29 metų mergina yra parašiusi dvi kulinarines knygas ir patarimais nuolat dalijasi televizijos laidose.
Ji mėgsta laužyti su mityba susijusius mitus. Štai specialistė atskleidė, kad čederio sūris, plakta kiaušinienė ir tailandietiška sriuba dažnai atsiduria jos racione.
Plakti kiaušiniai, tarkuotas čederio sūris, paprikos ir avokadas – E.English mėgstamas receptas. Šį paprastą šedevrą jį patiekia ant skrudintos tortilijos.
Ant viršaus dietistė dar šliūkšteli šiek tiek aštraus padažo ir viską pabarsto kalendra. „Tai labai sotus pasirinkimas. Be to, ir labai greitai pagaminamas“, – sakė E.English.
„Sąžiningai, jei turiu visus ingredientus, šiuos pusryčius valgau beveik kiekvieną rytą“, – pridūrė ji.
Kiaušiniuose yra daug baltymų, vitamino B12 šaltinio, geležies ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios kartu gali padėti ilgiau išlaikyti sotumo jausmą.
Vidutinio dydžio kiaušinyje yra apie 66 kalorijos ir 6,4 g baltymų.
Dauguma suaugusiųjų turi suvartoti apie 0,75 g baltymų vienam kilogramui kūno svorio per dieną. Vidutiniškai tai reiškia apie 45 g baltymų moterims ir 55 g vyrams.
Sočios salotos
Pietums E.English pasigamina didelę salotų partiją.
„TikTok“ patalpintame vaizdo įraše matyti, kaip ji apkepa raudonąjį svogūną ir avinžirnius, kad jie būtų traškūs. O salotas taip pat aplieja tahini padažu. Tai – iš Vidurio Azijos virtuvės atėjusi, bet jau ir Lietuvoje išpopuliarėjusi sezamų pasta.
Į salotas E.English deda krevečių ir paaiškina, kad jos reikalingos norint patiekalą praturtinti baltymais. Tiesa, pasak specialistės krevetes nesunkiai galima pakeisti ir kitu ingredientu, priklausomai nuo to, kas yra šaldytuve.
Į salotas ji taip pat deda feta sūrio ir granatų sėklų.
„Receptas yra toks paprastas, bet sotumas išlieka visą popietę“, – patikino E.English.
Beje, avinžirniai garantuoja, kad organizmas bus praturtintas sveikatai naudingomis skaidulomis. Jų žarnynas negali visiškai suskaidyti, skaidulos padeda reguliuoti mūsų virškinimo sistemą ir dažnai iš organizmo pašalina kenksmingas chemines medžiagas.
Nustatyta, kad skaidulų gausa mityboje reikšmingai sumažina žarnyno vėžio riziką.
Rekomenduojama suvalgyti 30 g skaidulų per dieną – randamų žaliose lapinėse ir ankštinėse daržovėse.
Šildanti sriuba
Vakarienei E.English gamina tailandietišką sriubą su kokosu pienu ir vištiena.
Šiam patiekalui viskas verda viename puode. Iš pradžių vištiena išverda sultinyje, tada išimama, susmulkinama ir keliauja atgal į puodą troškintis su daržovėmis. Ingredientus galite pasirinkti pagal skonį, bet E.English deda morkų, špinatų, brokolių ir kalendros.
„Jis taip sušildo, o likučius bus galima valgyti ir kitą dieną. Esu gerai pavalgiusi ir pasiruošusi miegoti“, – sakė E.English.
Parengta pagal „Daily mail“ inf.