6 neįprasti širdies ligų simptomai, kurių negalima ignoruoti

Lytinės problemos, dantenų kraujavimas, knarkimas – simptomai, į kuriuos labai dažnai numojama ranka. Taip yra todėl, kad daugelis nežino, jog šios nekaltos problemos gali būti širdies ligų pranašai. Tokias išvadas padarė Teksase dirbantis kardiologas Johnas Erwinas.

Širdies ligas gali išduoti skausmas kaklo srityje.<br>123rf nuotr.
Širdies ligas gali išduoti skausmas kaklo srityje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2016, 2:56 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 9:57 AM

Kai išsivysto širdies ir kraujagyslių ligos, pasireikšti gali simptomai, kurie iš pirmo žvilgsnio niekaip nėra su tuo susiję.

1. Seksualinės problemos

Daugelis mano, kad lytinės problemos atsiranda tik dėl lytinių organų disfunkcijos, bet iš tiesų jos gali perspėti apie širdies ligas. Dėl užsikimšusių arterijų vyrams gali būti sunku išlaikyti erekciją.

Moterims širdies ligų grėsmė padidėja po menopauzės. Nors pati menopauzė nėra jų priežastis, tuo metu gali pasikeisti kraujospūdis, cholesterolio kiekis kraujyje, todėl numoti į tai ranka nederėtų.

2. Knarkimas

Knarkimas – ne tik nemalonus ir šeimos narius erzinantis įprotis, bet ir perspėjimas apie gresiančias širdies ligas. Knarkimas gali būti taip pat prieširdžių virpėjimo ženklas. Todėl medikai perspėja: jei žmogus kasnakt knarkia, jam laikas apsilankyti pas gydytoją.

3. Dantenų patinimas ar kraujavimas

Nedaug yra žmonių, kurie mano, kad dantenų problemos susijusios su širdies ligomis. Tačiau nesveikos dantenos yra periodontito požymis. Ši rimta infekcija gali pažeisti ne tik burnos ertmę, žandikaulį, bet ir išplisti į kitus organus. Su laiku jis gali tapti ir aterosklerozės priežastimi. Taigi stebėkite savo dantenų būklę.

4. Pečių ar kaklo skausmai

Įprasta, kad širdies smūgio metu jaučiamas skausmas ir sunkumas krūtinėje, tačiau kai kuriems žmonėms jie gali ir neprasidėti. Jie gali pajusti spaudimą, maudimą ir skausmą pečių, kaklo bei žandikaulio srityse. Jei skausmas trunka ilgai, tai gali perspėti apie širdies smūgį.

5. Patinusios pėdos

Kojos ir pėdos ištinti gali dėl įvairių priežasčių, kartais paprasčiausiai dėl šilto oro. Kitais atvejais tai gali būti ir širdies nepakankamumo simptomas. Jeigu, be kojų tinimo, kankina dusulys, prastai užmiegama – pats laikas susirūpinti. Žmonės, kurių kojos vis dažniau tinsta, privalo būtinai kreiptis į gydytoją dėl širdies veiklos tyrimų.

6. Rėmuo

Rėmuo ir sutrikęs virškinimas – labai dažna, bet ne itin rimta problema. Vis dėlto kai kuriais atvejais pilvo viršuje atsiradę skausmai gali perspėti apie širdies ligas, priepuolį.

Jei, be nuolatinių virškinimo sutrikimų, rėmens, žagsėjimo, kankina ir prakaitavimas, dusulys, pykinimas, galvos svaigimas – skubėkite pas gydytoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.