Išbandykite šias 9 priemones ir joks peršalimas bus nebaisus

Atvėsus orams prasidėjo ir peršalimo sezonas. Jei norite išvengti nedarbingumo dienų ir apsilankymų pas gydytoją, turėtumėte išbandyti kelias priemones, kurios padės apsiginti nuo virusų.

Jei norite išvengti nedarbingumo dienų ir apsilankymų pas gydytoją, turėtumėte išbandyti kelias priemones, kurios padės apsiginti nuo virusų.<br>123rf nuotr.
Jei norite išvengti nedarbingumo dienų ir apsilankymų pas gydytoją, turėtumėte išbandyti kelias priemones, kurios padės apsiginti nuo virusų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2016, 8:30 AM, atnaujinta May 9, 2017, 7:01 PM

1. Pailsėkite

Poilsis turi didelę įtaką sveikatos būklei. Taigi, jei tik turite galimybę gerai išsimiegoti, kai pajutote perštinčią gerklę, tikėtina, kad tai išgelbės jus nuo sunkesnių peršalimo pasekmių.

2. Gerkite pakankamai skysčių

Įsitikinkite, kad išgeriate bent pusantro litro skysčių per dieną. Jau pasigavę virusą, imate daugiau prakaituoti, kosėjate, pučiate nosį, kitaip tariant, prarandate organizmo skysčius. Jei lesite savo organizmui dehidratuoti, liga užsibus ilgiau.

3. Daugiau vitamino C

Peršalimo sezono metu šis vitaminas ypač svarbus. Gerkite apelsinų sultis, valgykite kivius, žalias lapines daržoves. Vitamino C papildai padės išvengti peršalimo, o jų galite rasti daugelyje parduotuvių.

4. Skalaukite gerklę sūdytu vandeniu

Pusę šaukštelio druskos išmaišykite stiklinėje šilto vandens ir skalaukite gerklę ryte ir vakare. Jei po dviejų dienų gerklę dar skauda – kreipkitės į gydytoją.

5. Pasinaudokite garais

Gydymasis garais atlaisvins nosies gleivinę ir palengvins kvėpavimą. Jei nemalonu būti po rankšluosčiu virš garuojančio puodo, galite pasirinkti kitą alternatyvą: užsidarykite vonioje ir pasileiskite karštą vandenį. Pabuvus prigaravusiame vonios kambaryje poveikis nosies gleivinei bus panašus.

6. Naudokite šeivamedžio uogų sirupą

Šios uogos turi daug naudingų medžiagų, kurios padeda stiprinti imunitetą. Gerkite šaukštelį sirupo kas rytą arba šeivamedžio uogų ekstrakto įlašinkite į vandenį, arbatą ar sultis ir išgerkite. Šeivamedžio uogų sirupą galite pasigaminti iš medaus, gvazdikėlių ir šeivamedžio uogų.

Nupjaukite šeivamedžio uogas kartu su lapkočiais. Su šakute atskirkite uogas nuo lapkočių. Uogas suberkite į dubenį. Uogas sudėkite į puodą ir užpilkite vandens, kad jas apsemtų. Virkite ant lėtos ugnies 20 minučių. Išsunkite virtų šeivamedžio uogų sultis per marlę. Kiekvienam puslitriui šeivamedžio uogų sulčių dėkite tiek pat medaus ir 12 gvazdikėlių. Sirupą virkite 10 minučių. Atvėsinkite ir išpilstykite.

Papildų su šeivamedžio uogomis galite rasti vaistinėse.

7. Valgykite natūralų medų

Medus stiprina imunitetą ir ramina faringitą, mat turi priešvirusinių savybių. Valgykite medų po šaukštelį kasdien arba išmaišykite šilto (ne karšto) vandens puodelyje.

8. Valgykite česnakus

Česnakai labai naudingi sveikatai ir seniai žinomi kaip natūralūs antibiotikai. Česnakas tikrai apdės sumažinti peršalimo simptomus. Galite imtis papildų, tačiau stipriausias poveikis bus jaučiamas valgant žalius česnakus.

9. Neatsisakykite aitriųjų paprikų

Čili pipiriukuose arba aitriosiose paprikose yra medžiagų, kurios tuoj pat atkimš užgultą nosį. Na, o jei nemėgstate aštrumo, valgykite daugiau paprastų paprikų. Jose nemažai naudingo vitamino.

Nepamirškite, kad jei peršalimo simptomai kamuoja ilgiau nei dvi tris dienas, būtina kreiptis į savo šeimos gydytoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.