina plauko“, – sako grožio specialistė A. Vareikienė.

Nepamirškite galvos odos šveitimo

„Galvos odos šveitimas padeda sureguliuoti visokeriopą plaukų sveikatą. Jis ne tik atidaro plauko folikulą, bet ir mažina riebalavimąsi, skatina plaukų augimą, suteikia žvilgesio. Atlikę galvos odos šveitimą nepamirškite panaudoti ir drėkinamosios kaukės“, – pataria grožio specialistė.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.