15 natūralių priemonių nuo lūpų ir lytinių organų pūslelinės

Pūslelinė – ant kūno atsirandančios opos ir šašai, sukelti herpeso viruso. Paprastai hepresas atakuoja burną, veidą, lūpas, kartais – ir genitalijas. Pastarasis plinta per lytinį kontaktą ar netgi tiesiog per intymų odos prisilietimą.

Citrina, medus, juodoji arbata – priemonės kovoti su pūsleline.<br>123rf nuotr.
Citrina, medus, juodoji arbata – priemonės kovoti su pūsleline.<br>123rf nuotr.
Citrina, medus, juodoji arbata – priemonės kovoti su pūsleline.<br>123rf nuotr.
Citrina, medus, juodoji arbata – priemonės kovoti su pūsleline.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-06-27 19:13, atnaujinta 2017-10-29 02:22

Gera žinia, kad tiek vieno, tiek antro tipo pūslelinę galima sėkmingai gydyti naminėmis priemonėmis. Žinoma, geriausia jų griebtis vos tik pajutus pirmuosius simptomus.

1. Šaltas kompresas

Tai – vienas efektyviausių naminių pūslelinės gydymo būdų. Sumažinti herpeso sukeltam patinimui ir skausmui galima naudoti ledo kubelius. Dėkite ledo kubelį tiesiog ant pažeistos srities, arba galite ledo kubelį įvynioti į plastikinį maišelį arba audinį ir tada pridėti prie pažeistos vietos. Kad sumažėtų skausmas ir paraudimas, procedūrą kartokite kas 3-4 valandas.

2. Epsom druska

Epsom druska yra naudinga gydant pūslelinę. Saują druskos įberkite į 5 litrus vandens ir pažeistą vietą mirkykite tirpale 15-20 minučių. Po to leiskite nudžiūti ir tik tada galite nusiprausti duše. Taip pat Epsom druską galite berti į šiltą vonią – tai pagerina gijimą. Pusvalandį pagulėjus karštoje vonioje su Epsom druska, sumažėja lytinių organų pūslelinės sukeltas skausmas.

3. Citrina

Viena iš populiariausių naminių priemonių nuo pūslelinės yra citrina. Perpjaukite citriną pusiau ir prapjautu galu uždėkite tiesiai ant pažeistos srities. Laikyti galima tiek, kiek norite – tik po kurio laiko pakeiskite kita šviežiai prapjauta citrina. Citrina labai efektyviai padeda pūslelinės pradžioje.

4. Šlapias arbatos maišelis

Keletui minučių pamerkite juodosios arbatos maišelį į stiklinę šilto vandens – o tada galite šlapią maišelį dėti ant pūslelinės pažeistos vietos. Taip pat galite šiltoje juodojoje arbatoje pamirkyti vatą ir ja uždengti pažeistą vietą. Juodoji arbata turi priešuždegiminių ir antivirusinių savybių.

5. Alijošiaus sultys

Alijošius padeda nuo įvairiausių sveikatos bėdų, taip pat ir pūslelinės. Alijošiaus ekstraktu arba sultimis reikia tepti pažeistą vietą – sumažės paraudimas ir niežulys. Tą daryti reikėtų dukart per dieną.

6. Geriamoji soda

Užpilkite sodos tiesiai ant vietų, kur jaučiate stiprų niežulį. Tai padės pažeistai vietai išlikti sausai ir paspartins gijimą.

7. Natūralūs aliejai

Keletas aliejų padeda gydyti daugybę odos ligų. Tai – alyvuogių, jojobos (simondsijų), arbatmedžio, rozmarino, taip pat vitamino E aliejai. Jei plotas didelis, eterinius aliejus būtina praskiesti. Tepkite aliejumi pažeistą vietą ir palikite pusvalandžiu ar valandai – galima ir per naktį. Aliejai efektyviai gydo bakterijų pažeistą odą.

8. Juoda kava

Juoda kava padeda gydyti burnos pūslelinę. Paruoškite juodą kavą ir leiskite atvėsti. Šaltos juodos kavos pasemkite į burną ir laikykite po lūpomis. Darykite procedūrą dukart per dieną keletą dienų.

9. Dėvėkite odai kvėpuoti leidžiančius drabužius

Užklupus pūslelinei lavai svarbu dėvėti medvilninius ir laisvus drabužius. Tai leis orui lengvai cirkuliuoti ir pažeistoje vietoje nesilaikys drėgmė bei prakaitas. Jei kenčiate nuo lytinių organų pūslelinės, venkite sintetinių ir šilkinių apatinių – rinkitės tik medvilninius.

10. Naudokite prezervatyvus

Jeigu jums pūslelinė, mylėkitės su prezervatyvu, kad neužkrėstumėte partnerio. Apskritai geriausia, sergant pūsleline, sekso vengti.

11. Valdykite stresą

Jeigu šiek tiek stresuojate, pasveikti nuo pūslelinės užtruks ilgiau, nei įprastai. Stresas slopina imuninę sistemą. Todėl stenkitės kuo labiau atsipalaiduoti ir venkite streso.

12. Medus

Pūslelinės pažeistą vietą patepkite medumi ir palikite pusvalandžiui. Tada nuplaukite ir nusausinkite. Kad gydymas būtų efektyvus, procedūrą reikia kartoti bent 2-3 kartus per dieną.

13. Arbatos

Geriant arbatas dukart per dieną, sveikti nuo pūslelinės lengviau. Labai tinka imbiero, citrinų, cinamono arbata arba jais pagardinta juodoji arbata.

14. Poilsis

Svarbi taisyklė – gerai išsimiegoti ir pakankamai pailsėti. Tai padės jūsų imuninei sistemai.

15. Pienas

Šviežiame piene yra medžiagų, padedančių žudyti virusus. Šaltu pienu patepkite pažeistą vietą ir palikite 15 minučių. Tada nuplaukite ir nusausinkite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.