Jam nuolat svaigo galva, o panaršęs internete suprato siaubingą dalyką

Vyras, kuris manė, jog kenčia nuo nuolatinio galvos svaigimo (vertigo) suprato, jog nepageidaujamą poveikį sukėlė smegenų auglys. Tai jam atskleidė kitų panašius simptomus išgyvenančių žmonių patirčių skaitymas, pranešė dailymail.co.uk.

Vyras, kuris manė, jog kenčia nuo nuolatinio galvos svaigimo (vertigo) suprato, jog nepageidaujamą poveikį sukėlė smegenų auglys.<br>„Facebook“ nuotr.
Vyras, kuris manė, jog kenčia nuo nuolatinio galvos svaigimo (vertigo) suprato, jog nepageidaujamą poveikį sukėlė smegenų auglys.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2016, 9:05 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:02 PM

Tomas Walkeris, 36, nuolat kentė galvos svaigimą, stiprius jos skausmus, be to jam buvo sunku išlaikyti pusiausvyrą. Įvertinę simptomus gydytojai nustatė infekciją ir, skyrę antibiotikus, išsiuntė vyrą namo. Visgi simptomai negerėjo.

Vieną dieną Tomas pastebėjo draugo įrašą socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame šis aprašė dukters kovą su smegenų augliu. Perskaitęs mergaitės patiriamus simptomus Tomas nusprendė dar sykį apsilankyti pas gydytojus. Peršvietus kaukolę paaiškėjo, kad pakaušio srityje vyras turėjo smegenų naviką.

„Viskas prasidėjo darbe. Staiga ėmė svaigti galva, negalėjau žiūrėti nei aukštyn, nei žemyn, nei sukioti galvą į šonus. Iš pradžių pamaniau, kad tai gali būti susiję su kraujospūdžiu. Tą pačią dieną migdydamas vaikus vėl pasijutau prastai.

Paguldęs berniukus į lovytes, įjungiau jų mėgstamą dainą, kurios metu reikia papurtyti galvą į šonus. Deja, tai padaręs praradau sąmonę. Po šio epizodo kreipiausi į medikus, jie man diagnozavo bakterinę infekciją. Tačiau išgėrus visą kursą medikamentų mano simptomai nepagerėjo.

Įvykiai pasiekė kulminaciją kai sutikę Naujuosius metus grįžome namo iš Walto Dysney pramogų parko netoli Paryžiaus. Tą naktį eilinį kartą negalėjau užmigti, mane kamavo stiprūs galvos skausmai. Taigi, nusprendžiau paskaitinėti tai, kuo žmonės dalinosi socialiniame tinkle „Facebook“.

Atsidaręs vieno iš draugų paskyrą pamačiau, kad jis pasidalijo savo ketverių metų amžiaus dukters ligos istorija. Jai buvo diagnozuotas smegenų auglys, o simptomai, kuriuos aprašė mano draugas atitiko manuosius. Tuomet prisiminiau ir kito draugo istoriją, kuris taipogi patyrė panašius išgyvenimus kaip ir aš.

Staiga suvedžiau galus ir jau kitą rytą apsilankiau pas gydytoją reikalaudamas, kad man atliktų smegenų nuotrauką“, – įvykių eigą prisiminė vyras.

Vyrą konsultavęs neurologas patvirtino diagnozę. Gydytojas aptiko 6 centimetrų ilgio auglio ataugą, augančią užpakalinėje kaukolės dalyje. Norėdamas pranešti naujieną šeimai, medikas Tomui paskambino penktadienį ir paskyrė susitikimą sekmadienį ryte.

„Išgirdęs, jog pas gydytoją turėsiu apsilankyti sekmadienį ryte supratau, kad naujienos bus ne pačios geriausios. Kai apsilankėme klinikoje mano spėjimas pasitvirtino – medikai mums pranešė, jog mano smegenyse yra auglys, kurį reikia kuo greičiau pašalinti.

Taigi, praėjus vos porai savaičių po diagnozės dviejų chirurgų komanda man atliko operaciją. Pjūvis buvo padarytas pakaušyje. Šiek tiek jaudinausi, kadangi žinojau, jog auglys yra nežymiai prisitvirtinęs prie smegenų kamieno. Jį pažeidus grėsė paralyžius, tačiau stengiausi išlikti teigiamai nusiteikęs“, – pasakojo dviejų vaikų tėtis.

Operacija buvo sėkminga, tačiau atsargumo dėlei Tomui buvo skirtas 6 savaites trukęs gydymas radioterapija. Atlikus kaukolės nuotraukas patvirtinta, kad gydymas buvo sėkmingas. Visgi, medikai teigia, jog dėl visa ko ateityje reikės reguliariai atlikinėti apžiūrą, kadangi auglys gali atsinaujinti.

Apie savo patirti Tomas taip pat pasidalijo savo asmeninėje „Facebook“ paskyroje. Jis tikisi, kad jo žinutė ne tik padės skleisti žinią apie šią netikėtai užklumpančią, tačiau ypač rimtą ligą, bet galbūt išgelbės ir kito asmens gyvybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.