Prancūzų medikas lietuviams atskleidė, kaip ligas išgydo natūraliai

Jeanas Christophe'as Charrie tikina, kad žino, kaip gyventi be vaistų. Jis – Prancūzijoje garsus medikas, išleidęs visoje Europoje sparčiai išpopuliarėjusią knygą apie sveikatą.

LRT momentinis kadras.
LRT momentinis kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-10-28 21:15, atnaujinta 2017-05-09 23:58

Prasidėjusios rudens darganos neapsieina be kosulių, varvančių nosių ir peršalimo ligų, nesibaigiančios eilės vaistinėse kasmet tik įrodo, kokie neatsparūs esame orų permainoms. Tačiau žymus prancūzų šeimos daktaras J.C. harrie tikina, kad šiems negalavimams galima užbėgti už akių.

Valstybine Prancūzijos premija už medicininius straipsnius apdovanotas gydytojas jau daugiau nei 17 metų propaguoja endogeninę mediciną. Svarbiausia jos idėja – kad kiekvieno žmogaus organizmas yra individualus, tad ir gydymas turi būti pritaikytas kiekvienam atskirai, net jeigu ligos simptomai panašūs. Per daugybę metų įgytas žinias prancūzas dėsto savo bei kitų šalių gydytojams ir vaistininkams.

„Baigiau medicinos mokslus, apsigyniau daktaro disertaciją. 1999 m. atidariau savo kabinetą, kuriame pusę dienos priimdavau negaluojančius pacientus. Likusį laiką stengdavausi padėti į ligoninę patekusiems labai sunkiems pacientams. Jau tuomet mano požiūris į ligas gerokai skyrėsi nuo bendrakursių, daugelio kolegų“, – prisimena pašnekovas.

Gydytojo teigimu, pasitelkdami endogeninę mediciną su kolegomis jie padėjo pasveikti daugybei labai sunkių ligonių. „Kai kurie jų išvengė galūnių amputacijos. Pamenu moterį, kuri dėl žaizdos ant kojos kankinosi 20 metų, o mes ją išgydėme per šešis mėnesius“, – tikina medicinos mokslų daktaras.

Žinomas gydytojas neseniai išleido knygą, į kurią sugulė daugelį metų kaupta patirtis ir paslaptys, kurias pravartu žinoti kiekvienam. Pasirodo, kiekvienoje virtuvėje yra produktų, kurie gali padėti išvengti didelių bėdų.

„Bulves gerai žino visi. Jeigu staiga nusideginote, atpjaukite ploną bulvės griežinėlį ir uždėkite ant žaizdos. Nudegimas sugis daug greičiau. Alyvuogių aliejus naudojamas labai įvairiai: lašinant į ausis galima išgydyti silpną uždegimą, jis taip pat sudrėkins išsausėjusią odą, lūžinėjančius plaukus, majonezas gali išnaikinti utėles. Mano knygoje net rasite patarimų, kaip šį receptą žaidimo forma pateikti vaikams, kad jie nepatirtų blogų emocijų“, – tikina pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.