Remigijus Žemaitaitis papasakojo apie natūralius vaistus nuo daugelio ligų

Praėjusią savaitę lrytas.lt portale pasirodžius straipsniui apie bebro liaukų panaudojimą gydymui, jis sulaukė pačių įvairiausių skaitytojų dėmesio. Vienas iš jų – Lietuvos Respublikos Seimo narys, teisininkas, Sveikatos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Remigijus Žemaitaitis, kuris straipsniu pasidalino savo asmeninėje Facebook paskyroje.

Jau ne vienerius metus žinoma, kad R.Žemaitaitis – tradicinės ir natūralios medicinos priemonių šalininkas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jau ne vienerius metus žinoma, kad R.Žemaitaitis – tradicinės ir natūralios medicinos priemonių šalininkas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jau ne vienerius metus žinoma, kad R.Žemaitaitis – tradicinės ir natūralios medicinos priemonių šalininkas.<br>T.Bauro ir 123rf nuotr. montažas
Jau ne vienerius metus žinoma, kad R.Žemaitaitis – tradicinės ir natūralios medicinos priemonių šalininkas.<br>T.Bauro ir 123rf nuotr. montažas
Daugiau nuotraukų (2)

Elzė Laužikaitė

Jan 17, 2017, 7:22 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 12:48 AM

Ne tik pasidalino, bet ir patikino, kad bebrų sruoglius yra ir pats išbandęs bei gali patvirtinti, kad tai – stiprų gydomąjį poveikį suteikianti priemonė.

Jau ne vienerius metus žinoma, kad R.Žemaitaitis – tradicinės ir natūralios medicinos priemonių šalininkas. Ne be reikalo jis jau buvo pramintas Seimo žolininku. Pasak politiko, jis jau nepamena kada paskutinį sykį gėrė cheminius medikamentus, o jei tokių ir prireikia, tai nebent ligoms, kurių natūralios priemonės negali išgydyti, pavyzdžiui, nervų šaknelių uždegimo sukeltiems stuburo skausmams malšinti.

Pirmenybę teikia natūralioms gydymosi priemonėms

Paklaustas, kokių gydymosi priemonių derėtų imtis susirgus, R.Žemaitaitis atsakė, kad pats pirmenybę visuomet teikia natūralioms, gamtoje randamoms priemonėms, kurios gali būti pačios įvairiausios – nuo pušų ūglių nuoviro iki zuikio taukų ar bebro sruoglių.

„Priklauso nuo to, kokia liga kamuoja. Šiuo metų laiku daug kas skundžiasi peršalimo ligomis, gerklės skausmu. Tam galima ir iš anksto pasiruošti: išsikasus ajero šaknų ir jas sudžiovinus, galima gabalėlį atsipjauti ir čiulpti. Tai padeda malšinti skaudančią gerklę.

Dar viena patikrinta ir dažnai vartojama priemonė – pušų ūglių nuoviras. Jam pasigaminti reikia susirasti jauną, maždaug dviejų-dviejų su puse metrų aukščio pušaitę. Tuomet reikia nuskabyti maždaug dešimties centimetrų ant viršutinių šakų esančius ūglius. Juos parsineškite namo, nuplaukite šaltu vandeniu ir, sudėję į maždaug 1,2 litro vandens virkite keturiasdešimt minučių. Nuovirą galima saldinti medumi.

Pats geriu šiltą – pasigaminęs susipilu į termosą ir visą dieną gurkšnoju, tad kažkokios konkrečios dozės nėra. Pamatysite, kaip nuo šio nuoviro ims valytis oda, sustiprės imuninės sistemos veikla“, – kalbėjo R.Žemaitaitis.

Taukai ir bičių pikis gydo daugelį ligų

Zuikių taukai ir bičių pikis, pasak politiko, – ypatingą gydomąją galią turinčios natūralios priemonės. Tačiau, svarbu užtikrinti, kad jos yra geros kokybės, nes kitaip galima ir apsinuodyti.

„Zuikių taukai turi ypatingų gydomųjų galių. Jie padeda numalšinti sąnarių, žaizdų, ausų uždegimo skausmą. Galima patepti ir skaudančią gerklę, nes jie malšina uždegimą. Panašų poveikį į zuikio turi ir stirnos bei barsuko taukai, kurie kartais būna maišytas su šerno, bebro taukais. Jais taip pat galima tepti skaudančius sąnarius.

Taip pat nuo seno žinoma, kad gydomąjį poveikį turi ir kiaulės taukai. Juos sumaišius su medumi galima gerai įtrinti krūtinę ir nugarą. Tai padeda gydyti kosulį, kadangi šis mišinys turi stiprų šildomąjį poveikį. Tik paskui reikia šiltai apsivilkti, kad ta šiluma neišgaruotų.

Bičių pikis taip pat turi ypatingą gydomąjį poveikį. Jis naudojamas praktiškai nuo visko – juo gydomos žaizdos, rožė, stiprinamas imunitetas, gydomas uždegimas ar danties skausmas. Jis taip pat padeda nuo skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opų, tačiau prieš vartojant per burną reikia įsitikinti, jog nėra sutrikusi inkstų veikla“, – sakė politikas.

Sruoglius paruošti reikia mokėti

Dar vienas, atrodytų, stebuklingas preparatas – bebro sruogliai. Tam, kad jie turėtų geriausią gydomąjį poveikį, pasak R.Žemaitaičio, bebras turėtų būti sumedžiotas vasario-balandžio mėnesiais. Tuo metu bebrai rujoja, taigi ir liaukos yra aktyvesnės. Be to, senesnio 4-6 metų amžiaus gyvūno liaukos yra ne tik didesnės, bet jose ir medžiagų yra daugiau.

„Yra keli paruošimo būdai. Pavyzdžiui, bebro liaukas reikia užpilti spiritu ir laikyti maždaug mėnesį. Kai kurie jas džiovina, tačiau reikia būti atsargesniems – jeigu sudžiūvusią liauką prapjovus matosi tamsi ruda spalva, liaukų naudoti negalima, o jei gintarinė, tuomet jos yra tinkamos vartojimui. Neapdairūs žmonės gali ir apsinuodyti, todėl pradedantiesiems tikrai nesiūlyčiau naudoti pačių liaukų.

Žinoma, kvapas ir skonis yra stiprus ir itin nemalonus. Todėl šią priemonę reikia laikyti šaldytuve, nes vėsi ji neturi tokio stipraus aromato. Šio spiritinio antpilo tereikia vieno arbatinio šaukštelio per dieną. Jį reikėtų sumaišyti trijuose valgomuosiuose šaukštuose šilto, bet ne karšto, vandens ir greitai išgerti. Pirmą savaitę kvapas atrodo baisus, žmona iš namų varo ir prašo visas procedūras atlikti lauke, bet vėliau gana greitai apsiprantama. Tačiau, tai maža kaina už tai, kokį gerą gydomąjį poveikį turi ši priemonė“, – neslėpė R.Žemaitaitis.

Politikas pabrėžė, kad minėtas vandeniu skiestas spiritinis antpilas gydo cukrinį diabetą, nes sumažina cukraus kiekį kraujyje. Taip pat kovoja su prostatos bei kitomis sveikatos problemomis. Ši priemonė – gana universali ir gali būti panaudota daugelio susirgimų gydymui. Be to, juo galima tepti ir skaudančius sąnarius, žaizdas, reumato paveiktas galūnes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.