Ką daryti, kai nepakeliamas makšties niežulys veda iš kantrybės?

Jautiesi tiesiog nepakenčiamai su aptemptais džinsais, siauromis kelnėmis ir net su apatiniu trikotažu! Vienintelė palaima – drungas vanduo, kuris kelioms minutėms numalšina makšties niežulį ir deginimą.

Makšties uždegimui būdingos išskyros, niežulys, skausmas.<br>123rf nuotr.
Makšties uždegimui būdingos išskyros, niežulys, skausmas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 11:22 PM

Tačiau kelios minutės prabėga labai greitai ir vėl grįžta erzinantis ir gyvenimą gadinantis perštėjimas. Negali nei sėdėti, nei stovėti, vyrą stumi į šoną, esi tiek suirzusi, kad net bendrauti kančia. Norisi verkti. Kada tai baigsis?

Paguoda niežulio nemalšina

Tokia situacija pažįstama daugeliui moterų. Varginančius simptomus sukeliantis makšties uždegimas bent kartą gyvenime pasireiškia daugiau 60–80 proc. moterų ir apie pusei jų uždegimas kartojasi. Dėl to gėdytis šios problemos nereiktų, nes jūs esate ne viena. Aišku, tokia paguoda problemos neišspręs – kankinantys simptomai ir toliau kartins gyvenimą.

Makšties bakterijos

Makšties uždegimui (vaginitui) būdingos išskyros, niežulys, skausmas, dažnai – nemalonus išskyrų kvapas. Priežastis paprastai būna sutrikusi makšties gerųjų ir blogųjų bakterijų pusiausvyra arba infekcija. Dažniausiai pasitaikantys vaginitai yra bakterinė vaginozė ir kandidozė (pienligė) nėra lytiškai plintantys.

Jie gali išsivystyti dėl įvairiausių priežasčių. Dažniausios tai imuniteto susilpnėjimas, antibiotikų ar steroidinių vaistų vartojimas, diabetas, nėštumas ir neišvengiamai stresas. Kitos infekcijos, pavyzdžiui, trichomonozė, plinta lytiniu keliu ir pasitaiko rečiau.

Makšties uždegimo gydymas – aklavietėje

Pirmas teisingas patarimas – nueikite pas ginekologą. Kartais greitai to padaryti neįmanoma, nes vizito reikia laukti dvi savaites. Vaistinėje parduodamiems vaistams nuo makšties uždegimo reikalingas receptas. Tad aklavietėje atsidūrusios moterys, siekdamos sumažinti simptomus, griebiasi įvairiausi būdų.

Plaunasi sodos tirpalu, ramunėlių nuoviru ir dar kuo nors, tačiau rezultatų nesulaukia arba pagerėjimas būna nežymus ir trumpalaikis. Atminkite, jei jums tai nutinka pirmą kartą ir/ar išskyrų itin daug, savigyda geriau neužsiimkite.

Veiksmingas ir nereceptinis

Antras teisingas patarimas – nusipirkite „Tantum Rosa®“. Šis efektyvus vaistas grįžo į vaistines pakeitęs statusą iš receptinio į nereceptinį, tad dabar jį galima įsigyti be gydytojo recepto. „Tantum Rosa®“ greitai malšina niežulį, skausmą, deginimo pojūtį, gydo uždegimą, mažina patinimą ir veikia antiseptiškai.

Tai nėra antibiotikas, mikroorganizmai netampa jam atsparūs, taip pat vaistas yra saugus, todėl jį galima vartoti kiekvieną kartą, kai tik pajuntate makšties uždegimo simptomus. „Tantum Rosa®“ nesunaikina gerųjų makšties bakterijų, kurios toliau saugo nuo makšties uždegimus sukeliančių mikroorganizmų suaktyvėjimo.

Po 20 min. pasaulis bus gražesnis

Gera naujiena visoms, patekusioms į aklavietę ieškant būdo įveikti makšties niežulį, deginimo pojūtį ir skausmą: niežulį, perštėjimą ir deginimo jausmą malšinantis „Tantum Rosa®“ poveikis pasireiškia praėjus vos 20 min. po apsiplovimo. Tad pagaliau galėsite atsikvėpti, išsimiegoti, nusišypsoti ir nebegalvoti apie savo makštį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.