Rusų profesorius atskleidė genialų vaistą nuo širdies ligų

Profesorius Sergejus Bubnovskis kartą vos pats pabėgo iš ligos gniaužtų. Ir jam padėjo ne vaistai. Jis sukūrė genialią gydymosi metodiką, paremtą judėjimu.

Profesorius Sergejus Bubnovskis kartą vos pats pabėgo iš ligos gniaužtų. Ir jam padėjo ne vaistai. Jis sukūrė genialią gydymosi metodiką, paremtą judėjimu.<br>Bubnovsky-art.ru nuotr.
Profesorius Sergejus Bubnovskis kartą vos pats pabėgo iš ligos gniaužtų. Ir jam padėjo ne vaistai. Jis sukūrė genialią gydymosi metodiką, paremtą judėjimu.<br>Bubnovsky-art.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-15 13:41, atnaujinta 2017-05-18 19:55

Dabar ši gydymo metodika ant kojų pastato net ir pačius beviltiškiausius ligonius. Todėl profesorius visiems siūlo neieškoti stebuklingų piliulių, o suaktyvinti vidinius organizmo resursus. Tai padaryti, pasak jo, tikrai nėra sunku.

Pakanka prisiminti paprastus rytinės mankštos pratimus. O taip pat pritūpimus, kuriuos profesorius rekomenduoja daryti kas valandą.

Interviu pateikiamas portale all-4-woman.ru.

– Profesoriau, rytais darote mankštą?

– Savaime suprantama. Išsimaudau šaltame vandenyje ir mankštinuosi sporto salėje… Anksčiau ar vėliau visi supranta, kad esmė – elementarūs pratimai. Mano pacientai, sergantys širdies ir kraujagyslių ligomis, pradėję daryti pratimus pagal tam tikrą sistemą, nustebdavo dėl pokyčių. Žinoma, paprasčiausia vartoti kraujospūdį mažinančius vaistus. Organizmo resursus panaudoti gydymui kur kas sudėtingiau.

Tačiau nėra nei vieno kardiologo pasaulyje, kuris turėtų pacientą, išsigydžiusį hipertoniją vartojant vien medikamentus. Tiš pradžių jūs geriate po vieną tabletę, po to prireikia visos saujos.

– Tai tikras sąmokslas!

Taip, kai tik žmogus, sulaukės 40 metų, suserga, kardiologai sako: laikas vartoti širdį tausojančius vaistus .

Tai reiškia, kad jei tu pradėjai jausti skausmus krūtinėje, vietoje to, kad išsiaiškintum, kodėl jie atsirado, tu pareigingai eini į vaistinę ir perki preparatų, kurie esą profilaktiškai saugo nuo išeminės širdies ligos. O iš tiesų nevyksta jokia profilaktika, liga tik plinta ir sunkėja. Skausmas krūtinėje – organizmo negalavimo pasekmė, o ne priežastis.

Būtina suprastu, kas vyksta širdyje ir kraujagyslėse. Nesu matęs sveikų žmonių, išėjusių iš ligoninės.

– Tačiau kai susergame, visi iš pradžių kreipiamės į gydytoją…

– O jei jums jau 40, jis pasako: „Ką padarysi, mielasis, atėjo laikas sirgti!“ Ir išrašo tablečių. O žmogus jas geria ir stebisi: „Nepadeda! Ir vaistams pinigų neužtenka!“ Tada jis pradeda skaityti knygas apie alternatyvų gydymą, tuomet atranda kitus vaistus – judėjimą, kvėpavimo pratimus.

Paradoksas: vaikus, kurie sirgo, gydytojai atleidžia nuo fizinės kultūros pamokų! Kažkodėl manoma, jog žmogus judėdamas būtinai susirgs, o gulėdamas lovoje – pasveiks. Tačiau žinoma, kad ant gulinčio akmens tik kerpės auga.

Mano geras draugas Levas Leshchenko kartą grįžo iš gastrolių, kurių metu nugriuvo ir susižalojo petį. Vokiečiai viską gražiai susiuvo, tačiau rankos pakelti jis negalėjo, kamavo velniškas skausmas. Aš jam paaiškinau: „Nedarysi specialių pratimų, petys „sudžius“. O tau jis reikalingas?“. Ir jis vyriškai, skausmuose, darė pratimus.

– Tiesa, su skausmu susidoroti sunkiausia.

Kai jaučiame ūmų skausmą pridedame šaltą kompresą, mažinantį patinimą, gerinantį mikrocirkuliaciją. Skausmas visada lydimas patinimo, skysčio susikaupimo. Tam ir reikia daryti pratimus, kurie padėtų išvalyti skysčius iš sąnarių.

Net kai jaučiame skausmą už krūtinkaulio, kuris taip pat byloja apie uždegimą, vietoje to, jog užsiimtume pratimais, ir aktyvintume kraujo cirkuliaciją, gulamės į lovą ir pradedame ryti tabletes. Nemačiau nei vieno žmogaus, kuris būtų pasveikęs gulėdamas ir gerdamas tabletes.

Pacientai manęs klausia: „Ir ką, dabar visą gyvenimą užsiimti gimnastika?“. O tai juk tas pats kaip kas rytą praustis ir valytis dantis. Užsiimti pratimais, kurie padeda atsikratyti skausmų, – tikras malonumas. Kasdien mano pati laimingiausia valanda būna ryte, kai užsiimu gimnastika. Sportuodamas negali pasenti. Reguliariai besimankštinančio žmogaus ląstelės greičiau generuojasi ir jis atrodo jaunesnis.

– Kokius pratimus patartumėte žmonėms daryti?

– Aš visuomet darau pritūpimus, atsispaudimus, pratimus pilvo presui. Bendravau su ilgaamžiu, menininku Borisu Jefimovu, kuris nugyveno 108 metus. Jis buvo neaukšta ir labai gyvybingas senukas. Kartą paklausiau jo: „Ką tu darai, kad taip ilgai gyveni?“. „Tai, kad nieko, – atsakė, – tik 450 pritūpimų per dieną“.

Iš tiesų, tai juk universalus būdas paskatinti kraujotaką.

Jei kasdien tiesia nugara darysite pritūpimus, kas 10 kartų gurkštelėdami vandens, išnyks daug sveikatos problemų. Ypač tai svarbu tiems, kurie daug sėdi prie kompiuterio – buhalteriams, dizaineriams, programuotojams.

Laikykitės taisyklės: atidirbote valandą – padarykite 30 pritūpimų. Dar gerai būtų pradėti rytą nuo maudynių šaltame vandenyje. Pakaks penkių sekundžių. Bet būtina pasinerti į vandenį visu ūgiu. Galima ir po šaltu dušu maudytis, tačiau tai ne taip gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.