Tegul Mamos šypsosi!

Motinos dienos proga padovanokite Mamai šypseną. Ne, ne savo šypseną, o jos. Tegul ji šypsosi drąsiai, nesivaržydama. Juk Mamos turi šypsotis. Sakysite, keista dovana? Anaiptol. „Tol, kol turime nuosavus dantis, sunku įsivaizduoti gyvenimą be jų.

Motinos dienos proga padovanokite Mamai šypseną. Ne, ne savo šypseną, o jos. Tegul ji šypsosi drąsiai, nesivaržydama.<br>Shutterstock nuotr.
Motinos dienos proga padovanokite Mamai šypseną. Ne, ne savo šypseną, o jos. Tegul ji šypsosi drąsiai, nesivaržydama.<br>Shutterstock nuotr.
„Dantų harmonija“ vadovas Marius Bučinskas.<br>Shutterstock nuotr.
„Dantų harmonija“ vadovas Marius Bučinskas.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 30, 2016, 1:09 PM, atnaujinta May 27, 2017, 2:47 AM

Tačiau netekę visų ar daugumos dantų žmonės pastebi, kad nukenčia ne tik išvaizda, bet ir esminiai gyvenimo poreikiai: tenka pamiršti skanų, bet sunkiau kramtomą maistą, pamažu atsiranda noras užsidaryti namuose, sumažėja draugų ratas, prastėja socialinis gyvenimas.

Netekus dantų ne tik dingsta šypsena, bet ir gerokai krinta gyvenimo kokybė“, – dalijosi įžvalgomis klinikos „Dantų harmonija“ vadovas Marius Bučinskas.

Prarastą šypseną gali atkurti implantai. Dantų implantų įsodinimas – šiuo metu pažangiausia ir ilgaamžiškiausia prarastų dantų atkūrimo technologija, kurią gali pasiūlyti odontologai.

Tai – ir ilgalaikė investicija į puikią išvaizdą bei galimybė susigrąžinti valgymo teikiamą malonumą.

Jei žmogus tinkamai prižiūri dantų implantus, paprastai jie tarnauja visą likusį gyvenimą. Dantis atkurti implantais galima, kai nėra vieno, kelių gretimų ar net visų dantų.

„Būna taip, kad žmonės neturi nė vieno danties arba tik kelis ir tuos pačius sugedusius, tačiau net ir tokiu atveju šypseną galima atkurti. Be to, dantų implantais atkurta šypsena yra funkcionali, nes jie yra patogūs tarsi nuosavi dantys.

Klinikoje naudojame modernias, pasaulyje pripažintas ir laiko patikrintas metodikas“, – pasakojo klinikos „Dantų harmonija„ vadovas M.Bučinskas.

Kodėl implantai, o ne plokštelė? „Mano nuomone, plokštelė turi nemažai trūkumų. Todėl gaila, kad didžioji dalis plokšteles nešiojančių žmonių dar nežino apie kokybišką alternatyvą – dantų implantus.

Manau, kad žmogui svarbu tiek funkcionalumas, tiek ir estetika: abiem aspektais dantų implantai lenkia plokšteles.

Pavyzdžiui, dantų plokštelė atkuria tik apie 40–50 procentų kramtymo efektyvumo, o štai dantų implantai – visus 100 procentų. Manau, kad dantų implantai atrodo ir funkcionuoja taip pat, o kartais net ir geriau negu nuosavi dantys“, – sakė M.Bučinskas.

Dantų implantavimo procesas yra greitas, o rezultatas – ilgaamžis. „Klinikoje taikome gydymo metodiką, kai visi žandikaulio dantys atkuriami įsriegus dažniausiai vos keturis implantus.

Tai ypač aktualu žmonėms, netekusiems daugumos ar visų dantų.

Atliekant implantaciją taikoma minimali invazija. Dažniausiai implantavimo metu dantys atkuriami vos per vieną dieną. Teko išbandyti įvairias metodikas, kol atradau savąją – tą, kuria pasitikiu visu šimtu procentų“, – sakė jau beveik dešimtmetį gydymą švediškais implantais taikantis M.Bučinskas.

„Svarbu ir tai, kad mūsų naudojamiems implantams gamintojas suteikia viso gyvenimo garantiją.

Iš pirmo žvilgsnio implantai gali pasirodyti brangi investicija, tačiau planuojant finansus ilgalaikėje perspektyvoje kaina nebeatrodo tokia didelė“, – atkreipė dėmesį M.Bučinskas.

Gydytojas M.Bučinskas papasakojo, kad klinikoje „Dantų harmonija“ naudojama implantavimo metodika tinka beveik bet kokio amžiaus ir sveikatos būklės pacientams. „Vyriausiam mūsų pacientui – daugiau kaip 80 metų“, – apie dantų implantavimo galimybes pasakojo M.Bučinskas.

Geriausias įvertinimas yra laimingi ir besišypsantys pacientai, jų teigiami atsiliepimai. Klinikos „Dantų harmonija“ pagrindiniai prioritetai yra kokybė ir rūpinimasis pacientu.

„Kai matai, kokį didelį džiaugsmą nauja šypsena suteikia pacientui, kuris anksčiau burną dengdavosi ranka, tai – įkvepia. Gera po implantacijos girdėti teigiamus atsiliepimus. Aš visada stengiuosi įsiklausyti į paciento poreikius, jo viziją ir pasiūlyti tinkamiausias priemones pasiekti geriausiam, bendrai aptartam rezultatui.

Pacientui apie jo dantų būklę paaiškinu paprastai, papasakoju apie galimus gydymo variantus, jų privalumus ir trūkumus, patariu atkreipti dėmesį į esminius gydymo kriterijus: kokybę, ilgalaikę perspektyvą, gydymo laiką, kaštus. Dažnai pacientai prieš implantavimą klausia, ar neskaudės, o po jo šypsosi ir sako, kad neskaudėjo ir nebuvo taip baisu, kaip tikėjosi, – tad teigiamų pokyčių bijoti nereikia“, – sakė M.Bučinskas. 

Daug žmonių tiek Lietuvoje, tiek ir pasaulyje gyvena be dantų arba su dantų plokštelėmis, jausdami visas arba bent dalį iš to išplaukiančių pasekmių:

1. Dažnai su plokštele sunku kramtyti, apribojamas maisto racionas.

2. Dažnai plokštelė spaudžia, dirgina dantenas.

3. Dažnai plokštelė juda burnoje ir gali iškristi, pavyzdžiui, juokiantis ar nusičiaudėjus.

4. Dantų plokštelę reikia kiekvieną vakarą išsiimti.

5. Nešiojama ant viršutinių dantų plokštelė uždengia skonio receptorius, todėl susilpnėja skonio pojūčiai.

6. Plokštelė palieka mažiau vietos judėti liežuviui, žmogus gali pradėti švepluoti.

KVIEČIAME REGISTRUOTIS Į NEMOKAMĄ APŽIŪRĄ, ASMENINĘ KONSULTACIJĄ IR DIAGNOSTIKĄ DĖL DANTŲ IMPLANTAVIMO*

Registracija telefonu +370 610 11 222

*Registracija vyksta iki 2016 05 10. Panoraminė bei kompiuterinės tomogramos nuotraukos daromos ir gydymo planas sudaromas tik klinikos „Dantų harmonija“ gydytojui įvertinus paciento dantų būklę ir jam nustačius galimą implantacijos poreikį. Šios akcijos metu nemokamai padarytos nuotraukos, nemokamai sudarytas gydymo planas lieka klinikoje kaip klinikos nuosavybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.