Įpylę šio aliejaus į vonią, pamiršite strijas, aknę ir ne tik

Nors ir nepasižymi itin maloniu skoniu, ricinos aliejus yra iš tiesų naudingas. Jame esančios medžiagos gydo odos, plaukų ir nagų problemas, pranešė dailyhealthpost.com.

Aliejus yra spaudžiamas iš ricinos augalo sėklų ir jau senovėje buvo naudojamas vidurių užkietėjimo gydymui bei paskatinti sąrėmiams.<br>123rf.com
Aliejus yra spaudžiamas iš ricinos augalo sėklų ir jau senovėje buvo naudojamas vidurių užkietėjimo gydymui bei paskatinti sąrėmiams.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2016, 6:03 PM, atnaujinta May 15, 2017, 11:18 PM

Aliejus yra spaudžiamas iš ricinos augalo sėklų ir jau senovėje buvo naudojamas vidurių užkietėjimo gydymui bei paskatinti sąrėmiams. Be to, jis yra vienas pagrindinių Ajurvedinėje medicinoje naudojamų produktų.

Šis gana tirštas aliejus yra panaudojamas ir menstruacijų skausmams malšinti, pažeistos odos, skaudančių raumenų, sąnarių, mėlynių ir pažeistų plaukų gydymui.

Nors buvo atlikta daugybė mokslinių tyrimų, kol kas taip ir nebuvo išsiaiškinta, kaip iš tikrųjų veikia šis aliejus. Vis dėlto, buvo išaiškintos pora aliejaus sudedamųjų dalių, kurių nauda sveikatai negali būti paneigta.

Vienas iš aktyviausių aliejaus komponentų – ricinoleino rūgštis, turinti priešuždegiminį poveikį. Kitas – undecileninė rūgštis. Tai riebalų rūgštis, veiksmingai gydanti grybelį, askaridžių infekciją, sauskelnių bėrimus ir kitus susirgimus.

Taip pat ricinos aliejuje esančios medžiagos paskatina plaukų regeneraciją, stabdo jų slinkimą. Manoma, kad tokį poveikį sukelia riebalinės rūgštys, kurios paskatina kolageno bei elastino išskyrimą, o vitaminas E sumažina randus.

Ricinos aliejus sustiprina imuninę sistemą bei jos veiklą, paskatina limfocitų bei prostaglandinų išsiskyrimą, pagerina užkrūčio liaukos funkciją.

Norėdami išbandyti teigiamą ricinos aliejaus poveikį visam kūnui, pabandykite jo įpilti į vonią.

Tam prireiks vieno – dviejų puodelių aliejaus. Supilkite jį karšto vandens prileistą vonią ir įlipkite. Nevenkite šiuo vandeniu suvilgyti ir plaukų.

Tokia aliejumi praturtinta vonia ne tik padeda plaukams bei imuninei sistemai, bet blukina randus ir strijas, pagerina virškinimą, sumažina uždegimą, atleidžia skausmą. Taip pat ji gydo įvairias odos problemas: aknę, išsausėjusią odą, žvynelinę, nudegimą saulėje ir panašiai.

Visgi, jei niekuomet nesate naudoję ricinos aliejaus, iš pradžių patepkite juo vidinę riešo pusę. Jei per 24 valandas nepasireiškė jokie nemalonūs pojūčiai, priemonę galite naudoti drąsiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.