Dėl galvos skausmų kaltino pagirias, bet diagnozė pribloškė

Hope Stringer, 24, dalyvavo vakarėlyje, todėl galvojo, kad iš ryto pradėję kamuoti galvos skausmai – pagirių požymis.

Hope Stringer, 24, dalyvavo vakarėlyje, todėl galvojo, kad iš ryto pradėję kamuoti galvos skausmai – pagirių požymis.<br>„Facebook“ nuotr. montažas
Hope Stringer, 24, dalyvavo vakarėlyje, todėl galvojo, kad iš ryto pradėję kamuoti galvos skausmai – pagirių požymis.<br>„Facebook“ nuotr. montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2016, 8:58 PM, atnaujinta May 19, 2017, 11:12 AM

Deja, medikai, atlikę magnetinį rezonansą, nustatė, kad galvos skausmų priežastis buvo piktybinis navikas – sarkoma, pranešė dailymail.co.uk.

Galvos skausmai Hope tęsėsi apie savaitę, be jų pradėjo lietis vaizdas akyse, ji jautėsi pavargusi.

Dėl to galiausiai kreipėsi į gydytojus. Tačiau medikai išrašė vaistų nuo skausmo, teigdami, jog tai – migrena. Jai taip pat buvo apribotas naudojimasis telefonu ir laikas, praleidžiamas priešais kompiuterio ekraną.

Tačiau po poros mėnesių, kai skausmai didėjo, o sveikata prastėjo, Hope galiausiai pareikalavo magnetinio rezonanso tyrimo.

„Tiesiog jaučiau, kad kažkas ne taip. Mane ištiko šokas, kai man diagnozavo minkštųjų audinių sarkomą.

Man buvo 23-eji, o jau išgirdau tokią diagnozę. Iki tol buvau visiškai sveika ir net negalėjau įtarti, jog manyje slypi tokia didžiulė problema“, – kalbėjo Hope.

Auglys aptiktas merginos kakle ir jis buvo pakankamai giliai. Mergina turėjo ištverti šešis chemoterapijos ir radioterapijos seansus.

Tačiau po to paaiškėjo, kad išaugo antras auglys, tad chirurgams teko pašalinti nervą, kuris veikia balso stygas.

Mergina atskleidė nemaniusi, kad plaukų netekimas ją taip paveiks, tačiau nepaisant visko stengėsi išlikti pozityvi.

Ir net tuomet, kai išgirdo apie balso pokyčiams įtakos turėsiančią operaciją, pasiryžo jai net nemirktelėjusi. Svarbiausia, kad vėžys pasitrauktų.

„Dabar mano balsas skamba kitaip, tačiau per tam tikrą laiką viskas turėtų grįžti į savas vėžes. Tam man net buvo įsiūtas implantas“, – teigė Hope.

Dabartiniai tyrimų rezultatai rodo, kad vėžys merginai kol kas neatsinaujino.

„Esu pozityviai nusiteikusi dėl savo ateities. Ši patirtis tikrai pakeitė mano gyvenimą, dabar esu dėkinga už kiekvieną dieną. Ir noriu paraginti visus žmones, nebūti abejingais savo sveikatai“, – visus susimąstyti skatino onkologinę ligą išgyvenusi mergina.

Minkštųjų audinių sarkoma dažniausiai diagnozuojama jauniems žmonėms. Apskritai sarkoma Lietuvoje kasmet suserga apie pusantro šimto asmenų.

Daugiau informacijos apie minkštųjų audinių sarkomas ir jų gydymą galite aptikti Nacionalinio vėžio instituto leidinyje čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.