Nėštumas moteriai išgelbėjo gyvybę

Kim Vailankort (Kim Vaillancourt) iš Niujorko penktadienį pagimdė sveiką berniuką. Moteriai per Kalėdas diagnozuotas smegenų auglys – glioblastoma. Tuo metu ji buvo penktą mėnesį nėščia. Dėl to moteris laikinai atsisakė būtino spindulinio gydymo, pranešė dailymail.co.uk.

Dėl vaikelio sveikatos susirūpinusi moteris, prasidėjus pykinimui ir stipriems galvos skausmams, iš karto kreipėsi į prižiūrintį gydytoją, tačiau iš karto buvo išsiųsta į ligoninės priimamąjį.<br>123rf.com
Dėl vaikelio sveikatos susirūpinusi moteris, prasidėjus pykinimui ir stipriems galvos skausmams, iš karto kreipėsi į prižiūrintį gydytoją, tačiau iš karto buvo išsiųsta į ligoninės priimamąjį.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-12 11:35, atnaujinta 2017-05-29 12:44

Pasak K.Vailankort, jei ne nėštumas, pasireiškusius simptomus ji būtų supainiojusi su gripu. Dėl vaikelio sveikatos susirūpinusi moteris, prasidėjus pykinimui ir stipriems galvos skausmams, iš karto kreipėsi į prižiūrintį gydytoją, tačiau iš karto buvo išsiųsta į ligoninės priimamąjį. Ten K.Vailankort nustatyti du sparčiai augantys navikai: vienas smegenų priekyje, o kitas – pavojingai arti smegenų kamieno. Vienintelis būdas kovoti su šia liga po chirurginio navikų pašalinimo – radioterapija. Jos netaikant navikai vėl pradeda augti maždaug po šešių savaičių. Tačiau moteris nusprendė atsisakyti būtino gydymo, kad apsaugotų savo kūdikį. „Kūdikis išgelbėjo mane, dabar man laikas gelbėti jį“, – teigė K.Vailankort. Iš tiesų, jei ne rūpestis dėl kūdikio sveikatos, auglys galėjo dar kurį laiką būti nepasebėtas.

Penktadienį moteris pagimdė sveiką berniuką, kuriam davė simbolišką Vajeto Elio (Wyatt Eli) vardą. Jo reikšmė – mažasis karys, atsiųstas Dievo.

Pora jau turi du biologinius 11 ir 12 metų amžiaus vaikus, o prieš pat sužinant sunkią K.Vailankort diagnozę, įsivaikino dar tris – šešerių, septynerių ir dešimties.

Nieko keista, kad moteris su penkiais namuose nuo pamokų atostogaujančiais vaikais jautėsi pavargusi ir liguista. „Tiesiog galvojau, kad sergu gripu ir man reikėtų pagulėti lovoje“, – prisimena ji.

Spindulinį gydymą K.Vailankort. Planuoja pradėti po poros savaičių.

Glioblastoma pasižymi ypač greitu augimu. Navikas paprastai yra sudarytas iš daugiau nei vieno tipo ląstelių. Nors vienas tipas ląstelių gali mirti kaip atsakas į tam tikrą gydymą, kitų tipų ląstelės gali toliau daugintis. Dėl šios glioblastomų savybės jas labai sunku gydyti.

Glioblastomos sudaro beveik ketvirtadalį pirminių smegenų navikų JAV, ir yra dažniausiai diagnozuojamas smegenų auglys 45-74 metų amžiaus žmonėms. Tarp vyrų sergamumas glioblastomomis yra dažnesnis lyginant su moterimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.