V.Baumilos tėvas išdavė, kaip jam pavyko išvengti rimtos ligos

Į darbą ir iš jo 58 metų advokatas Vidmantas Baumila traukia pėsčiomis apie pustrečio kilometro. Toks atstumas nuo jo namų Šeškinėje iki Šiaurės miestelyje esančios advokato V.Baumilos kontoros. Tačiau prieš pusantrų metų teisininkas įveikdavo ilgesnį nuotolį – 8 kilometrus eidavo nuo namų iki Lazdynuose esančios ligoninės, kurioje dirbo. Distancija sutrumpėjo pakeitus darbą, tačiau vyro savijauta dėl to netapo prastesnė.

Šis įprotis V.Baumilai ir padėjo sureguliuoti sutrikusį širdies ritmą.
Šis įprotis V.Baumilai ir padėjo sureguliuoti sutrikusį širdies ritmą.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Jan 18, 2016, 8:00 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 9:38 PM

Dainininkų Vaido ir Donato Baumilų tėvas kelyje nuo namų iki Lazdynų užtrukdavo daugiau nei valandą. Šis įprotis jam ir padėjo sureguliuoti sutrikusį širdies ritmą. Pomėgis vaikščioti V.Baumilai padeda ne tik atsipalaiduoti. Advokatas eidamas susiplanuoja darbus, pasigroži aplinka.

„Eiti šimtą kartų geriau nei laukti viešojo transporto stotelėje ar patekus į automobilių spūstį keikti visą pasaulį“, – įsitikinęs pašnekovas.

Kai prieš devynerius metus gydytoja V.Baumilai nustatė širdies ritmo sutrikimą ir patarė daugiau vaikščioti, vilnietis įsitikino, kad medikė buvo teisi. „Pasveiko širdis, dabar jaučiuosi puikiai“, – prisipažino advokatas, vaikščioti mėgstantis ir savaitgaliais.

Judėdamas gryname ore jis gauna keleriopos naudos. Vaikštant dirba visi kūno raumenys, o jų yra daugiau nei 300. Kitas ėjimo privalumas – daug vaikštant treniruojama ne tik kraujagyslių sistema. Smegenys yra puikiai aprūpinamos deguonimi, skaidrėja nuotaika, dingsta nervinė įtampa.

Dar vienas svarbus dalykas – ėjimas beveik nieko nekainuoja, pakanka įsigyti patogius batus, o lyjant ar sningant norisi tiktai paspartinti žingsnį – blogi orai nesulaiko nuo šio pomėgio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.