Algimantas Čekuolis vis dar ligoninėje. Paaiškėjo, kas nutiko

Praėjusį penktadienį ant šono parkritęs 85-erių Algimantas Čekuolis vis dar ligoninėje. Nuodugniai ištyrus jo sveikatą medikai patvirtino, kad žurnalistas patyrė dubens kaulo skilimą.

Praėjusį penktadienį ant šono parkritęs Algimantas Čekuolis vis dar ligoninėje.<br>R.Neverbicko nuotr.
Praėjusį penktadienį ant šono parkritęs Algimantas Čekuolis vis dar ligoninėje.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Elzė Laužikaitė

Nov 22, 2016, 11:15 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:11 AM

Susisiekus su žmona Edita Čekuoliene, ji patvirtino, kad A.Čekuolis šiuo metu vis dar guli ligoninėje, tačiau optimizmo nepraranda. Pasak jos, tokiam veikliam žmogui ne patirta trauma, o judėjimo laisvės apribojimas yra didesnė nelaimė.

„Šiuo metu vis dar guli ligoninėje. Kiek tiksliai laikys, kol kas neaišku. Būtent tai ir yra didžiausia tragedija – judėjimo suvaržymas. Juk toks veiklus žmogus nenori būti prikaustytas prie lovos. Tačiau, išliekame pozityviai nusiteikę, manome, kad viskas bus gerai“, – patikino E.Čekuolienė.

Apie dubens kaulo lūžius

Įtarti, kad lūžo dubens kaulas, galima tuomet, kai patyrus traumą dubens srityje yra jaučiamas skausmas, sužeistasis negali atsistoti ar pakelti kurios nors kojos. Tokiu atveju svarbiausia kuo greičiau kviesti greitąją medicininę pagalbą.

Dubens kaulų lūžiai gali būti pavojingi bei sudėtingi gydyti. Jie gali sukelti nemažai komplikacijų, tarp jų ir nervų bei šlapimo pūslės pažeidimus, padidina infekcijos riziką ar kraujo krešėjimą arterijose.

Šio tipo kaulų lūžiai ypač pavojingi jeigu jų metu pažeidžiamos kraujagyslės. Taip gali kilti stiprus vidinis kraujavimas, pažeidžiami vidaus organai. Apie vidinį kraujavimą gali pranešti išblyškęs veidas, pagausėjęs prakaitavimas.

Norint paskatinti gijimo procesą, gali būti atliekama operacija, pacientas yra skatinamas nejudėti. Taip pat gali būti taikoma reabilitacija intensyvios terapijos skyriuje.

Portalas lrytas.lt primena, kad neseniai 85-ąjį gimtadienį atšventęs ir vyriausiu pasaulyje reguliarių TV laidų vedėju tituluotas žurnalistas praėjusią savaitę oficialiai paliko TV eterį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.