8 netikėti mirtinos ligos simptomai, kurių nevalia pražiopsoti

Onkologinis susirgimas neretai žmonėms būna tarsi iš dangaus nukritusi diagnozė. Dirbi, skubi, leki ir štai – tavęs nebėra. Kodėl? Nes tau netikėtai nustatė nepagydomą paskutinės stadijos vėžį.

 Nugaros skausmas gali būti rimtos ligos požymis.<br> 123RF.com nuotr.
 Nugaros skausmas gali būti rimtos ligos požymis.<br> 123RF.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2019, 11:37 AM

O medikai gi nuolat kartoja – kuo anksčiau liga aptinkama, tuo lengviau su ja kovoti, tad į kokius simptomus reikėtų atkreipti dėmesį, svarsto all-4-woman.ru.

1.Nugaros skausmas

Įprastai nugaros skausmas atsiranda dėl neteisingai keliamų daiktų, persitempimo, netaisyklingos laikysenos. Tačiau jei nugaros skausmas kamuoja ilgai, jo sumažinti nepadeda jokie tepalai ar nuskausminamieji, pats metas apsilankyti pas gydytoją. Tai gali byloti apie kasos problemas, net kasos vėžį. Skausmas viršutinėje nugaros dalyje – gali būti onkologinio plaučių susirgimo ženklas, vyrams – apatinėje nugaros dalyje dar gali byloti apie prostatos vėžį.

2. Kosulys ir dusulys

Ėmus kamuoti dusuliui įprastai ieškoma širdies problemų. Tačiau nuolatinis ir reguliarus kosulys ir dusulys – labai pavojingo plaučių vėžio simptomas.

3. Nagų pakitimai

Nagų spalvos ir formos pakitimai neretai byloja apie ligas. Tad jei netikėtai nagai tapo šviesūs, beveik balti, tai gali reikšti kepenų problemas. Tamsūs dryžiai gali būti odos vėžio pranašas.

4. Nedidelis temperatūros pakilimas

Jei kelias savaites laikosi šiek tiek didesnė nei 37 laipsnių temperatūra, tačiau jūs nieko nejaučiate, būtų geriau atlikti kraujo tyrimus. Tai gali būti limfos vėžio pranašas.

5. Svorio netekimas

Svorio netekti, be abejonės, galima dėl aktyvaus sporto ir mitybos režimo, taip pat dėl nervinės įtampos. Tačiau jei net gulint ant sofos jūsų svoris krenta, tai gali byloti apie kai kuriais atvejais net piktybines skydliaukės problemas, tai pat plaučių vėžį.

6. Staigus nuovargis

Nuovargis, prasta nuotaika, silpnumas – taip pat gali būti ženklas, jog jūsų organizmui pavojų kelia piktybinis navikas. Ypač dažnai silpnumas pasireiškia sergantiesiems skrandžio ar gaubtinės žarnos vėžiu.

7. Odos pokyčiai

Bet koks pokytis aplink apgamus, strazdanas, pigmentines dėmes: staigus patamsėjimas, pageltimas, paraudimas ar net kraujavimas gali reikšti melanomą – odos vėžį.

8. Dantenų kraujavimas

Jei pas odontologą nesilankote reguliariai, o burnos higiena – nėra jūsų „draugas“, dantenos gali pradėti kraujuoti dėl prastos priežiūros. Tačiau jei ant kraujuojančių dantenų randasi net mėlynės, dantų pasta ir siūlas čia nepadės. Ir vien pas odontologą apsilankyti nepakaks, reikėtų atlikti kraujo tyrimą, mat vadinamosios mėlynės ant dantenų – kraujo vėžio simptomas.

Pasak gydytojų onkologų, jei jums pasireiškia bent vienas iš šių simptomų, išsigąsti nereikėtų, ne visuomet galutinė diagnozė būna onkologinis susirgimas, tačiau atidumo sveikatai reikia, todėl apsilankyti pas gydytoją ir išsitirti – būtina.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 liepos 15 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.