Dovana mirštančiai mergaitei – paskutinio gimtadienio puota

Lila May su mama ir drauge.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lila May su mama ir drauge.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lila May.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lila May.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lila May.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lila May.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lila May.<br>Youtube nuotr.
Lila May.<br>Youtube nuotr.
Lila May su patėviu.<br>Youtube nuotr.
Lila May su patėviu.<br>Youtube nuotr.
Gimtadienio tortas.<br>Youtube nuotr.
Gimtadienio tortas.<br>Youtube nuotr.
Lila May su tėvu.<br>Youtube nuotr.
Lila May su tėvu.<br>Youtube nuotr.
Lila May puota.<br>Youtube nuotr.
Lila May puota.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

lrytas.lt

Aug 12, 2015, 7:20 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 11:06 PM

Lila May visai neseniai atšventė penktąjį gimtadienį. Deja, greičiausiai jau paskutinį. Vėžiu sergančiai mergaitei gydymas nepadeda ir gydytojai sako, jog mažylei gyventi liko visai nedaug.

Norėdami praskaidrinti savo dukros gyvenimą, jos mama Heidi ir patėvis Blake'as surengė jai neįtikėtiną gimtadienio puotą.

Lila May diagnozuota ketvirtos stadijos neuroblastoma – piktybinis nervų sistemos navikas. Po to, kai mergaitės tėvai papasakojo jos istoriją viešai ir paprašė pagalbos surengti galbūt paskutinę jos gimtadienio šventę, atsiliepė tūkstančiai žmonių.

Jie darė viską, kad puota būtų tikrai įspūdinga – aukojo pinigus, pasiūlė patalpas, sukneles, gėles.

„Norėjome padaryti kažką įspūdingo, nes žinome, kad tai gali būti jos paskutinis gimtadienis. Todėl dalį laiko šventėme gimtadienį, dalį – išleistuves, vestuves – visa tai, ko ji negalės patirti gyvenime“, – sakė Heidi.

Į šventę atėjo minia žmonių – net tūkstantis. Vaikams buvo sugalvota begalė pramogų, surengtas karnavalas. Lila May į vakarėlį atvyko specialiu jai užsakytu transportu, lydima policijos ekipažų. Gatvės buvo užtvertos, tam, kad šventės svečiai galėtų netrukdomi atvykti.

Mergaitei įėjus į šventei skirtą pastatą visi susirinkę svečiai plojo. Pirmiausia jos tėvas, o vėliau ir patėvis priėjęs prie mergaitės pakvietė ją šokti ant raudonojo kilimo. Svečiai susigraudinę ašarojo.

„Ji neturi tiek laiko, kiek norėtume, todėl stengėmės, kad šis vakaras būtų kupinas magijos“, – sakė Lilos patėvis Blake'as.

Mergaitės mama Heidi sakė esanti visiškai pritrenkta žmonių gerumo. Šventę fotografuoti sutiko net trys profesionalūs fotografai. Kepėjai iškepė būtent tokį tortą, kokio norėjo mergaitė. Visi sutiko padėti visiškai nemokamai.

„Mane labai sujaudino žmonių gerumas. Tai geriausias dalykas, koks tik galėjo atsitikti – su žmonių pagalbą mes sugebėjome sukurti savo mergaitei pasaką. Didžiosios dalies į šventę atėjusių žmonių aš nė nepažįstu, bet tai yra nuostabu“, – sakė Heidi.

Neseniai gydytojai Lilos May šeimai pranešė liūdną žinią – gydymas nebeturi prasmės, nes mergaitės organizmas neatlaikys daugiau chemoterapijos, o iki šiol taikytos procedūros laukto rezultato nedavė.

Nors mergaitė atrodo energinga, tačiau medikai prognozuoja, kad geriausiu atveju ji išgyvens iki metų pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.