Ausų siera atskleidžia kai ką svarbaus apie jūsų organizmą

Ši tema neatrodo pati maloniausia, tačiau kūno išskiriami medžiagų apykaitos produktai gali daug pasakyti apie jūsų sveikatą.

Ausų siera gali nemažai pasakyti apie žmogaus sveikatą.<br>lrytas.lt nuotr.
Ausų siera gali nemažai pasakyti apie žmogaus sveikatą.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2016, 7:20 PM, atnaujinta May 10, 2017, 12:19 AM

Medicinos mokslų daktaras, otorinolaringologas Brettas Comeris iš Kentukio universiteto yra įsitikinęs, kad į ausų sierą dažnai nėra atkreipiamas reikiamas dėmesys, o ji gali nemažai pasakyti apie žmogaus būklę, rašoma prevention.com.

Vandeninga ir žalsvos spalvos siera

Vandeningumas gali būti nulemtas gausesnio prakaitavimo. Tačiau jei nesportavote, vandeninga, žalsva ar tamsiai geltona ausų siera gali byloti apie ausies infekciją.

Labai lipni arba byranti, sausa siera

Visi turi arba vieną, arba kitą sieros tipą. Tai tiesiog šį tą nusako apie jūsų genetiką. Mongolidų rasei artimi žmonės paprastai turi sausą, o europidų ir negridų – lipnią ausų sierą.

Siera turi stiprų kvapą

Tai taip pat byloja apie infekciją. Prastas ausų sieros kvapas dažnai pastebimas sergant vidurinė ausies uždegimu. Vienas iš ligą lydinčių simptomų gali būti spengimas ausyse, pjūtis, tarsi ausis būtų pilna vandens. Tokiu atveju būtina kreiptis į šeimos gydytoją.

Siera teka iš ausų

Tai vadinama neskausminga otorėja (audinių skysčių tekėjimas iš ausies). Šis simptomas lydi ligą – cholesteatoma. Tai lėtai besivystanti nepiktybinė liga, kai vidurinėje ausyje prasideda plokščiojo epitelio (tokio epitelio vidurinėje ausyje neturi būti, jis dengia mūsų odą) augimas, spaudžiantis aplinkines struktūras. Pirmiausiai klausos kaulelius, vėliau gali išplisti į nervus, galvos smegenis. Kiti ligos simptomai – klausos praradimas, jei pažeidžiamas ausies labirintas. prasideda galvos svaigimas.

Neturite sieros

Kad ir kiek valote ausis, sieros nėra? Gali būti, kad jūsų būklė vadinama „keratitas obturans“. Jūsų siera tiesiog kaupiasi giliau ausies viduje. Tiesa, tai gali nulemti dažnesnį kamščių formavimąsi, o tai pasireiškia klausos suprastėjimu, ausies pilnumo jausmu, kartais net skausmu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.